Ловля коропа навесні - місця і снасті, наживки і підгодовування

  1. Наживки на коропа і прикормки
  2. Снасті для лову коропів

На початку весни рибалка на коропа може бути успішною тільки в південних регіонах, або ж на платниках, де його концентрація велика. Нижче ми розглянемо, де і як ловити коропа навесні, яка буде потрібно наживка і підгодовування.

Місця лову коропа

Ловля коропа починається на невеликих водоймах, прибережні води яких прогріваються швидше за все. При різких похолодання він знову йде на глибину, але ловити коропа там неперспективно.

Теплолюбний короп у розглянутий період буде дотримуватися прихованих від вітру ділянок на неглибоких затоках, неглибоких проток, завалів коряжника у бровок і заростей торішньої рослинності.

Перед тим як почати закармліванія точки лову, потрібно все ретельно проаналізувати, озирнутися і виділити на водоймі явні місця, де може ловитися короп. Це можуть бути різні водні перешкоди: зарості очерету, невеликі острівці мілководдя і водні пупки. На таких ділянках водойми вода тепліше градуси на 2, тому подібні місця багатшими кормом. Хорошим індикатором перспективності місця є наявність на ньому дрібної риби і «виходи» хижака.

Частина коропа накопичується поруч із зоною впадання дрібних струмків в основну течію. Як правило, в подібному місці потоки води приносять різних комах, черв'яків і личинок жуків, які згодом стають їжею для коропа.

Короп місця проживання
Де краще ловити коропа і його улюблені місця проживання. Досвідчений рибалка може з першого погляду визначити таке місце. Де ловити коропа або що вважає за краще короп при виборі місця проживання.

Наживки на коропа і прикормки

коропові насадки

Навесні активність коропа хоч і підвищується, особливо великі приманки він поїдає неохоче. Переважно використовувати тваринні насадки, з яких можна окремо виділити гнойового хробака. Черв'як - універсальна коропова насадка, на яку він клює завжди. Але надягати на гачок хробаків по 5 штук не варто. Досить буде одного або двох. Якщо основний насадкою є Бойл, так само слід зупинити вибір на Бойл середнього розміру.

При ловлі «Тузіков» від двох кілограм вагою ефективної наживкою, що працює при будь-яких умовах, є личинка хруща. Період лову на неї недовгий, але в контексті весняної риболовлі це наживка №1.

До середини весни можна поступово переходити на рослинний корм. Класичною наживкою є кукурудза, картопля і спеціальне тісто, яке можна придбати в рибальському магазині. Атрактанти, як правило, навесні використовуються тільки в рідкісних випадках, коли короп погано реагує на наживки, а їх застосування не здатне відлякати рибу від насадки. Взагалі, різкий запах навесні здатний відлякати рибу.

Прикормка для коропа

Ловля без прикормки приречена на провал. «Підводний порося» може надовго затриматися в точці, де він буде знаходити навіть невеликі елементи прикормки. але весняна підгодівля має свої особливості. Якщо влітку п'ят двокілограмових Тузіков може начисто змести закормленний «стіл», то навесні прикормки потрібно на порядок менше. Весняна підгодівля повинна тільки позначити місце, виділити його на загальному тлі, створити інтерес у коропа, але не перегодувати його.

Якщо рибалка на коропа ведеться на тихій воді, то підгодовування потрібно робити розсипчасту. На протязі консистенція повинна бути більш в'язкою, інакше вся підгодовування буде змита потоком води. Можна купити підгодовування для коропа або базову розсипчасту суміш, можна приготувати вдома, причому останній варіант кращий. Як приготувати підгодовування для коропа будинку, ми зараз розглянемо.

Основним продуктом в підгодовування є варену картоплю. Його потрібно трохи недоваріть, і зім'яти або дрібно нарізати. Потім, додаємо жменю смаженого насіння соняшнику і пару ложок рослинного масла. Для більшої ефективності можна додати смажених сухарів з чорного хліба і перемеленого на кавомолці вівсяного печива. Для зменшення в'язкості застосовується висівка.

Ефективність прикормки істотно підвищується при додаванні в неї тваринного компонента. Це може бути пару жмень мотиля або опариша. Непогано працює дрібно нарізаний черв'як. В як навантажувач застосовується грунт, темно-коричневого або сірого кольору. Його також можна придбати в магазинах або погіршити підгодовування за допомогою грунту набраного поруч з водоймою. Саморобна підгодовування для коропа при всій своїй простоті досить ефективна.

Рецепти прикормки для коропа
Успіх лову коропа сильно залежить від правильно обраної наживки і підгодовування. Що ж головне при виборі і самостійному приготуванні короповій підгодовування. Якими властивостями вона повинна володіти.

підгодовування точки

Першу порцію прикормки слід відправляти в точку лову п'ятьма-шістьма кулями. Після стартового закармліванія, слід почекати паузу 20-30 хвилин, після чого можна приступати до лову.

Влітку, на протязі всієї риболовлі регулярно підкидаємо по 2 кулі в точку лову через кожні 30-50 хвилин. Навесні цього робити не варто. Перегодовувати коропа, не дивлячись на його активність, не можна. Досить буде підкидати по одній кулі через 1,5 години. Це дозволить утримати рибу на одному місці і анітрохи не скоротить число клювань.

Це дозволить утримати рибу на одному місці і анітрохи не скоротить число клювань

Снасті для лову коропів

Якщо рибалка на коропа ведеться в невеликих протоках, а в уловах виявляються лише «тузики» двокілограмового ваги, то краще ловити коропа маховою вудкою. Зрозуміло, вудлище повинне мати товстостінний армований бланк.

У більшості ж випадків практикується ловля коропа донними снастями. При разових виїздах можна скористатися фідерним вудилищем.

Фідер для лову коропа повинен мати полупараболіческій лад з верхньої навантаженням по тесту до 150 грам. В контексті лову тест фідерного вудилища є похідною від закладеної в бланк потужності, так що навіть якщо вага годівниці становитиме грам 60, міць вудлища зайвою не буде. Зрозуміло, вершинку потрібно підібрати відповідно до огузку.

Зрозуміло, вершинку потрібно підібрати відповідно до огузку

Ловля фідером на річці комплектація вудилища
Перед тим, як купити фідер для лову на річці, варто врахувати, що в основі вибору характеристик вудилища будуть стояти не стільки вимоги до дальності закидання, а здатність бланка працювати з важкими годівницями, здатними утримати оснащення на сильному потоці води.

Якщо ж планується ловити коропа постійно, то потрібно купити коропове вудилище. Особливість цих вудилищ полягає в їх міцності і посилістості. Строй - середній, полупораболіческій, що забезпечує комфортну боротьбу з трофеєм. Як правило, рибалка використовує відразу кілька вудлищ, що збільшує вірогідність клювання і дозволяє експериментувати з наживками.

Наявність шок-лідера обов'язково, це дозволить захистити від повної втрати снасті. Риболовля буде в основному відбуватися в закоряженних і зарослих травою місцях, а короп завзято пручається і часом виведення може затягнутися до 15-20 хвилин. Так само шок-лідер здатний позбавити від перекручування волосіні при занедбаності, що дуже часто відбувається особливо при вітряній погоді.

Так само шок-лідер здатний позбавити від перекручування волосіні при занедбаності, що дуже часто відбувається особливо при вітряній погоді

Новости