Логотипи відомих компаній: від ідеї до бренду

Постійна реклама того чи іншого продукту створює враження, що цей бренд був з нами завжди і завжди саме в такому вигляді. Однак при найближчому розгляді з'ясовується, що все далеко не так просто: змінювався образ компанії, стратегія її розвитку, продуктова лінійка - і відповідно змінювалася вся маркетингова стратегія, включаючи логотип.

Якщо ви теж роздумуєте, як змінити майбутнє своєї компанії, як вибудувати її стратегію, які є сучасні напрацювання в цій галузі і за що борються всі великі бренди, вам допоможе безкоштовний онлайн-курс Андрія Федоріва «Стратегія = Ідея» .

Нижче пропонуємо добірку логотипів відомих брендів в момент їх становлення і сучасний загальновідомий варіант.

  • Перший логотип належить компанії Bell Telephone Co. і датується 1900 роком. AT & T, дочірня компанія Bell Telephone Co., з 1964 року стала домінувати, а в 1970 році повністю поглинула Bell. Стилізований глобус на логотипі замість дзвони з'явився в 1984 році після чергового поділу компанії на AT & T Communications і AT & T, остаточний вигляд логотип знайшов в 2005-му.
  • Перший логотип з'явився в 1933 році, більш проста версія була представлена ​​в 1956-му.
  • Компанія починала з реклами, набраної простим serif-шрифтом, гранично лаконічній: The Kodak Company. Перший логотип датується 1907 роком, найсучасніший варіант з'явився в 2006-му.
  • Логотип компанії The British Airways був розроблений в 1973 році дизайнером Дикому негуса (Negus & Negus), коли відбулося об'єднання British European Airways і British Overseas Airways Corp. Родзинкою логотипу стала «відлетіли» точка над і в другому слові. Сучасний логотип компанії з'явився в 1997 році.
  • Перша «черепашка» була намальована в 1900 році, потім для більшої впізнаваності бренду її розгорнули, підняли і розфарбували. Сучасна версія логотипу випущена в 1999 році.
  • Перший логотип знаменитої компанії був намальований в 1976 році її співзасновником Рональдом Уейном (Ronald Wayne). Щоб було ще зрозуміліше, про яке яблуці йдеться, на рамці логотипу розміщені слова «Ньютон ... розум, вічно мандрівний в далеких морях роздумів ... на самоті». Сріблястий варіант логотипу досить відомий, проте з 2013 року його теж не використовують, повернувшись до простого чорному яблуку, презентованому в 1998 році.
  • Перший логотип з'явився в 1985 році і з тих пір зазнав безліч змін. Останній варіант представили в 2009-му.
  • Логотип з птахом фенікс придумали в 2002-му, приблизно в 2004-му замість птиці з'явилася лисиця. Остаточна версія логотипу використовується з 2009 року.
  • Перший прописаний варіант логотипу з'явився в 1892 році, потім в 1900-м навколо абревіатури додали коло, синя підкладка з'явилася тільки в 2004-му. General Electric відрізняється завидною постійністю.
  • З моменту створення, компанія IBM постійно перебувала в пошуку ідентифікації, що знаходило відображення не тільки в трансформаціях логотипу, але навіть в зміні назви. Перший логотип з'явився в 1889 році і представляв The International Time Recording Co. (ITRC), потім в 1924 році з'явилася вже компанія International Business Machines, і її сучасний варіант логотипу створений в 1972 році.
  • Перший логотип компанії Lay's з'явився в 1965 році, сучасний варіант розроблений в 2007-му.
  • Логотип Lego з'явився в 1935 році і потім зазнав 26 змін, поки нарешті в 1998 році компанія не зупинилася на всім відомому варіанті.
  • Дебют логотипу Mazda відбувся в 1934 році, потім постійно змінювався в напрямі більшої абстрагування великої літери «М», спочатку з 1936 по 1975, потім в 1991, і останній варіант представлений в 1997 році.
  • Як випливає з логотипу, спочатку McDonald's радував своїх відвідувачів барбекю. Однак цей період тривав лише з 1940 по 1948, а потім, з ростом популярності гамбургерів, логотип став представляти різні варіації аркових елементів літери «М». Найсучасніший варіант разом зі слоганом був прийнятий в 2003 році.
  • Перший логотип Xerox був представлений в 1948 році. Потім компанія позбулася великовагової написи Haloid Company за порадою фахівців з корпоративної айдентіка Lippincott. В результаті редизайну в 2008 році з'явився останній варіант логотипу, актуальний і понині.

Звичайно, вибрати вдалий логотип і стратегію - це ще далеко не всі кроки зі створення успішного бізнесу. Як зібрати ефективну команду, можна дізнатися на спеціальних курсах на платформі EDUGET: «Успішна Команда. Бізнес починається з людей! » Антона Волнянська і «Управлінський старт. Частина 3. Оцінка себе » Лілії Чаков. В цілому курс «Управлінський старт» охоплює всі необхідні елементи, які потрібно знати кожному керівнику незалежно від масштабу його проекту: від планування і складання бюджету до психологічних пасток на шляху до успіху.

При цитуванні матеріалів розділу «Блог» на www.eduget.com активне посилання на сам матеріал або на сторінку www.eduget.com - обов'язкова. Будь-яке використання матеріалів розділу «Статті» на www.eduget.com (матеріалу цілком) можливе виключно за попередньою письмовою згодою правовласника. Дякуємо за співпрацю!

Новости