Ломтерезка для будинку: яку вибрати?

  1. Чи потрібна ломтерезка в будинку?
  2. Принцип роботи
  3. На що звернути увагу при виборі?
  4. Розмір
  5. потужність
  6. Швидкість обертання диска
  7. Блокування
  8. матеріал ножа
  9. Заточення
  10. Функція «люфт»
  11. корпус
  12. фірма
  13. Використання
  14. маленькі хитрощі

Побутові прилади, які призначені для апетитною нарізки будь-яких продуктів, у нас прийнято називати не цілком апетитним словом - ломтерезка.

Побутові прилади, які призначені для апетитною нарізки будь-яких продуктів, у нас прийнято називати не цілком апетитним словом - ломтерезка

Багато хто, почувши, що існує ломтерезка для будинку, уявляють собі прилад, який шматує щось величезними шматками-скибками. Насправді Ломтерізки-слайсери (від англ. «Slice» - скибочку або шматочок) справляються зі своїм завданням чудово: шматочки, які потрапляють під гострий ніж Ломтерізки, виходять ідеально тонкими, красивими і однаковими.

Причому слайсера по зубам фактично всі продукти: він акуратно і тонко нарізання хлібобулочні та ковбасні вироби, сир, овочі та фрукти. Господині відзначають, що нарізка, зроблена Ломтерізки, виглядає вишукано і смачно.

Тому жіночий сайт "Красива і Успішна» просто зобов'язаний розповісти своїм читачкам про те, що таке ломтерезка для будинку, як вибрати цей девайс тим, хто захоче мати його у себе на кухні або ж необхідності вибирати електричну Ломтерізки-слайсер комусь в якості оригінального подарунка.

Чи потрібна ломтерезка в будинку?

Думки про те, чи потрібна ломтерезка в господарстві або це абсолютно даремний прилад в будинку, розділилися на два табори: одні стверджують, що це надмірності, вони, мовляв, і так можуть тонко нарізати продукти, інші говорять про те, що домашня ломтерезка здорово полегшує роботу на кухні.

  • Зуміли належно оцінити Ломтерізки любителі піци, сендвічів і бутербродів . Звичайно ж, ніхто не буде запускати прилад, щоб порізати ковбаси і сиру на пару бутербродів. Але користувачі пристосувалися: нарізають Ломтерізки все заздалегідь і складають в контейнер, який зберігають в холодильнику. Потрібно зробити швидко бутерброд? Дістали нарізані продукти і зробили. Все легко, просто і швидко.
  • Допоможе ломтерезка сервірувати стіл в домашніх умовах. Ви наріжете все, що вам потрібно. І вийде все красиво і естетично. А якщо згадати, що є такі сорти ковбас, смак яких відчувається тільки при тонкої акуратною нарізці, що зробити в домашніх умовах не завжди просто, то ломтерезка стане необхідним помічником на кухні.
  • Здорово допомагає ломтерезка тим, хто любить робити домашні заготовки на зиму - слайсер в лічені хвилини нарізуватиме цибулю, перець, баклажани, помідори та інші овочі.
  • Також кажуть, що ломтерезка ідеально ріже будь-який хліб, навіть той, який кришиться при нарізці або м'який, тільки спечений .

Чи потрібна вона вам і чи потрібно шукати, яку Ломтерізки краще вибрати для будинку, ви напевно визначитеся, ознайомившись зі статтею на сайті "Красива і Успішна".

Принцип роботи

Головна діюча частина цього приладу - гострий-найгостріших електричний ніж. Тому, ті, хто вирішив купити Ломтерізки для будинку, повинні бути готовими до того, що на кухні з'явиться предмет підвищеної небезпеки.

Принцип роботи досить простий:

  • Ви рухаєте кареткою з продуктом, який бажаєте нарізати, туди-сюди, а гострий ніж плавно його розділяє на однакові шматочки, які потім випадають в лоток з іншого боку приладу.

Все відбувається швидко і акуратно, але не забуваємо, що перед вами електронний ніж, тому пам'ятаємо про безпеку. Ось як говорять про принцип роботи відгуки про домашню ломтерезке.

  • Вона працює подібно циркулярки! Мені було навіть трохи моторошно бачити відкритий дисковий ніж. В голові були жахливі картини. Але з часом я зрозуміла, що все не так страшно. Точніше, зовсім не страшно. Ніж знаходиться на безпечній відстані, і поранитися об нього фактично неможливо. Тепер я не боюся, як раніше, а й по сторонам не зеваю, працюючи з Ломтерізки. Слідкуйте за дітьми! Слайсер працює так цікаво, що їх не відтягнути. Світлана.

Отже, з принципом роботи ми розібралися. Давайте розглянемо докладніше, з чого складається електрична ломтерезка для будинку, на що звернути увагу, щоб ви змогли вибрати найкращу Ломтерізки з пропонованих на ринку.

На що звернути увагу при виборі?

Ломтерезка складається з корпусу, платформи для продуктів, гострого ножа і приймального лотка. У рух ніж наводиться електродвигуном, який працює на певній потужності.

Є кілька параметрів, на які слід звернути увагу при покупці Ломтерізки.

Розмір

Один з несуттєвих недоліків цього приладу - його розміри. Якщо ви збираєтеся купити слайсер, відразу подбайте, щоб для нього було відведено місце на обробному столі. Це важливо. Ті, хто ховає Ломтерізки в дальній шафа, в відгуках кажуть, що вона стоїть без діла. Щоб щось нарізати, діставати її лінь, швидше впоратися звичайним ножем.

Тому місце для Ломтерізки має бути відведено стаціонарне. Це перша порада тим, хто вирішує, яку вибрати Ломтерізки для будинку.

потужність

Почнемо з технічних характеристик: чим вище потужність, тим краще для побутового приладу. Але у випадку з електричної Ломтерізки для домашнього використання потужності в 100 Вт хвилі вистачає. Необов'язково шукати сильніший за параметрами прилад, якщо ви плануєте його використовувати тільки в домашньому господарстві.

Швидкість обертання диска

У Ломтерізки хороших брендів є кілька шляхів обертання диска, що сприяє більш якісному виконанню роботи. М'які продукти найкраще ріжуться на повільній швидкості (сир, овочі), а тверді - на більш високих оборотах (ковбасні вироби).

Але навіть якщо вам попалася гарна ломтерезка для будинку без функції регулювання швидкості, то це не настільки страшно. Наприклад, професіонали працюють з Ломтерізки з однаковою швидкістю. Думаємо, що і ви пристосуєтеся підштовхувати продукти до ножа.

Завантаження ...

Блокування

З огляду на те, що ніж - небезпечна частина Ломтерізки, розробники добре подбали про безпеку використання. У більшості моделей для того, щоб включити слайсер, користувачеві необхідно затиснути одночасно 2 кнопки на корпусі, тільки тоді ломтерезка починає працювати. Це дуже зручно і безпечно.

Є також моделі, де Ломтерізки працюють тільки тоді, коли кнопка утримується затиснутою. Як тільки її відпускають, прилад перестає працювати.

Ніж в Ломтерізки ховається в захисний чохол, а продукти підштовхуються до диска або автоматично, або штовхачем, а не руками, що виключає ризик підставити пальці до ножа.

матеріал ножа

Більшість фірм роблять ножі для домашніх скиборізок з нержавійки. Найбільш якісні Ломтерізки з німецькими ножами Solingen. Їх випускають фірми Krups, Bosch, Siemens. Тут якість говорить сама за себе. Також можна зустріти Ломтерізки з керамічними ножами.

Найбільш ходові в побуті Ломтерізки з ножами з нержавіючої сталі. Вони мають хороші відгуки, і вибирати Ломтерізки для будинку з керамічними ножами, на думку sympaty.net, не має сенсу.

Заточення

Ножі в Ломтерізки можуть бути з прямими або хвилеподібними краями.

  • Хвилеподібні ножі більш універсальні: легко ріжуть продукти будь-якої твердості та щільності. Саме таким ножам під силу порізати м'який свіжий хліб.
  • Якщо ви купили Ломтерізки з прямою заточкою ножа, це не означає, що вона погана. Вона теж прекрасно справляється зі своїм завданням - нарізати скибочками продукти. До речі, сир краще ріжеться саме ножем з прямими краями.

Тобто, краю н ожа можуть бути будь-якими. Але якщо різниця в ціні між моделями з прямою або хвилеподібною заточкою ножа не суттєва, то краще брати з хвилеподібними краями.

Також всі сучасні моделі скиборізок оснащені функцією самозатачіванія ножа, що теж дуже зручно.

Функція «люфт»

Під цим словом ховається функція вибору товщини нарізаються продуктів. У багатьох моделях стандартна товщина нарізки - від 0 до 17 мм. Цього цілком достатньо. Регулюється товщина нарізки вручну на всіх Ломтерізки. Вона виставляється перед тим, як включити прилад.

На багатьох моделях на корпусі виставляється рекомендований розмір для ковбаси (2-3 мм), сиру (3 - 4 мм), хліба (11 мм). Але це не настільки істотний параметр. При регулярному використанні ви самі приловчитеся до вашого улюбленого розміру.

корпус

Випускають Ломтерізки в металевому корпусі і пластиковому. На функціональність матеріал корпусу ніяк не впливає, а на ціну ще як.

  • Металеві Ломтерізки найчастіше використовують в ресторанах, кафе, великих магазинах, де йде великий потік нарізки.
  • Для електричних домашніх скиборізок цілком підійде в якості матеріалу для корпусу пластик. У відомих виробників він дуже якісний.

Краще при виборі зверніть увагу не на корпус матеріалу, а на те, щоб ніжки на ломтерезке були гумові. Ми зустрічали відгуки про Ломтерізки для будинку, де користувачі нарікали на те, що без гумових підкладок на ніжках ломтерезка нестійка.

фірма

Звичайно ж, вибираючи цей прилад, краще віддати перевагу перевіреним фірмам. Ми вже згадували про німецькі фірми Bosch і Krups. Це буде самий вдалий вибір. Крім цих фірм, цей прилад випускають також поляки (Zelmer), а також фірма Siemens. Не всі ще чули про техніку Сlatronic. Якщо вам зустрінеться ломтерезка для будинку Сlatronic, купуйте - не пошкодуєте.

Найбільше відгуків ми зустрічали про Ломтерізки Zelmer і Bosch. Отже, Ломтерізки цих фірм користуються великою популярністю у господинь. Вони отримували не нижче 4 балів з 5.

  • Іноді користувачі скаржилися на те, що покришилася ручка в ломтерезке (BOSCH MAS6200N).
  • У ломтерезке BOSCH MAS 4201 N швидко зламалася відкидна панель, і товщина розрізу не відповідає виставляється розміром.
  • Також в ломтерезке BOSCH MAS 4201 N на ніжках немає гумових підкладок. Ломтерезка ковзає.

А ось дуже багато позитивних відгуків жіночий сайт sympaty.net зустрічав про Ломтерізки Zelmer ZFS 0915/393 Doris, Zelmer 294.6, Bosch MAS 4500, Siemens MS 78001. Так в останній моделі ідеальна потужність (140 Вт), є 4 режими швидкості, є світлова індикація і цю Ломтерізки можна вбудовувати в кухонні меблі. Але і ціна Ломтерізки для будинку Siemens вища, ніж у слайсерів фірм Бош і Зелмер.

Отже, ми розповіли вам, як вибрати Ломтерізки для будинку. Наостанок дамо вам кілька загальних рекомендацій по експлуатації.

Використання

Ломтерезка ріже всі продукти, крім твердого замороженого м'яса, м'яса з кістками і фруктів з кісточками.

Мити Ломтерізки нескладно. Ніж можна мити в посудомойке або руками, а корпус досить протирати вологою ганчіркою. Звичайно ж, виробники рекомендують промити ніж після нарізки кожного виду продуктів, але користувачі просто протирають диск вологою серветкою.

маленькі хитрощі

  1. Нарізайте спочатку жирну ковбасу, а потім хліб і сир. Вам не потрібно буде мити Ломтерізки після ковбаси.
  2. Сир не прилипне до ножа і не розкришиться, якщо диск протерти вологою кухонної серветкою.
  3. Жирну шинку, ковбасу розташовуйте жирної стороною догори.
  4. Якщо хочете зробити нарізку під кутом, обріжте край спочатку ножем, а потім підставляйте продукт під Ломтерізки.
  5. Морква буде краще різатися, якщо її опустити на 1 хвилину в киплячу воду.
  6. Якщо ніж прямий, то цитрусові краще почистити від шкірки перед нарізкою, а ось хвилястий ніж впорається зі шкіркою на лимонах і апельсинах.
  7. Банани теж перед нарізкою краще почистити.

Знаючи всю основну інформацію про те, що таке ломтерезка, яку краще вибрати для будинку, ви зможете легко освоїти цей новий побутовий прилад. Придивіться уважніше до слайсера. Він цілком підійде в якості подарунка на весілля, новосілля або інше торжество. Впевнені, що ті, хто отримає електричну Ломтерізки для будинку в подарунок, гідно оцінить її можливості і завжди буде зустрічати вас, ну, принаймні, ідеальними бутербродами і фруктової нарізкою! Це точно!

---
Автор - Юлія Спиридонова, сайт www.sympaty.net - Красива і Успішна
Копіювання цієї статті заборонено!

Чи потрібна ломтерезка в будинку?
Чи потрібна ломтерезка в будинку?
Потрібно зробити швидко бутерброд?
На що звернути увагу при виборі?

Новости