Лізинг без початкового внеску для юридичних осіб

  1. Характерні особливості угоди
  2. Умови і документи для угоди
  3. Переваги і недоліки

Як відомо, лізинг - це довгострокова оренда з подальшим викупом. Багато компаній зробили такі угоди своїм основним джерелом доходу і не прогоріли: клієнт вносить перший внесок, а потім решту суми виплачує протягом заздалегідь встановленого терміну рівними частинами. Багато юрособи купують авто в лізинг - це вигідніше, ніж просто кредит. Також не виключається лізинг без початкового внеску для юридичних осіб, але такі умови знову-таки обумовлює лізингова компанія при підписанні договору.

Характерні особливості угоди

Характерні особливості угоди

Як правило, передоплата стає важливою складовою угоди, виступає в якості гаранта і підтвердження платоспроможності клієнта, обіцяє успішне і плідну співпрацю. Можливий лізинг без першого внеску, але це завжди ризик. Не всі компанії готові йти на таку ризиковану операцію, хоча з іншого боку для залучення нових клієнтів вибирають саме цей хід. Чому?

Якщо клієнт лізингової компанії укладає довгострокову співпрацю на солідну суму грошей, то це вже вигідно, адже щомісячні платежі будуть помітно поповнювати капітал фірми. Виплатити першу суму не завжди під силу - фінансові можливості або стартовий капітал не дозволяють, але навіщо відмовлятися від такого перспективного клієнта? Виходить, що в міру експлуатації орендованого обладнання буде приходити прибуток, відповідно, розрахунок з лізинговою компанією буде своєчасним і точним.

До того ж деякий виробниче обладнання з огляду на його вузької спеціалізації складно продати на вторинному ринку, а його обслуговування просто стає нерентабельним. Ось тут на допомогу приходить лізинг без авансу, який помітно підвищить його ліквідність. Тобто «зерно істини» в такий не завжди вигідний, на перший погляд, угоді все ж є. Як взагалі взяти обладнання в лізинг і яке можна так придбати, читайте тут .

Також варто відзначити, що на таку пропозицію можуть розраховувати постійні партнери, які не раз успішно мали справу з лізинговою компанією, залишили тільки позитивне враження і бажання постійної співпраці. Для таких завжди існують поблажки, і відсутність початкового внеску при укладанні основного угоди - яскравий тому приклад.

Так що питання, чи може бути лізинг без авансу, однозначно ствердна, а умови співпраці залежать від ліквідності орендованого обладнання, періоду дії угоди і фінансового забезпечення клієнта в конкретному випадку. В цілому, все реально, а головне - вигідно для обох сторін.

Умови і документи для угоди

Умови і документи для угоди

Якщо є бажання взяти участь в лізинг без початкового авансу, то обов'язково дотримання наступних умов:

  • фінансове забезпечення клієнта;
  • відсутність негативної лізингової історії;
  • надання застави або поручителя;
  • висока ліквідність, що орендується;
  • гарантії своєчасних виплат згідно з договором.

Тільки при дотриманні всіх цих вимог можливий лізинг без початкового внеску, авансу, проте компанія приймає рішення в індивідуальному порядку на підставі розглянутих документів від клієнта. Як правило, потрібно пред'явити фінансову звітність з установчої документації, право власності на заявлений заставу.

Важливо! Також для оформлення лізингу без авансу можуть знадобитися документи від поручителів, тому варто заздалегідь потурбуватися про їх наявності.

Всі нюанси і умови обговорюються при конкретних обставинах. Але в цілому, питання, як оформити лізинг без початкового внеску, можна вважати досить простим.

Переваги і недоліки

Переваги і недоліки

Відгуки про лізинг без авансу для юридичних осіб в переважній більшості випадків позитивні, можна навіть відзначити наступні переваги:

  • збереження активів компанії при отриманні в користування дорогого майна;
  • можливість використання механізму прискореної амортизації з коефіцієнтом 3;
  • зниження податку на майно в кілька разів;
  • рівномірний розподіл платежів, полегшене планування бюджету;
  • можливість оформлення кредиту в банку.

Так що тепер все очевидно, чи можна оформити лізинг без авансу для юридичних осіб, і в чому користь такого довгострокової угоди. Однак є і «підводні камені», про які повинен пам'ятати кожен бажаючий орендувати майно з його подальшим викупом.

В даному випадку мова йде про значні фінансові витрати і не окупності. Відсутність початкового внеску помітно підвищує розмір щомісячних виплат, причому вони додатково оподатковуються відсотками. Так що не всі юридичні особи, які бажають переплачувати, тому свою співпрацю з лізинговою компанією починають з першої виплати.

Чому?
Виплатити першу суму не завжди під силу - фінансові можливості або стартовий капітал не дозволяють, але навіщо відмовлятися від такого перспективного клієнта?

Новости