Ловля щуки на спінінг в листопаді

  1. Де ловити щуку в листопаді на спінінг
  2. Коли ловити щуку на спінінг в листопаді
  3. Спінінг на щуку в листопаді
  4. Який спінінг вибрати для берега і для човна
  5. Котушка, волосінь, поводок
  6. Принади на щуку в листопаді
  7. Кращі блешні на щуку в листопаді
  8. Воблери на щуку в листопаді
  9. Силіконова і їстівна гума
  10. Ловля щуки в листопаді на живця і мертву рибку
  11. Техніка лову і поради
  12. Ловля щуки в листопаді на спінінг відео
  13. Ловля щуки на спінінг в листопаді відео

Ловля щуки на спінінг в листопаді пов'язана з ускладнюється пошуком риби - чим більше холодної стає вода в водоймах, тим далі від берегів на глибини йде щука Ловля щуки на спінінг в листопаді пов'язана з ускладнюється пошуком риби - чим більше холодної стає вода в водоймах, тим далі від берегів на глибини йде щука. У хижака повним ходом йде підготовка до зимівлі.

зміст:

  1. Ловля щуки в листопаді
  2. Коли ловити щуку
  3. збираємо спінінг
  4. принади
  5. Поради
  6. Відео

Де ловити щуку в листопаді на спінінг

Охолодження води змушує мирну рибу, а за нею і хижаків залишати прибережні води. Хижак тримається певних місць і залишає їх дуже рідко.

Хорошим для лову щуки є предледоставний період, коли мороз уже прийшов, а льоду ще немає. В цей час клювання щуки на спінінг може бути вельми активним. Період короткочасний і залежить від розмірів водойми. На малих водоймах без течії це 1-2 діб, на водосховищах 3 - 5 діб, на великих річках - тиждень і більше.

Місця знаходження для лову щуки на спінінг в листопаді стають: Місця знаходження для лову щуки на спінінг в листопаді стають:

  • глибоководні зимувальні ями далеко від берега;
  • зарості глибоководних рослин і коряжник;
  • глибини трохи більше метра (рідко);
  • ями на злитті річок;
  • ями, коряжники, дерева, що впали на поворотах обривистих берегів;
  • виходи із заток водосховищ в русло;
  • перепади глибин.

Величезну роль для успішного лову грає вибір водойми. Починають ловити на спінінг в листопаді на малих річках і озерах, потім приходить черга середніх за розміром водойм. В останню чергу переходять ловити на довго не замерзають великі водосховища і річки, в яких щука дотримується глибин понад 5 метрів.

Порада! У листопаді щуці немає необхідності шукати їжу - їжа збирається в тих же зимувальних ямах, де стоїть хижак, тому знайшовши хижака один раз, можна бути впевненим, що він там буде і в наступний.

Коли ловити щуку на спінінг в листопаді

Листопад - провісник зими. У багатьох регіонах це місяць, коли на водоймах встановлюється лід. Поведінка щуки в цьому місяці визначається погодними умовами і часом доби. Кращою погодою для лову є стабільно похмура без сильного вітру і перепадів тиску .

У листопаді, на відміну від літа, бувають дні, коли різкий стрибок тиску вгору з одночасним приходом антициклону, викликають активне клювання щуки на спінінг.

У більшості випадків кращий час для лову щуки на спінінг в листопаді - ранній ранок і пізній вечір. Однак, немає правил без винятків - з нез'ясовних причин буває активне клювання і в середині дня, особливо це відноситься до невеликих водойм.

Спінінг на щуку в листопаді

Для лову щуки на спінінг на глибинах застосовуються великі приманки і важкі грузила, тому і всі складові снасті повинні бути відповідними. У свою чергу і щука, в середньому, в листопаді трапляється значно більші, ніж на початку осені і влітку.

Який спінінг вибрати для берега і для човна

Кращим варіантом вудилища спінінгів для осінньої ловлі щуки буде середній або середньо-швидкий лад. Середній лад використовують з плетеною волосінню, а середньо-швидкий з монофильной. В цьому випадку волосінь або вудилище гаситимуть ривки риби.

Тест вудилища залежить від ваги застосовуваних приманок. На невеликих водоймах досить тесту до 20 г, а на великих глибинах великих річок і озер може бути мало і тесту в 30 м При підборі тесту вудилища необхідно враховувати, що в листопаді застосовуються великі приманки, які самі по собі не мало важать.

Для берегового лову на спінінг використовуються вудилища довжиною від 2,7 м, для лову з човна довжиною від 2,2 м.

Котушка, волосінь, поводок

Для лову великої щуки на спінінг кращим варіантом буде безінерційна котушка середнього класу розміром від 3000. Для роботи з великими вагами приманок бажано наявність не менше 5 підшипників, які здатні вберегти котушку від швидкого руйнування.

Можливе використання мультіплікаторной котушки, але вона значно дорожче і має тільки однією перевагою перед безинерціонной - здатна довго працювати без поломок з великими вагами.

У прозорій холодній воді волосінь повинна бути якомога менш помітною. Для лову щуки використовується як монофільная волосінь, так і плетені. Для лову із застосуванням джига і відвідного повідця краще підходить плетінка - вона більш чутлива при простукуванні дна. Діаметр монофильной волосіні 0,25-0,3 мм, плетених - 0,12-0,14 мм.

Повідці застосовуються м'які з вольфраму. Застібки на повідках - маленькі, але міцні. Для відвідного повідця відмінно підійде флюрокарбоновая волосінь 0,3-0,4 мм.

Принади на щуку в листопаді

Найчастіше в листопаді щука клює з дна Найчастіше в листопаді щука клює з дна. Тому і застосовувати для лову необхідно донні приманки, які підбираються під глибину водойми. Але що щука краще ловиться в листопаді:

  1. Блешні, що коливаються.
  2. Воблери.
  3. Силікон і «їстівна гума».
  4. Мертва рибка.

Порада! Перевагу слід віддавати приманок не менше 8 см - в листопаді щука воліє зловити одну велику рибку, замість того, щоб ганятися за кількома дрібними.

Кращі блешні на щуку в листопаді

Кращими з блешень для ловлі щуки в листопаді на спінінг є хиткі середнього і великого размера.Отлічно працюють на великих глибинах такі блешні як кастмастер. Хороші результати показує старий добрий «Атом», а також болісно Williams і KuusamoProfessor.

Читати також: Кращі приманки на щуку

Найбільш часто клювання трапляються на блешні сріблястого кольору або суміші квітів зі «сріблом».

Не можна забувати, що крім свого руху блешня привертає щуку акустичними хвилями. Відмінний варіант подвійні дзвінкі колебалки.

Воблери на щуку в листопаді

Найчастіше в листопаді застосовуються тонуть або нейтральні воблери. Для лову на глибинах до 5-6 м, застосовуються «Міно» з робочою глибиною, що перевищує метр. Для впевненого занурення і додання здатності працювати у самого дна, воблер подгружается «чебурашкою», а проводка застосовується ступінчаста. Найчастіше в листопаді застосовуються тонуть або нейтральні воблери

Читати також: Ловля щуки на воблер

Бувають випадки, коли відмінно працюють поверхневі приманки. Кращий воблер серед них Duel 3D Popper. Хороший варіант для лову на глибині -Rapala Husky Jerk.

для троллінгу використовуються найбільші воблери - від 12 см і джекбейти. Головна вимога - велике заглиблення. Практично всі клювання в кінці осені відбуваються у дна.

Силіконова і їстівна гума

Силіконові приманки для спінінга в листопаді, особливо якщо з'явилися перші заморозки, часто втрачають свою ефективність на малих річках і озерах. Клювання на «гуму» тривають на великих річках, озерах і водосховищах, особливо на великих глибинах. На таких водоймах великий джиг - приманка №1.Также для листопадової полювання за щукою використовують поролонові рибки і мандули .

Колір приманки може мати вирішальну роль. Дуже часто це найяскравіші кольори - «кислотників».

Ловля щуки в листопаді на живця і мертву рибку

Доброю наживкою на спінінгу в листопаді працює живець або мертва рибка . Для використання цієї наживки використовуються різні снасточки на відвідної повідку . Найкраще працюють снасточки на основі двох гачків-двійників. Рибки на таких снасточках витримують до десятка закидів.

Блешні, що обертаються в листопаді для лову на спінінг практично не застосовуються.

Читати також: Ловля щуки на жерлиці

Техніка лову і поради

З кожною новою риболовлею у рибалок накопичується власний досвід лову на водоймах певного типу і в певних умовах. Однак, існують і загальні рекомендації для листопада:

  • крім постійного пошуку «смачною» приманки, необхідно постійно підбирати і варіювати проводку, шукати місця стоянки хижака;
  • під час проведення всіх типів приманок необхідно робити паузи;
  • в хороший клювання використовується різка і швидка проводка, в поганий - плавна і повільна;
  • для глибоководних воблеров і Поппера найкраща проводка - різношвидкісної твічінг;
  • для лову вздовж берегової брівки добре зарекомендував метод віяла, коли закидання робляться послідовно на 10, 20, 30 і т.д. метрів;
  • з наближенням льодоставу клювань щуки стає менше, але екземпляри трапляються більші;
  • щука в листопаді тримається на глибині, а не на брівках;
  • кожні 5-7 закидів, в разі відсутності клювання, потрібно міняти приманку;
  • в холодній воді для підтримки своєї життєдіяльності щука змушена економити енергію на пошук і переслідування їжі, тому клювання часто трапляються в моменти падіння блешні у воду або під час пауз в проводці;
  • на листопадовій риболовлі не варто нехтувати власним здоров'ям - одяг має бути теплим, що не промокає і зручною.

Ловити щуку в листопаді на спінінг не тільки можна, а й треба. Така ловля вимагає певної зміни рибальської психології і ретельної підготовки. Натомість вона приносить трофейні екземпляри щуки і найголовніше позитивні емоції.

Ловля щуки в листопаді на спінінг відео

Ловля щуки в листопаді на малій річці відео

Щука в листопаді на водосховищі відео

Практика лову з Валерієм Сікіржіцкім.

Ловля щуки на спінінг в листопаді відео

Нхнч дорогі рибалки!

Новости