Логічні та головоломки

  1. Як вибрати настільні головоломки для дітей різного віку
  2. Роль логічних ігор у розвитку дитини

Логічні настільні ігри - кращий спосіб зайняти дитину в нудний вечір

Логічні настільні ігри - кращий спосіб зайняти дитину в нудний вечір. Головоломки прекрасно підходять для ігор в компанії друзів і для самостійного проведення часу, такі іграшки зручно брати з собою в дорогу, з ними навіть найдовший шлях здасться веселіше.

Як вибрати настільні головоломки для дітей різного віку

Розвиваючі іграшки варто підбирати відповідно до віку, а також інтересами самої дитини. Головоломки не купують "на виріст", так як занадто складне завдання може і зовсім зіграти з маленьким інтелектуалом злий жарт - він просто перестане вірити в свої сили і відмовиться від подібних ігор.
Малюкам від двох до чотирьох років подобається збирати нескладні конструкції, шукати подібне (як, наприклад, в іграх з картками), пр. Для цього віку прекрасно підходять найпростіші пазли, сортери, пірамідки різної складності. У цьому віці дітки багато чому вчаться саме завдяки тактильному сприйняттю, тому бажано, щоб у дитини були логічні ігри з деталями з різних матеріалів - з дерев'яними, пластмасовими, гумовими елементами.
Дошкільнята і учні перших класів вже готові до вирішення складніших завдань, вони неодмінно повинні дізнаватися в процесі гри про щось новому, інакше їм швидко стане нудно. Також їх зацікавлять іграшки, що вимагають певних навичок, як наприклад, ігри-балансири.
Багато ігрові набори будуть цікаві як дітям, підліткам, так і дорослим. Це всім відома настільна гра-головоломка "Мафія", кубик Рубіка, набори для фокусів і багато іншого.

Роль логічних ігор у розвитку дитини

Якщо вам хочеться, щоб ваша дитина розвивався в інтелектуальному плані, мав гарну уяву і вмів знаходити вихід в ситуаціях, які на перший погляд здаються безвихідними, вам варто серйозно задуматися про організацію його дозвілля. Як би дітям не подобалося дивитися телевізор або грати в комп'ютерні ігри, тільки заняття з реальними іграшками можна по праву вважати пізнавальним, цікавим і веселим розвагою. В процесі гри розвивається дрібна моторика рук, інтуїція, логічне мислення, вміння стратегічно мислити, дитина вчиться концентрувати свою увагу на важливих деталях, не упускати значущі дрібниці.
Найкраще логічні ігри для дітей купити, щоб разом з дитиною могли грати і самі батьки. Подібні розваги об'єднують сім'ю в емоційному плані, вчать багато чому не тільки малюків, а й дорослих. Саме під час спільних ігор батьки отримують можливість скоординувати поведінку дитини в тій чи іншій ситуації, допомогти йому простіше ставитися до поразок і показати на своєму прикладі, що радіти перемозі супротивника потрібно не менше, ніж своєї.
Ви можете купити логічні настільні ігри з доставкою по всій Україні: Київ, Харків, Дніпропетровськ, Одеса, Запоріжжя, Львів, Кривий Ріг, Миколаїв, Маріуполь, Вінниця, Херсон, Полтава, Чернігів, Черкаси, Суми, Житомир, Хмельницький, Чернівці, Конотоп , Дніпродзержинськ, Кіровоград, Кременчук, Івано-Франківськ, Первомайськ , Луцьк, Біла Церква, Мелітополь, Бердянськ, Ужгород, Кам'янець-Подільський та інші міста.

Новости