Лофери: з чим носити жіночі на товстій підошві

  1. Історія лофери
  2. види
  3. На низькому ходу
  4. На підборах
  5. На товстій підошві
  6. на танкетці
  7. На тракторній підошві
  8. З чим носити жіночі лофери

Туфлі-лофери - зручне взуття без застібок на широкому каблуці. Вони нагадують класичні туфлі, тільки менш суворі. Іноді їх називають мокасинами - це невірно. Верх туфель м'яко облягає стопу, але в цьому взутті присутні жорстка підошва і каблук, чого немає в мокасинах.

Історія лофери

Туфлі з округлим носком і довгим язичком носили англійські моряки. Про матросів тоді склалася думка як про нероб, адже вони багато часу проводили в питних закладах портових міст. Нероба по-англійськи звучить як «лоуфери» - звідси пішла назва туфель.

У ХХ столітті лофери стали носити жінки. У 1957 році туфлі з'явилися на великому екрані - їх носила героїня Одрі Хепберн у фільмі «Забавна мордочка». Взуття без підборів носила ікона стилю Грейс Келлі. У XХI столітті з'явилися жіночі моделі на підборах. Зручні і стильні туфлі для дам випускали Модні будинки Ланвен, Прада, Гуччі, Ів Сен Лоран, бренд Макс Мара.

Лофери полюбили знаменитості. Їх носять Келлі Осборн, Кеті Холмс, Кірстен Данст, Елізабет Олсен, Олівія Палермо, Міша Бартон, Ніколь Річі, Лілі Собескі, Нікі Хілтон, Флоренс Браднелл-Брюс, Джейд Вільямс, Пікс Лотт.

Модний будинок Гуччі доповнив в 2017 році відому модель туфель з пряжкою контрастною хутряний вставкою ззаду. У літній колекції Прада є замшеві лофери з бахромою і декоративною пряжкою збоку. У Берберрі - на високих підборах під зміїну шкіру з великими китицями. Бальмен представив червоні замшеві моделі на шпильці з глибокими вирізами з боків.

види

  • повсякденні - поєднуються з нарядами в стилі кежуал; виготовляються зі шкіри, замші, деніму;
  • вечірні - виготовляються з атласу або оксамиту; поєднуються з коктейльними сукнями;
  • класичні - з ними носять плаття-футляр, брюки зі стрілками, спідницю-олівець ; виготовляються з матовою або лакованої шкіри в чорному або коричневому кольорі.

повсякденні - поєднуються з нарядами в стилі кежуал;  виготовляються зі шкіри, замші, деніму;   вечірні - виготовляються з атласу або оксамиту;  поєднуються з коктейльними сукнями;   класичні - з ними носять плаття-футляр, брюки зі стрілками,   спідницю-олівець   ;  виготовляються з матовою або лакованої шкіри в чорному або коричневому кольорі

Є п'ять різновидів Лофери за типом підошви.

На низькому ходу

Це зручна універсальна модель. Їх носять з вузькими або розкльошені брюками, шортами і бермудами. Туфлі на віденському каблучку поєднуються з короткими спідницями та сукнями, з спідницями міді із завищеною талією.

На підборах

Жіночні моделі. Дизайнери створюють лофери з традиційним широким каблуком і з витонченим вузьким. Це компроміс між елегантністю і комфортом.

На товстій підошві

Взуття для власниць струнких ніг. Носити лофери на платформі краще з брюками скинни або звуженими класичними моделями. Чорні моделі на товстій підошві з верхом з лакованої шкіри вписуються в діловий стиль. Золоті лофери на платформі підійдуть для дискотеки.

на танкетці

Візуально подовжують ноги і додають бажані сантиметри зросту. На відміну від каблуків туфлі на танкетці зручні, в них не втомлюються ноги. Носять їх з джинсами, брюками, сукнями, пальто.

На тракторній підошві

Підходять для стилю кежуал. Носять їх з джинсами, брюками-чінос, кюлотамі . Моделі на білій підошві витончені, вони поєднуються з легкими сукнями і розкльошені спідницями.

Лофери постачають декоративними елементами:

  • шкіряна бахрома;
  • шкіряні пензлика;
  • перемичка з прорізом;
  • перемичка-пряжка;
  • банти.

З пензликами і бахромою - самі колоритні і впізнавані моделі.

Туфлі з прорізом називають пенні-Лофери. У ХХ столітті студенти англійських коледжів клали в проріз монетку - пенні і вірили, що це принесе їм удачу на іспитах.

Лофери з пряжкою першим випустив модний будинок Гуччі. Модель стала візитною карткою бренду. Нерідко туфлі називають Гуччі-Лофери.

Подобаються модницям моделі з бантом - з чим носити таке взуття, залежить від інших деталей. Варіанти зі спортивною підошвою підходять до шортів і бриджам, а туфлі з бантом і стразами - до коктейльних суконь.

З чим носити жіночі лофери

Головна відмінність від туфель - рівень комфорту. Комплект з джинсами - рішення для тих, хто цінує зручність і свободу руху. Бежеві моделі на низькому ходу поєднуються з джинсами-бойфрендами і смугастої сорочкою. Не менш вдало впишуться пенні-лофери в образ в морському стилі. Це можуть бути сині, червоні або білі туфлі.

Чорні Гуччі підходять до широких штанів палаццо і білій блузі з воланами. Виходить гармонійний і стильний офісний образ. гарні для офісу лакові моделі, а з чим носити їх - залежить від строгості дрес-коду.

гарні   для офісу   лакові моделі, а з чим носити їх - залежить від строгості дрес-коду

Ошатний комплект: замшеві бордові лофери з бежевим кантом і чорної підошвою, бордову сукню з довгим рукавом, бежева сумка-чемоданчик і чорне кольє. До такого вбрання підійде класичний тренчкот.

Сріблясті лофери носите на вечірки. Поєднуйте взуття з срібними прикрасами і чорною шкірою, сумками на ланцюжку і чорно-білими принтами.

Лофери носять зі шкарпетками і без шкарпеток, з майками і пальто, з джинсами і сарафанах. Не варто надягати лофери з довгими облягаючими вечірніми сукнями, зі спортивним одягом, з одягом в стилі сафарі.

Новости