Ловля коропа на фідер навесні, влітку і восени: правильна оснащення, насадки й підгодовування

  1. вибір снастей
  2. Вибираємо фідерні оснащення в залежності від умов лову
  3. Правильні наживки і насадки
  4. Карпова підгодовування
  5. Ловля на протязі і в стоячій воді

Фидерная снасть є прекрасною альтернативою дорогим короповим вудок Фидерная снасть є прекрасною альтернативою дорогим короповим вудок. Ловля коропа на фідер зручна і універсальна. Вона дозволяє зловити коропа звичайним рибалкам, які не займаються професійною риболовлею.

вибір снастей

Фидерная снасть для лову коропа комплектується вудилищем довжиною до 3,6 м з тестом від 60 до 100 гр, котушкою розміром в 2500-3500 і основний монолески 0,25 мм.

Повідці робляться з жилки 0,2 мм довжиною від 30 до 80 см.

Годівниця використовується при лові на дистанції понад 30 м, чим далі робиться закид, тим важче потрібно годівниця.

Розмір гачка підбирається під приманку, але він повинен бути гострий, а матеріал - якісний.

Вибираємо фідерні оснащення в залежності від умов лову

У фідерної ловлі важлива роль відводиться годівниці У фідерної ловлі важлива роль відводиться годівниці. Особливих вимог до монтажу годівниці немає. Хтось любить патерностер , Кому-то простіше користуватися трубочку , А у кого-то виходять відмінні петльові системи.

Більше уваги потрібно приділити вибору годівниці. У спіральних типах годівниць добре розмивається підгодовування, і короп швидше підійде до місця лову.

Якщо підгодовування ведеться мотилем або опаришем, то потрібно монтувати годівниці закритого типу з отворами.

Правильні наживки і насадки

Бойл - ароматизовані кулі для лову коропа

Бойл - ароматизовані кулі для лову коропа

Короп вважається всеїдною рибою. У його раціоні зустрічаються і рослинні, і тваринні корми. Тому і набір приманок у рибалки повинен бути багатий.

З наживок слід зазначити:

  • хробака;
  • мотиля;
  • опариша.

З рослинних насадок підійдуть для фідера:

  • кукурудза;
  • горох;
  • перловка;
  • тісто;
  • Бойл.

Годяться і численні види Бойл.

Якщо водойма вже розвідано, то можна обмежитися 3-5 приманками, а для лову в незнайомому місці спектр насадок і наживок необхідно розширити до 10-15 найменувань.

Карпова підгодовування

Існує багато рецептів   підгодовувань для коропа Існує багато рецептів підгодовувань для коропа . Це різні традиційні каші і сучасні промислові суміші. Для кожного ставка чи озера потрібно підбирати свій варіант годування.

Іноді потрібно принаджування коропа протягом декількох днів. Тут рибалка і повинен проявити свою кмітливість і спостережливість.

Якщо в ставку рибу годують комбікормами, то і підгодовування потрібно використовувати аналогічну.

Також важливо приготувати суміш потрібної консистенції. Якщо куля прикормки розвалюється при контакті з дном, то вона годиться для фідерної ловлі.

Ловля на протязі і в стоячій воді

Зазвичай короп мешкає в стоячих водоймах. Тут рибалці потрібно знайти перспективну точку лову (яма, брівка, піднесеність), зробити початкове підгодовування, зменшити вагу годівниці або замінити її грузилом.

Вудилище розташовується горизонтально на підставці, сигналізатор клювання розташовується на волосіні.

Рідше ловля коропа ведеться на річках або каналах з плином. В цьому випадку корм закидається постійними порціями через кожні 5 хвилин. Вудилище встановлюється вертикально, щоб використовувати більш легкі годівниці. Клювання визначається по кінчику вудилища.

Весна Літо Осінь Весняна ловля коропа починається в квітні після того, як вода прогріється вище 10 ° С. В цей час краще ловити рибу на каналах і річках, куди короп піднімається з водойм, щоб погрітися і знайти корм. Спокусити рибу навесні простіше тваринної приманкою:

  • мотиль;
  • зжере,
  • опариш.

Перед нерестом клювання посилюється, в цей період трапляються найбільші трофеї. Навесні не потрібні далекі кидки, т. К. Риба підходить близько до берегів на мілині. Підгодовування здійснюється невеликими подрібненими порціями.

Влітку в теплій воді короп стає активним і посилено харчується. Але клює він краще в похмуру погоду, під час грози, при зниженні атмосферного тиску. У сонячні спекотні дні ловити доводиться на ранкової або вечірньої зорі, а ще ефективніше - вночі. Ловля ведеться на глибині до 5 м. Влітку використовуються в якості приманок рослинні насадки:

  • горох;
  • кукурудза;
  • картопля;
  • Бойл.

Для підгодовування використовуються грубомолотой зерна різних сільськогосподарських культур.

Восени короп стає вкрай пасивним. Вам слід збільшити паузи між перезабрасиваніем оснастки з 5 до 10-15 хвилин, а в деяких випадках можна чекати і по 30 хвилин, якщо короп в ставку дуже полохливий. Шанси піймати осіннього коропа у вас значно вище в вересні, тоді як в листопаді вони практично рівні нулю. Намагайтеся більше використовувати тварин наживок і підгодівлі з додаванням мотиля і рубаного хробака. Чим холодніше вода, тим глибше буде опускатися риба. Тепер ви не знайдете її гріється на сонечку, навіть в сонячний день. Буде краще, якщо ви будете закидати оснастку і підгодовувати глибоководні ділянки водойми.

Ловля коропа фідером проста і ефективна. При належному підході до оснащення вудки ловлі навіть початківець рибалка може зловити гідний трофей.

Перевага фідерної ловлі в тому, що цей вид снасті дозволяє обловлювати віддалені ділянки від берега, при цьому концентруючись на одному (загодовують) ділянці водойми.

Новости