Ловля плотви на фідер

  1. Особливості лову плотви на фідер За останні роки фидерная снасть стала завойовувати серця великої...
  2. Фидерная оснащення для лову плотви
  3. Яку підгодовування використовувати для лову плотви
  4. Насадка для лову плотви
  5. Як ловити плотву на фідер

Особливості лову плотви на фідер

За останні роки фидерная снасть стала завойовувати серця великої кількості рибалок. Фідер прийшов до нас з Англії і успішно майорить на території Росії. Фідерні снасті замінюють навіть класичні поплавочние , А результативність фідера просто небачена. Саме на фідер вдається виловлювати коропів , карасів і плотву залікового розміру. Про те, як ловити плотву на фідер, які є способи лову та хитрості, про це та багато іншого ми зараз і поговоримо.

Ловля плотви на фідер цікава тим, що вона ведеться на далекій відстані, а багато хто знає, що виведення хорошого трофея з дальньої відстані веде до великого викиду адреналіну. Англійська донка поступово стає все цікавіше і витонченіше. Ловля плотви на фідер не вимагає особливого навику, а досвід як водиться, приходить не на першій, і навіть не на другий риболовлі, а з роками.

Який фідер краще для плотви

Всі рибалки, прийшовши в магазин, кажуть: дайте мені палицю для лову плотви. Продавець природно знаходить щось особливе, як він розповідає рибалці, але суть в тому, що снасті такої немає. Але ось, як знайти оптимальний варіант і не залишитися білою вороною в особі товаришів зараз про це і поговоримо.

Перше на що варто звернути увагу при покупці це довжина і тест. Від довжини залежить те, наскільки далеко ви зможете закинути снасть, а тест дозволить підібрати оптимальний розмір годівниці. З особистого досвіду скажу, що довжина 4.50 і тест від 30 до 150 грам цілком нормальне рішення. У фідера на плотву повинен бути чутливий і гнучкий кінчик. Зазвичай фідери комплектуються трьома змінними хлистамі різної жорсткості. Я рекомендую вибрати найм'якший. На такий хлист будуть відслідковуватися обережні клювання як дрібної, так і великої плотви.

Існує думка, що при лові плотви потрібно використовувати тільки найтонші легкі фідерні вудилища, з тестом до 40 грам, і такими ж компактними годівницями. Спростувати таку заяву дуже просто. По-перше велика плотва зустрічається тільки на великих річках, а на річці природно присутній перебіг. Щоб протистояти потоку і чинять опір рибі нам буде потрібно потужна палиця, а не гламурний прутик з кільцями, ось і вся відповідь! Не буду сперечатися що виводити трофей на прутик дуже захоплююче, але і не будемо забувати про силу і швидкість течії.

Фидерная оснащення для лову плотви

На даний момент в енциклопедії рибалки є велика кількість оснасток і монтажів, які з кожним роком поліпшуються і стають найбільш цікавіше. Я вам розповім про змінний монтажі годівниці. Ковзної монтаж годівниці виграшний тим, що при клюванні плотва не відчуває опір, а саме ваги годівниці, і тому клює впевненіше.

Щоб зробити такий монтаж нам буде потрібно кілька стопорів, плюс стопорная намистина, ну і протизакручувач. Спочатку на основну волосінь надівається стопор, потім стопорная намистина, потім антізакручіватель, і знову стопор. Антізакручіватель буде пересуватися по волосіні, і відводити годівницю в сторону. Довжину між стопорами краще зробити в 40 сантиметрів, тоді ми отримаємо оптимальний варіант. В якості основної волосіні я вже кілька років використовую плетінку діаметром 0.12 - 0,14 за японською класифікації. Плетінка дуже чутливо, як раз це нам і потрібно. А маленького діаметра шнура, риба не лякається. Так що не бійтеся, що плотва піде з зони лову.

Повідець використовую по класиці з флурокарбона, діаметром 0.16 - 0,18 міліметрів. Довжина повідця може коливатися від 30 до 45 сантиметрів. Це залежить від активності риби. Гачки я використовую двох типів: з коротким, і довгою цівкою. На гачки з довгою цівкою я насаджують хробака , А на короткий цівку опариша , і мотиля . Ближче до осені хробака я використовую частіше, а протягом усього літа мене виручає опариш і мотиль. Розмір гачка залежить від розміру насадки, в моєму випадку я застосовую гачки наступних номерів: №14, №15, №16. Природно з довгим і коротким цівкою. гачок повинен бути з тонкого дроту, так він не травмує насадку і має хорошу засекаемость. З таким завданням впораються японські висококласні гачки серії IZEAMA.

З таким завданням впораються японські висококласні гачки серії IZEAMA

Яку підгодовування використовувати для лову плотви

Так, як я дуже часто ловлю плотву на протязі, на річці Дон, то використовую я особливий склад прикормки, який зарекомендував себе не на одній рибалці.

До складу входять такі інгредієнти:

- прикормочной суміш Марсель;
- трохи панірувальних сухарів;
- грунт;
- ароматизатор, теж Марсель;
- і близько 100 грам живої насадки ( мотиль або опариш ).

Підгодовування варто замішувати прямо на водоймі, спочатку змішуємо землю і прикормочную суміш, після чого отриману консистенцію просеем через сито, відокремивши підгодовування від грудочок. Поступово додаємо води і живої насадки. Ароматизатор додаємо в останню чергу, я користуюся рідким він найбільш ефективний. Прикормка повинна вийти не дуже щільною, і не дуже сипучої. Спробуйте знайти золоту середину, тоді кількість трофеїв зросте!

Потрібно запам'ятати одну важливу деталь, що з атрактантів не варто переборщувати, інакше результат буде зворотним. Замість того щоб залучити рибу, ми її отпугнём і тоді рибалка наша закінчитися. Після того як підгодовування замішана починаємо годувати точку. Робимо 3 - 6 закидів годівниці, потім даємо точці відпочити хвилин десять, і тільки потім переступаємо до лову. У процесі лову, підгодовування можна зменшувати за обсягом, адже перегодувати рибу теж ніхто не хоче. На цьому, наша розмова про підгодовування закінчимо, і перейдемо до насадок.

Насадка для лову плотви

Як вже раніше було сказано я використовую в якості насадки хробака , мотиля і опариша . Опариш рухома приманка, тому клювань на нього трапляється дуже багато. У процесі лову можна експериментувати з кольором опариша, а саме червоним або білим. Непогано працює бутерброд з білого опариша, і мотиля.

Опариша, також можна застосовувати разом з хробаком. Черв'як виручає при повному безклёвье, або коли риба насторожена. Нерідко я застосовую і білого черв'яка, це пов'язано з тим, що риба втрачає інтерес до червоного, і тут варто над цим задуматися. Але самий уловистий і мій улюблений черв'як - це водний. Як його добувати багато хто вже знає, тому вдаватися в подробиці ми не будемо, скажу лише одне: водяний черв'як найулюбленіший не тільки пліткою, а й будь-який інший рибою!

Як ловити плотву на фідер

Перед тим як приступати до ловлі ми повинні нагодувати точку, переконатися, що робоча снасть знаходиться в порядку, і тільки потім приступати до риболовлі. Дуже важливо зберігати дистанцію при закиданні. Зробити це можна закріпленням волосіні в кліпсі котушки, або відмірявши довжину по оборотам котушки. Незамінним супутником на рибалці буде зручна платформа, на якій можна сидіти і розміщувати вудилища. Фідер повинен знаходиться таким чином, щоб вершинка практично була в воді, волосінь природно постійно в натягнутому стані, інакше ефект буде поганим.

Коли пеклёвкі припиняються, варто просто змінити точку або поекспериментувати з підгодовуванням, можливо, потрібно додати в неї більше насадки. Припинення клювань іноді пов'язано з тим, що плотва йде з закормленной точки в інше місце. Єдиним правильним рішенням в цій ситуації буде збільшення дальності закидання і закорм іншої точки. Тільки тоді ми знову повернемо її інтерес, тим самим відновивши клювання.

Виводити плотву не особливо важко, хоч і чинить опір вона наполегливо. Обривів практично не трапляється, а якщо і відбуваються, то тільки з вини рибалки. На цьому я думаю, варто і закінчити. У цій статті я постарався описати ловлю плотви на фідер. Тут ви дізналися все найнеобхідніше про ловлю плоти на фідер, і в цілому про плотву. Спасибі.

Новости