Ліцензування діяльності автозаправних станцій

Ліцензування діяльності автозаправних станцій

опубліковано:   № 42 (702) - жовтень 2005   Долучено: 26 опубліковано: № 42 (702) - жовтень 2005 Долучено: 26.10.2005

тематики: тематики:   Господарська діяльність Господарська діяльність

Показано тільки початок документа. Для перегляду всього тексту необхідно оформити підписку на журнал АМБ-Експрес :


Наше підприємство має та експлуатує АЗС в м Єкатеринбурзі. Діяльність АЗС потрапляє під ліцензію на експлуатацію пожежонебезпечного об'єкта. До середини 2005 року два управління (Ростехнагляд і МНС РФ) не могли вирішити між собою, хто ж з них здійснює ліцензування діяльності АЗС, тому жодна АЗС в м Єкатеринбурзі та області не мали ліцензії як пожежонебезпечний об'єкт.

У журналі «АМБ-Експрес» № 27 за липень 2005 року опубліковано Федеральний закон РФ № 80-ФЗ. У ньому, зокрема, сказано: «з дня набрання чинності технічних регламентів, що встановлюють обов'язкові вимоги до ліцензованих видів діяльності, припиняється ліцензування таких видів діяльності:

- на експлуатацію пожежонебезпечних об'єктів ... »та ін.

Вважаємо, що вираз «з дня набрання чинності технічних регламентів» означає дату вступу в дію офіційного документа, де встановлено обов'язкові вимоги ліцензування того чи іншого виду діяльності. Для пожежонебезпечних виробничих об'єктів таким документом є постанова Уряду РФ від 14.08.2002 р № 595.

Але інспектори, які здійснюють нагляд за пожежну безпеку, пишуть нам приписи про відсутність ліцензії і погрожують штрафними санкціями, посилаючись на лист № 5755-1 / 4-38 від 05.09.2005 р ГУ МНС РФ, де їм дано вказівки про застосування заходів адміністративного впливу при відсутності ліцензії МНС РФ на діяльність по експлуатації пожежонебезпечного виробничого об'єкта.

- Роз'ясніть, будь ласка, що означає вираз «технічні регламенти»?

- З якого саме терміну припиняється ліцензування діяльності АЗС як пожежонебезпечного виробничого об'єкта?

- Чи праві співробітники МНС РФ, які застосовують до нас заходи адміністративного впливу?

Думаємо, що відповідь буде цікавий для всіх підприємств, що експлуатують АЗС.

Діяльність по експлуатації пожежонебезпечних виробничих об'єктів підлягає ліцензуванню з дня набрання чинності Федерального закону РФ від 08.08.2001 р № 128-ФЗ «Про ліцензування окремих видів діяльності», тобто з 10 лютого 2002 р (більш ранні часи ми не розглядаємо) .

В даний час ці правила встановлено п.п. 29 п. 1 ст. 17 Закону про ліцензування.

Згідно п. 7 ст. 18 Закону (в ред. Від 02.07.2005 р) від дня набрання чинності технічних регламентів, що встановлюють обов'язкові вимоги до ліцензованих видів діяльності, припиняється ліцензування, зокрема, діяльності з експлуатації пожежонебезпечних виробничих об'єктів.

Поняття «технічні регламенти» введено Федеральним законом РФ від 27.12.2002 р № 184-ФЗ «Про технічне регулювання», який вступив в силу з 1 липня 2003 року.

Відповідно до Закону технічний регламент ...

Роз'ясніть, будь ласка, що означає вираз «технічні регламенти»?
З якого саме терміну припиняється ліцензування діяльності АЗС як пожежонебезпечного виробничого об'єкта?
Чи праві співробітники МНС РФ, які застосовують до нас заходи адміністративного впливу?

Новости