Ліверпуль - пам'ятки та цікаві місця

Є великим англійським містом, з величезним культурним спадком і стародавніми звичаями. Визнано таким, що в 2008 році культурною столицею Європи. Відомий по багатьох визначних пам'ятках, але головне - тут утворилася група Бітлз. Величезна кількість туристів бажають відвідати рідні краї улюблених музикантів і обов'язково оглянути їх музей. Так як він знаходиться на річці Мерсі - це портове місто, що став відомим з дванадцятого століття. Вважається найбільшим портом Великобританії і займає третє місце за чисельністю населення. У ньому проживає півмільйона людей. Хоча він вважається найдавнішим, старовинних будівель в ньому збереглося мало. Багато років тому з цього порту відправлялися кораблі, що доставляють до Нового Світу переселенців, а в даний час, порт постачає всю країну гумою, бавовною, зерном, шерстю. Альберт-Док - закритий док, споруджений в числі перших такого типу. Раніше вважався найбільшим і його шанували, як емблему міста. Споруджений він з каменю і чавуну, а названий на честь, півтора століття тому його відкрив, принца Альберта. Будинок Леннона, де він прожив з 5 до 23 років, дуже відвідуване тут місце. Зараз красива будівля, де вікна декоровані яскравими вітражами, переробили в музей, зберігши обстановку, в якій жив відомий «бітлл», від кахлю до різнокольорових банок для продуктів. Без оповідань гіда, це просто будова і меблі. Екскурсовод вам розповість велика кількість захоплюючих історій про його дитинство і юність, коли і за яких умов були народжені хіти групи, які відносини панували між Ленноном, Маккартні і іншим оточенням квартету. Все це ви дізнаєтеся з розповіді гіда.

Музей рабства, який був утворений в 2008 році, розповідає про ганебне явище людства - работоргівлі і рабстві. Тут демонструються карти доріг, прокладені работоргівцями, гіди розкажуть про побут і традиції народів Африки, в життя яких увірвався ганебний, жорстокий бізнес. Експонати розкажуть про дискримінацію, расизм, кровопролитних війнах за отримання свободи. В наші дні колекція регулярно поповнюється, в неї вливається цифровий архів і фотознімки з різних частин Африки. Чи не маловідомої пам'яткою Ліверпуля вважаються тунелі Вільямсона, які були побудовані в дев'ятнадцятому столітті під районом Едж Хілл. Проникнути туди самому не можна, так як в них дозволяють проходити тільки екскурсіях. Екскурсійний тур триває сорок хвилин. В цей час екскурсоводи знайомлять туристів з історією появи печер, їх роллю для життя Ліверпуля.

Також, обов'язково відвідайте "Sefton Park Palm House" - багаторівневу теплицю, вибудувану в вікторіанському стилі, де на даний момент вирощують дуже рідкісні рослини. І не забудьте, про Сент-Джордж Холі і Школі Кальдерстоунс. У вас є можливість придбати комплексний квиток в Космопорт і на відвідування підводного німецької човна Другої світової війни, прогулятися на поромі по річці Мерсі. Завжди можна помилуватися різношерстої колекцією в музеї, де представлені експонати від комах до мінералів. Дітлахи будуть дуже задоволені поїздкою на ферму Rice Lane City, де розводять кроликів, телят, поросят, курчат і віслюків.

Готелі в Ліверпулі Ліверпуль - справжня скарбниця дизайнерських готелів. Чого вартий The Liner Hotel 3 * ?! Він оформлений в шикарно морському стилі, здається, що це і не готель зовсім, а ... ДЕТАЛЬНІШЕ

Клуб Cavern є тим самим закладом, в якому починав своє сходження знаменитий квартет The Beatles. Щодня тут грає жива музика. Скейт-парк з підсвічуванням завжди відкритий для любителів скейтбордингу. Центром нічного життя визнані райони навколо Concert Square. Вечора п'ятниці і суботи давно славляться великою жвавістю. У бари та клуби відвідувачі повинні заходити тільки "при параді". Нічний Ліверпуль вважається безпечним, як і всі міста Англії. У жваві годинник перед закладами чергують поліцейські, щоб уникнути неприємних проблем і їх наслідків. Місцева кухня буде оцінена на відмінно любителями смачної їжі. По всьому місту розташовані паби, де можна швидко перекусити.

Чого вартий The Liner Hotel 3 * ?

Новости