Ловля щуки в березні на спінінг

  1. Де шукати щуку в березні
  2. Ловля щуки в березні - ловимо на спінінг з берега
  3. Ловля щуки в березні на спінінг з човна
  4. Принади на щуку в березні
  5. Яку погоду вибрати для лову березневої щуки?

У відповідь на яскраві сонячні дні на початку березня спінінгісти дістають з комор свої снасті і відправляються на водойми

У відповідь на яскраві сонячні дні на початку березня спінінгісти дістають з комор свої снасті і відправляються на водойми. Ловля щуки в березні на спінінг для деяких з них - це найперше відкриття сезону по відкритій воді. Для інших же, спінінг в березні - це всього лише продовження зимової сесії лову спінінга.

Ці товариші, що почали в листопаді сезон зимової лову спінінга , З закінченням березня буде переходити на весняну ловлю щуки. І далі, використовуючи більш легкі снасті і інші приманки, починати ловити щуку влітку.

Де шукати щуку в березні

Із загальним потеплінням повітря, коли денна температура майже завжди вище нуля, починається активне танення снігу і льоду на невеликих водоймах. Першими розкриваються швидкі малі річки, які вже в середині березня несуть воду багату на кисень і змитим донним кормом в водойми побільше.

У місцях впадання таких струмків і річечок скупчуються великі косяки білої риби. Навіть якщо лід в таких місцях ще не зійшов і міцний, риба у же вся там. А з утворенням перших вимоїн в місцях впадання приток в річки і водоймища, там починається справжнє «риб'яче стовпотворіння».

І щука, як зразковий хижак, не проти цим самим стовпотворінням скористатися. Завжди на периферії великих косяків білої риби, завжди готова атакувати окремих рибок.

Ловля щуки в березні - ловимо на спінінг з берега

У ці моменти, з початком появи перших берегових вимоїн в місцях впадання невеликих річок, починається найактивніша берегова рибалка на щуку у березні. Використовуючи спінінг з швидким ладом і довжиною від 3,00 метрів можна успішно обловлювати всі відкрилося до цього моменту простір води.

Причому, іноді, при невеликих за площею вимоїнах, хижак стоїть під кромкою льоду, використовуючи його за типом літніх трав'яних карнизів.

Причому, іноді, при невеликих за площею вимоїнах, хижак стоїть під кромкою льоду, використовуючи його за типом літніх трав'яних карнизів

Закидаючи джигові приманки або важкі блешні на лід і стягуючи їх з нього в воду, можна домогтися ефектних щучих хваток відразу після падіння приманки в воду.

А ще, вже в березні, можна активно використовувати важкі невеликі тонуть воблери для облову невеликих вільних від льоду ділянок води.

Ловля щуки в березні на спінінг з човна

Коли русло середніх і великих річок в березні звільняється від льоду, починається ловля щуки на спінінг з човна . Появі великих просторів відкритої води сприяють весняні збори води з гребель зарегульованих водойм. Нижче гребель ГЕС всю зиму і так є відкриті ділянки води, а з весняним скиданням води на кілька десятків кілометрів з'являється повністю вільне від льоду русло.

Саме час спускати на воду моторні і гребні човни, адже ловити так можна буде тільки до початку травня, коли почнеться нерестовий заборона.

Ловля щуки в березні на спінінг з човна починається в тих же місцях, де ми «залишили» хижака в листопаді, перед самим людством. Підніжжя підводних горбів і островів, круті руслових звали, підводні канави і входи, і виходи з ям.

У всіх цих місцях можна ефективно ловити щуку на спінінг в березні на весняні приманки, використовуючи човен для того, щоб швидко шукати хижака, і мати можливість обловлювати максимально кількість потенційно цікавих точок за риболовлю.

Принади на щуку в березні

Поряд з традиційними зимовими спінінгів приманками на щуку - джигом і пількер - в березні починається ловля на важкі літні блешні і воблери.

Для любителів троллинговой лову це початок сезону. Вони починають ловити на все «діповие» моделі воблерів, збираючи з глибинних брівок не тільки щуку, але і активного березневого судака.

Для тих, хто вважає за краще ловити хижака на спінінг в закид , Найактуальнішими моделями воблерів стають важкі тонуть моделі, а також раттлин. Саме на ці приманки, що дозволяють обловлювати звали середніх і великих річок, в березні можна добути хорошого хижака.

Точно так же, як і троллінгістов, в прилове можуть виявитися судаки і великі окуні, провідні одиночну полювання.

Яку погоду вибрати для лову березневої щуки?

Звичайно, хочеться виїхати на водойму в погожий весняний день, коли починає припікати сонце і стоїть цілковитий штиль.

Однак самої правильної щучої погодою в березні буде невелика імла з дуже помірним вітром. У дні, коли нічна і денна температури максимально близькі до 0С, коли протягом двох-трьох днів стоїть рівна, без перепадів тиску, погода, будуть найрезультативнішими по щуці.

У дні, коли нічна і денна температури максимально близькі до 0С, коли протягом двох-трьох днів стоїть рівна, без перепадів тиску, погода, будуть найрезультативнішими по щуці

Ще один момент. Не варто в березні загадувати на два-три дні хорошого щучьего клювання. Як це нерідко трапляється в міжсезоння, в понеділок може бути відмінний клювання, а у вівторок можна за цілий день не побачити жодної покльовки.

Тому, якщо вам пощастило напасти на дійсно хороший щучий клювання , Відкладіть всі інші справи. Це може бути саме той самий «понеділок», який ви запам'ятаєте надовго, і будете потім протягом декількох років поминати своїх менш щасливих друзям.

Яку погоду вибрати для лову березневої щуки?

Новости