LA PETITE HEURE MINUTE: ПОДАРУНОК З НАГОДИ НОВОГО РОКУ ЧЕРВОНОЇ СОБАКИ

Продовжуючи багатовікові традиції співпраці з Піднебесної, Jaquet Droz вкладає свій багатий досвід і майстерність в годинник з поетичним зображенням Собаки - натуралістичний і разом з тим стилізований символ Китайського Нового року.

Продовжуючи багатовікові традиції співпраці з Піднебесної, Jaquet Droz вкладає свій багатий досвід і майстерність в годинник з поетичним зображенням Собаки - натуралістичний і разом з тим стилізований символ Китайського Нового року

Новатор в світі Високого годинникового мистецтва Швейцарії, Jaquet Droz вибудовує особливі відносини з Китаєм, починаючи з XVIII століття - епохи правління імператора Цяньлун. Заворожений культурою Піднебесної, бренд, символом якого є дві зірки, пише нові сторінки своєї історії, втілюючи своє бачення в ексклюзивних творіннях, де світ китайських казок переплітається з навичками талановитих годинних майстрів. З цього унікального симбіозу народжуються нові годинник, приурочені до прийдешнього Нового року за китайським календарем: Petite Heure Minute Dog і Petite Heure Minute Relief Dog. Ці моделі з колекції Ateliers d'Art декоровані зображеннями 11-го знака китайського гороскопу, виконаними в стилі стародавніх китайських технік.

Ці моделі з колекції Ateliers d'Art декоровані зображеннями 11-го знака китайського гороскопу, виконаними в стилі стародавніх китайських технік

Історично склалося, що Собака символізує пристрасть, вірність традиціям і чесність. Це чарівне і енергійне істота має грайливим і простодушним характером: в ході конкурсу, придуманого Нефритовим імператором Юй-Ді, собака так радісно грає з метеликами, що по повному праву займає 11-е місце в зодіакальному циклі. Разом з тим образ тваринного міцно укорінився в традиційних обрядах і ритуалах, що особливо актуально для 2018 року - року Земляний Собаки.

Разом з тим образ тваринного міцно укорінився в традиційних обрядах і ритуалах, що особливо актуально для 2018 року - року Земляний Собаки

Надихнувшись цим символом китайського зодіакального гороскопу, майстри Ла Шо-де-Фон зобразили сценки з життя пекінеса, що представляють собаку в усьому її пишноті. Корпус діаметром 35 мм з рожевого золота з інкрустацією діамантами і корпус діаметром 39 мм з рожевого золота без інкрустації прикрашені двома намальованими слайдами. Справжній гімн жіночій красі, перша модель, яка об'єднала в собі китайські і західні традиції, декорована зображенням легендарного пекінеса: тварина весело грає з метеликом на тлі маків. Друга, не менш цікава модель, що відкриває погляду милого щеняти на тлі натуралістичного гірничо-рослинного ландшафту, послужить витонченим аксесуаром як для жіночого, так і для чоловічого зап'ястя. Ці мініатюрні творіння пронизані символами, близькими китайському народу і обіграли годинним Будинком для створення виняткових виробів, які ніби запрошують вирушити в захоплюючу подорож.

Ці мініатюрні творіння пронизані символами, близькими китайському народу і обіграли годинним Будинком для створення виняткових виробів, які ніби запрошують вирушити в захоплюючу подорож

Зразки ще більш стилізованої естетики, моделі Petite Heure Minute Relief Dog, що випускаються обмеженими серіями з 28 екземплярів, роблять ставку на контрасти кольорів і матеріалів, таких як Купрій. Часовий Будинок вибрав цей мінеральний камінь з високим вмістом оксидів міді, а саме його різновид "Схід в Соноре", що видобувається в однойменному штаті Мексики, для виготовлення диска циферблата. Властивий каменю червоний колір в китайській культурі асоціюється зі щастям, весільним торжеством, Святом Весни і Китайським Новим роком. Золоті декоративні елементи нагадують про ажурних барельєфах, завитках хмар і інших орнаментальних мотивах традиційних китайських жител.

Перша версія Petite Heure Minute Relief Dog з неймовірною вишуканістю поєднує в собі корпус з рожевого золота і гравіювання з жовтого золота з центральним елементом з оніксу і стрілками до пари корпусу. Модель з білого золота увінчана центральним елементом з білого перламутру і аналогічними рельєфними гравировками. Майстри ретельно опрацювали всі деталі: ротор, який чи данина легендарної азіатській культурі, виділяється на тлі обробки з золота і купріта, приводячи в дію автоматичний механізм обох моделей.

Вражаючи уяву технічною досконалістю, точністю і чудовим механізмом, ці унікальні годинник уособлюють винятковий талант розробників і ручну роботу майстрів-ремісників. Кожен з цих шедеврів годинникового мистецтва розповідає свою історію ... Виготовлені в художніх майстерень Les Ateliers d'Art, вироби стануть щасливим талісманом нового, 2018 го року Собаки, який пройде під знаком полум'яного червоного кольору.

"Some watches tell time, some tell a story"

Детальніше про цю унікальну моделі

Новости