Ловля на джиг приманки

  1. Снасті для джиговой лову
  2. Тест спінінга для джига
  3. Техніка проводки джига

У цій, думаю, цікавою статті спробую дати пояснення по джиговой ловлі для новачків і не тільки

У цій, думаю, цікавою статті спробую дати пояснення по джиговой ловлі для новачків і не тільки.

Що таке джиг ловля ? Вважаю, що джиг - це спосіб рибної ловлі, під час якої приманка управляється рибалкою стрибками біля дна або по самому дну.

Для джиговой лову застосовують джиг головки на які кріпиться джиговая приманка. До джиговой принади відносяться всілякі віброхвости, Октопуси, ріпери, вабики, твістери, стримери і так далі. Джиг головки зі свого досвіду найкраще брати з вантажем з темного свинцю.

Практично більшість джигових приманок виробляються з силікону або ПВХ, але іноді рибалки самі майструють поролонові приманки і. У нашій країні джиговая ловля набирає обертів і число її прихильників тільки збільшується через дешевизну приманок і через свою уловістость.

Снасті для джиговой лову

У джиговой ловлі має значення майстерність рибалки і його снасть. Ваш спінінг повинен володіти певними характеристиками: ергономічністю, зручністю, чутливістю. Закидати джиг приманку, керувати нею можна тільки тоді, коли ваша снасть правильно підібрана.

Для лову джигом вам буде потрібно спінінг з швидким ладом. Довжина його може бути від 2,5 до 2,7 метрів. Думаю, що така довжина спінінга найоптимальніша для лову з берега, так і з човна теж.

Тест спінінга для джига

Спосіб лову на джиг підрозділяється на мікроджиг, легкий і важкий джиг. Для новачка підійде спінінг з тестом 5-20 грам. Котушка для вудилища повинна бути такою, щоб не обтяжувати спінінг. при виборі спінінга для джиговой лову запам'ятайте, що вудилище тримають однією рукою, навіть пензлем руки.

Спінінг потрібно відрегулювати так, щоб центр тяжіння вудилища був на 6 сантиметрів вище котушки.

Волосінь можете вибирати будь-яку, яка вам до вподоби. Але не застосовуйте товсту волосінь, більше ніж 0,15 міліметрів. Але, якщо ви збираєтеся ловити алігаторів, то тоді ... Я, наприклад, застосовую плетінку круглого перетину.

Техніка проводки джига

У сучасній рибалці існують кілька способів проводки джигових приманок. Найпростіший і найпоширеніший спосіб, який не вимагає якогось особливого контролю за приманкою виглядає наступним чином: Закинувши приманку, натягуємо волосінь так, щоб кінчик спінінга зігнувся вниз, тобто, падаючи на дно, приманка натягує волосінь. Далі приманка падає на дно і кінчик спінінга розпрямляється. Робимо котушкою до чотирьох обертів і знову чекаємо коли приманка опуститься на дно. Продовжуємо стрибкоподібними рухами вимотувати принаду, поки зовсім не вимотали. Клювання в більшості випадків трапляються на паузі, в момент опускання приманки на дно. Як тільки ви відчуєте щось схоже на клювання, підсікайте негайно.

Під час рівномірної проводки приманка проводиться в верхньому шарі води, їй не дають впасти на дно.

Вдалих рибалок. Експериментуйте, підбирайте свій спосіб проводки джиг приманок.

Новости