Ловля щуки на воблери. Весняний CorsairBait!

Ну як же було такої чудової ранньою весною не відвідати легендарні Сорокошичі!

Прогноз погоди хоч і не балував, йшли дощі, але ми ризикнули! Завдання ускладнювалось! Не тільки самим проїхати, а й протягнути за собою причіп з 505 «фінвали» і здоровенним сотенним двигуном, не так уже й просто. Особливо на під'їзді до дамби, по розмоклому полю. Однак наш «крузак» успішно і на подив легко впорався зі стихією і ось вже нас гостинно зустрічає база «Пелікан»!

Тут нас чекають не просто прекрасні умови для проживання рибалок, тут справжній сервіс! Навіть не віриться, що тепер у нас в Україні, в Бога забутому куточку, є такі бази! Тепло, затишно і все продумано до дрібниць! Тут ми будемо відпочивати і ночувати! А днем ​​нас чекає велика рибалка!

Ми приїхали ловити весняну щуку. У цьому сезоні ми як би рухаємося за нею. В кінці лютого і самому початку березня ловили її на великих глибинах. А тепер, у міру прогрівання води, щука йде на більш дрібні ділянки і ми слідуємо за нею. Якщо при температурі води +2 ми ловили зубасту на восьми метрах, то зараз, коли вода прогрілася до +5, ми вже шукаємо рибу на глибинах в районі трьох метрів. Ще трохи прогріву води і щука успішно піде в нерест. Тоді все, рот буде закритий у неї надовго. Тому треба поспішати. До весняного нерестового заборони залишається максимум тижня і треба встигнути все!

На що ми будемо ловити? Звичайно, в програмі у нас ловля щуки на воблери, джиг і сталькотрол, куди ж без нього.

Звичайно, в програмі у нас ловля щуки на воблери, джиг і сталькотрол, куди ж без нього

Перший день ми вирішили присвятити розвідці і покатушкам. Об'їздили практично всю акваторію і переконалися, що все з рибою добре! Ехолот показував чудову картину. Риба є! Ось що значить заборонити на цій ділянці промисловий лов!

Картина в порівнянні з минулим роком вся в корені змінилася! Можна тільки собі уявити, що було б, якби наші псевдогромадські природоохоронні структури займалися б не вирішенням своїх особистих шкурних питань з подальшим саме піаром, а ділом. При цьому дожавши б питання промислового лову до логічного кінця - тобто до заборони.

При цьому дожавши б питання промислового лову до логічного кінця - тобто до заборони

Як і показав досвід - зимові заморні явища на Київському водосховищі, в гирлі Тетерева - всього лише природна біологічна ланцюжок, в результаті якої відбувається природний відбір! Гинуть лише слабкі і хворі особини. Зате ті, що вижили приходять в надзвичайну активність, добре нерестяться і дають велику і здорове потомство, за чим ми зараз і можемо спостерігати. Ця весна, що наступила після видалася нарешті щодо нормальної зими - найкращий тому показник. Риба є і вона клює! На все, скрізь і практично у всіх!

На все, скрізь і практично у всіх

Результат нашої водної прогулянки з переглядами мультиків з структурсканера вражав! Можна ловити на вибір практично будь-яку рибу! Хоч хижу, хоч білу! Кілька контрольних проходів показали наявність щуки на глибині близько трьох метрів. Це глибина, на якій лов сталькотролом НЕ буде дуже успішним і тому тут як і передбачалося, повинні рулити воблери.

Це глибина, на якій лов сталькотролом НЕ буде дуже успішним і тому тут як і передбачалося, повинні рулити воблери

До речі про воблерах. Предидущие риболовлі зміцнили мене в упевненості лову на воблера нашого вітчизняного виробника «CorsairBait» , В простонародному побуті іменований «корсаром». І тепер ці «корсари» є у мене основною зброєю Троль практично на всіх глибинах. Силіконові приманки так само ніхто не відміняв, але так уже склалося, що ці воблери зайняли гідне місце в моїй і без того не малою коробочці, яку до речі пора вже добре оновити і прорідити - багато зайвого зібралося. Взагалі, періодично рекомендую перебирати свої загашники з приманками, і в міру потреби позбуватися від непотрібних девайсів, які мотлоху багато років без роботи і тільки дорогоцінний місце в ваших коробочках займають.

Взагалі, періодично рекомендую перебирати свої загашники з приманками, і в міру потреби позбуватися від непотрібних девайсів, які мотлоху багато років без роботи і тільки дорогоцінний місце в ваших коробочках займають

Одним словом, розвідка пройшла успішно, з місцями риболовлі на наступний день ми визначилися і зі спокійною душею поїхали не берег відпочивати. Нас чекав шашлик, атткрактант, а так же душ і комфортабельні ліжка з матрацами в затишному екологічному номері бази. До темряви залишалося небагато часу і що б убити його, вирішили трохи потроліть практично біля бази, аж надто все добре показував ехолот.

І треба ж, чуйка не підвела! Тут же, був спійманий цілком пристойний судачок! Цей екземпляр нечувано припав до речі, так як для юшки судак все ж більше підходить, ніж щука. Таким чином, завдяки затриманню цього судака, вечір став більш різноманітним, крім традиційного з такої нагоди шашлику, була вуха і м'ясо не стояло в шлунку грудкою.

Ранковий підйом був важкий. Хоч повітря в Шічах і свіжий, але з атрактантів на радощах злегка перестаралися. Ну що ж, я одягаю на фарт нові черевики від Українського виробника «SKYSTEP», чіпляю нового кольору «CorsairBait» так само Українського виробника, ми сідаємо в скромну вітчизняну човен Українського виробника, Андрій натискає на тапок і ось вже наш «фінік» на всіх парах летить в намічені точки.

Спочатку Андрій все намагався обловить мене різними воблерами Спочатку Андрій все намагався обловить мене різними воблерами. І польськими та фінськими і американськими ... Але щука, якій було повно і рот у якій явно в цей день було відкрито, немов знущалася над Андрієм. Вся ця випробувана не раз «фірма» в нашій човні тупо програвала моїм корсарів. Я спочатку пропонував «корсарів» Андрію. Але Андрій в черговий раз не була Андрієм, а невіруючим Фомою ... Я почав відверто дуркувати, змінювати кольори та моделі корсарів вже заради експерименту.

Перелов наближався до критичного, часу було повно і треба було чим себе зайняти, не їхати ж посеред білого дня на базу Перелов наближався до критичного, часу було повно і треба було чим себе зайняти, не їхати ж посеред білого дня на базу ... Щука брала в цей день всі моделі корсарів! З квітів все ж перевага була у кислотно - провокаторних, але це для Шічей традиційно - тут практично завжди і особливо навесні каламутна вода!

З квітів все ж перевага була у кислотно - провокаторних, але це для Шічей традиційно - тут практично завжди і особливо навесні каламутна вода

Лише у другій половині дня, у Андрія знайшовся воблер, який зміг дати хоч якийсь бій корсарів. А може я просто на той час втомився ... Та й азарт пропав. Пари що називається випущені, а в тупу вбивати рибу - не наш метод. Доброго потрохи.

Доброго потрохи

Вирішено було рухатися в бік бази, там пообідати і трохи після обіду покататися неподалік. Просто вбити час. Додому ввечері ми їхати не могли зі зрозумілих причин - за кермо було сісти нікому. І тому вирішили заночувати на базі.

Післяобідній виїзд ознаменувався тим, що Андрій нарешті взяв у мене спробувати «CorsairBait». Причому з принципу взяв не типовий, що не обкатаний колір ... І треба ж, практично біля бази на нього ушатанние цілком пристойний сомок!

Це було настільки несподівано, що ми розгубилися, не в змозі відразу визначити що ж це там таке сидить, невже сом ?! Сом так і виявився сомом і після невеликої боротьби опинився в нашій великій підсак! Подальша рибалка носила чисто символічний характер. Ми причалили до берега. Попрацювали квадрокоптера. Шикарні Шічі з висоти вільного польоту!

І звичайно був прощальну вечерю. Емоцій не залишилося!

схоже

На що ми будемо ловити?
Це було настільки несподівано, що ми розгубилися, не в змозі відразу визначити що ж це там таке сидить, невже сом ?

Новости