Ловля судака на воблер


Якщо хижак знаходиться на глибині, що не перевищує позначку 3-3,5 м, то краще ловити на слабозаглубляющіеся воблери подовженої форми, конструкція яких дозволяє заходити в воду під кутом не більше 25-30 градусів і не насторожує рибу. Ефект досягається під час проводки плаваючого воблера на максимально допустимої глибині. Тут можуть бути наступні варіанти:

1. Воблер плавно, без прискорення заводять в товщу води (з цього прийому слід починати ловлю). Воблер більше грає в силу своїх властивостей і параметрів, закладених в конструкцію.

2. Після плавної підмотки, приманки надають невелике прискорення, чергуючи в подальшому темп проводки воблера. Змінювати темп проводки, періодично примушуючи воблер здійснювати прискорення, можна тільки у приманок з глибиною занурення не більше 1,5-2 м.

3. Воблер ведуть на глибині 0,5-1м, іноді дозволяючи йому спливти, після чого заглиблюють на ту ж глибину і продовжують вести в колишньому темпі. Цей прийом можна застосувати під час бою хижака у верхніх шарах води. Подібну гру воблера судак сприймає, як руху пораненої рибки, і не зреагувати на неї він не може. Вести воблер з глибиною занурення більш 2 м майже по поверхні води неефективно, оскільки темп його проводки, а з ним і гра приманки не відповідають поведінки дрібних рибок, що становлять основний корм судака.

4. Воблер не повинен робити різких стрибків при переході на інший рівень проводки. Проходження воблера в одній площині має бути не менше 2-3 м. Намагайтеся не опускати плаваючий воблер на глибину, для нього не розраховану. В іншому випадку він повністю втратить свою гру і стане нецікавим для хижака.


Розповісти про цю новину:

Новости