Лінії виробництва газобетону: газобетонні блоки, ціна, купити, міні лінія, автоклавного твердіння

  1. Вихідні матеріали умови для виготовлення газобетонних блоків
  2. Виробниче обладнання для виготовлення газобетону
  3. Види ліній з виробництва блоків автоклавного твердіння
  4. Технологія виробництва газобетонних блоків
  5. Окупність виробництва газобетонних блоків

Форма для газобетонних блоків

Газобетон - будівельний матеріал, який застосовується при зведенні стін будівель і споруд. Має пористу структуру, легку масу, високі теплоізоляційні властивості. Газобетонна плита вагою 30 кг прирівнюється до 30 кг цегли, при цьому має поліпшені експлуатаційні характеристики і більш проста в монтажі. Будівельні компанії, що знаходяться віддалено від великих міст, можуть самостійно виробляти газобетон - лінії виробництва компактні і прості в управлінні. Адже вартість транспортування готових виробів і торгова націнка можуть стати істотною статтею витрат. Виробництво газобетону може стати відмінним рішенням для початку власного бізнесу. При вміло поставленої маркетингової діяльності, що забезпечує регулярний збут продукції, витрати можуть окупитися вже через три-чотири місяці.

Вихідні матеріали умови для виготовлення газобетонних блоків

Схема лінії виробництва газобетону

Сировинна база, для виробництва газобетону проста, до її складу входить:

  • цемент;
  • пісок;
  • вапно;
  • вода;
  • суспензія алюмінієвої пудри.

Цемент повинен бути марки не нижче 400, пісок краще використовувати річковий, воду - звичайну водопровідну або скважинную, але пропущену через фільтр.

Таблиця цін і витрата матеріалів на 1 м ³ газобетону

Сировина Витрата на 1 м ³ газобетону Вартість, рублів Цемент 250 кг. 1000 Вода 300 л. 10 Пісок 350 кг. 180 Алюмінієва пудра 0,7 кг 150 Сировина Витрата на 1 м ³ газобетону Вартість, рублів Цемент 250 кг Цемент для виробництва газобетону

Для організації процесу виробництва необхідно подбати про приміщення, де буде розміщена лінія для виробництва газобетонних блоків. Воно повинно бути просторим, для розміщення міні-лінії знадобиться не менше 70 м²., Добре провітрюваним, сухим, мати підведену воду та електрику, в зимовий брешемо опалюватися. У деяких випадках виробництво газобетону можливо і на відкритому повітрі, але в такому випадку необхідний склад сировини та готової продукції, оскільки ці матеріали схильні до псування при несприятливих погодних умовах. Залежно від обсягів, виробництво потребує людських ресурсах, це повинні бути мінімум два працівника на зміну.

Виробниче обладнання для виготовлення газобетону

Необхідні агрегати для виробництва газобетонних блоків можна купувати окремо і самостійно збирати в єдину лінію. При цьому краще закуповувати все у одного виробника, щоб уникнути різного типу не стикувань.

При цьому краще закуповувати все у одного виробника, щоб уникнути різного типу не стикувань

Блок-дозатор для компонентів газобетону

Для самостійної збірки міні-лінії по виробництву газобетону знадобляться наступні складові:

  • блок-дозатор для сипучого сировини;
  • електронний дозатор для води;
  • змішувач;
  • форми для відливання блоків;
  • механізм для обрізки.

Вартість обладнання складе 150 тисяч рублів. При виготовленні автоклавного газобетону знадобиться додаткова камера, де готові блоки будуть насичуватися водяною парою під високим тиском. В такому випадку краще купити готову лінію по виробництву автоклавного газобетону, ціна на неї буде трохи більше, але при цьому витрачається менше сил і часу на побори компонентів і їх складання. До того ж багато виробників пропонують власну доставку, збірку і консультацію по експлуатації. Ціна готових ліній залежить від продуктивності, комплектації, іміджу виробника.

Таблиця порівняння цін на лінії різних виробників

Виробник Вироблення, м³ / добу. Обслуговування, чол. Ціна, рублів ІННТЕХ 10 4 371500 Газобетон-Майстер 9 2 375500 Метем 12 4 463600 Строй-газобетон 12 4 420000 ІННТЕХ 25+ 25 6 1231170 ІННТЕХ Профі 75 6 2096770

Види ліній з виробництва блоків автоклавного твердіння

Автоклавної обробки блоків

Для виготовлення блоків газобетону можуть використовуватися як стаціонарні установки, так і мобільні. Стаціонарна лінія для виробництва газобетонних блоків автоклавного твердіння здатна виробляти до 60 м², їх особливістю є наявність нерухомих форм для розливу суміші і пересувний змішувач для сировини. Змішувач пересувається по рейках уздовж форм, поступово наповнюючи кожну. Такі агрегати продаються в повній комплектації, мають автоматизовану систему дозування сипких матеріалів. Наявність дозаторів дозволяє максимально точно дотримуватися пропорції виготовлення газобетону, на виході виходить матеріал високої якості. Ціна такої лінії виробництва газобетону стартує з 400 тисяч рублів.

Бункер для автоклавного твердіння

До стаціонарних агрегатів відноситься конвеєр для виготовлення автоклавного газобетону. Ця установка здатна виробляти до 150 м² готової продукції на добу. Для конвеєрної лінії потрібно велике приміщення, мінімум 600 м² і вдвічі більше обслуговуючого персоналу. Ця установка використовується великими будівельними компаніями. Вартість більше 3 мільйонів рублів.

Міні-лінії виробництва газобетонних блоків є зменшеними аналогами стаціонарних агрегатів. Це мобільні установки, які не вимагають великих площ для розміщення, великої кількості обслуговуючого персоналу, а й продуктивність їх значно нижче. Такі лінії використовують будівельні компанії для власних потреб, в разі, коли великий будівельний об'єкт знаходиться віддалено від міста. Також це відмінний варіант для початку власного бізнесу. Порівняно невеликі капітальні вкладення будуть приносити прибуток вже в перші місяці експлуатації. Купити таку лінію по виробництву газобетону можна за 370 тисяч, а якщо збирати по частинах самостійно можна заощадити майже половину її вартості.

Технологія виробництва газобетонних блоків

Технологія виробництва газобетонних блоків

Виробничий процес досить простий. Його суть зводиться до забезпечення хорошого змішання всіх інгредієнтів і насиченню складу газом. За допомогою дозатора, якщо немає автоматичного, всі інгредієнти зважуються вручну, суха суміш надходить в змішувальний блок. Куди вводиться нагріта до 40-60 С вода і суспензія алюмінієвої пудри. Остання, вступаючи в контакт з водою і вапном, починає процес газоутворення. Після десятихвилинної перемішування суміш готова до розливання у форми. Якщо автоматизована лінія стаціонарна або конвеєр, змішувальний блок, пересуваючись по рейках, наповнює форми, якщо мобільна версія, ємність на колесах необхідно переміщати вручну. Виробничий процес досить простий Формування газобетонних блоків

Після вивантаження готової суміші в форми їй необхідно дати час настоятися, процес газоутворення ще не завершений і її обсяги можуть збільшуватися. Процес витримки газобетонной суміші займає 2-4 години. В результаті чого виходить «шапка», яку потім необхідно зрізати. Потім блоки потрібно залишити в формах для остаточного затвердіння, це може зайняти 8-16 годин.

Лінія виробництва автоклавного газобетону оснащена додатковою камерою, в якій вже готові блоки піддаються паровій обробці. Температура в камері 190С, тиск 12 кг / см². Готовий продукт має міцність, дає мінімальну усадку при експлуатації. Для порівняння: звичайний газобетон має показник природної усадки 3-5 мм / м, а у автоклавного 0,3-0,5 мм / м, міцність звичайного 10-12 кгс / м², автоклавного - 30-40 кгс / м².

Наступним процесом є отримання блоків і розміщення їх на дерев'яних піддонах. Таким чином вони будуть сушитися протягом двох діб. Повністю технологічний процес буде завершений через 3-4 тижні. Це необхідно для остаточного «дозрівання» матеріалу, весь час газобетон може перебувати на складі готової продукції. Після закінчення четвертого тижня матеріал готовий до використання або реалізації.

Окупність виробництва газобетонних блоків

Ціна лінії по виробництву газобетонних блоків не маленька, як зазначалося вище вона стартує з 150 тисяч рублів.

Ціна лінії по виробництву газобетонних блоків не маленька, як зазначалося вище вона стартує з 150 тисяч рублів

Після розпилу газоблоки можуть бути будь-якої форми

Але, при правильно поставленому збуті готової продукції може почати приносити дохід вже на четвертому місяці експлуатації. Собівартість витратних матеріалів становить 1800 рублів на 1 м ³ (сюди входить і заробітна плата робітників - 200 рублів, вартість матеріалу - 1400 рублів, електроенергія, витрати з утримання приміщення та інші адміністративні витрати - 200 рублів). Середня роздрібна вартість 1 м³ газобетону - 2500 рублів. якщо виробляти мінімальна кількість блоків на добу - 10 м³, працювати п'ять днів на тиждень, то в місяць буде вироблено 200м³ готового матеріалу. При повній реалізації виручка складе 500 тисяч рублів (за вирахуванням сировини залишається 140 тисяч прибутку), таким чином, вартість обладнання можна окупити за чотири місяці.

  • Купити обладнання для виробництва газобетону: http://www.ksin.ru/catalog/72/

Реклама партнерів

Відео: Міні-лінії по виробництву газобетону

Новости