лабораторні ваги

  1. Визначення та застосування
  2. Історія виникнення ваг
  3. Відмінність лабораторних ваг від аналітичних
  4. Де і як придбати ваги?
  5. Чому нам довіряють?

Лабораторні ваги - еталон точності серед вимірювальних приладів нового покоління.

Визначення та застосування Лабораторні ваги - еталон точності серед вимірювальних приладів нового покоління

лабораторні ваги - прилад, що дозволяє визначити вагу навіть самого маленького предмета, хімічної речовини або будь-якого іншого матеріалу з високою точністю. Вони можуть бути використані як в науковій, так і у виробничій сфері. В даний час лабораторні ваги широко застосовуються в різних науково-дослідних лабораторіях, медичних установах, в ювелірному і банківській справі, фармацевтиці, харчової та нафтової промисловості, в сільському господарстві, в виробничих та контролюючих організаціях та інших галузях.

Історія виникнення ваг

Ваги з'явилися ще в стародавні часи. Перші зразки були знайдені археологами при розкопках в Месопотамії і дотувалися V тис. До н.е. Хоча, згідно з давньоєгипетської міфололгіі, вони з'явилися набагато раніше. Про це свідчить перша документальна упоменаніе на папірусі в «Книзі мертвих» 1250 року до н.е. Як свідчить легенда, ще в Стародавньому Єгипті провідник в загробний світ, один з суддів царства мертвих - Анубіс, зважував серця померлих на спеціальних вагах. На одній шальці терезів було серце покійного, на інший - статуетка богині провосудія Маат, тим самим определялалась доля людини в інший світ.

Що стосується історії сучасних ваг, то вона пов'язана з розширенням наукових знань людини і потребою в виключно точних вимірах. Так, в 1946 році, після Другої Світової війни, починається масове виробництво лабораторних ваг. А в 1973 році в Швейцарії були створені перші ваги електронні лабораторні, які стали справжнім відкриттям серед точної вимірювальної техніки.

Відмінність лабораторних ваг від аналітичних

аналітичні ваги на відміну від своїх попередників - лабораторних ваг, аналітичні ваги   на відміну від своїх попередників - лабораторних ваг,   крім функції зважування здатні: крім функції зважування здатні:

- проводити математичні операції;

- проводити статистичну обробку результатів вимірювань і протоколювання;

- вимірювати щільність магнітних матеріалів.

На сучасному ринку аналітичні ваги представлені з максимальною межею зважування - 500 грам. Це дозволяє з високою точністю (до 0,01 мг) проводити вимірювання, так як підвищення межі норми ваги дає похибки більш ніж 0,1 мг, що неприпустимо нормам ГОСТу. При виборі даного типу ваг необхідно врахувати, що наявність спеціальної скляної колби на платформі дозволяє уникнути скупчення пилу на ній, наявність якої може привести до серйозних погрішностей у вимірі.

Найголовніша відмінність аналітичних ваг від лабораторних - це можливість підключення їх до комп'ютера або будь-якого периферійного пристрою, що дозволяє не тільки швидко і точно визначити вагу товару, а й постачає їх додатковими функціями. У залежності від моделі аналітичних ваг в комплект входить і програмне забезпечення.

Відповідно до класифікації по точності зважування ваги лабораторні відносяться до високого, III-IV класу точності, аналітичні - до спеціального, II Iклассу.

Де і як придбати ваги?

Компанія Prime Chemicals Group пропонує широкий асортимент лабораторного обладнання та   техніки Компанія "Prime Chemicals Group" пропонує широкий асортимент лабораторного обладнання та техніки . Наш магазин також спеціалізується на поставках лабораторного обладнання в Москві і області як зі складу, так і за індивідуальним замовленням.

Чому нам довіряють?

У нас можна купити ваги лабораторні та аналітичні від відомих брендів, таких як Acom, ADAM, CAS, ViBRA і ін. Всі представлені моделі ваг мають малу масу, сучасний дизайн і порівняно невеликі габарити. Головна їхня перевага - висока точність вимірювання, зручність в роботі, надійність, Купуючи лабораторне обладнання в «Прайм Кемикалс Груп», ви купуєте гарантію якості на довгі роки.

Чому нам довіряють?
Де і як придбати ваги?
Чому нам довіряють?

Новости