Ловля щуки взимку на спінінг: грудень, січень, лютий

  1. Ловля щуки взимку на спінінг Багатьом людям може здатися дивним, що піднімається тема ловлі щуки...
  2. Коли і де ловити щуку в грудні
  3. На що клює щука в грудні
  4. Ловля щуки на воблери в грудні відео
  5. Де шукати щуку в січні
  6. Проводка приманки в січні
  7. За січневий щукою зі спінінгом в відлига відео
  8. Щука на мікроджиг. Зимовий спінінг в січні відео
  9. Ловля щуки в лютому. Зимовий спінінг відео
  10. Як підготувати спінінг для лову на морозі
  11. Ловля на спінінг взимку відео
  12. Щука на спінінг взимку по відкритій воді відео
  13. Зимовий спінінг - атомна рибалка по щуці відео

Ловля щуки взимку на спінінг

Багатьом людям може здатися дивним, що піднімається тема ловлі щуки на спінінг в грудні, січні, лютому перед самим людством і в період глухої зими.

Насправді дивного в цій темі нічого немає:

  • по-перше, в останні роки в європейській частині Росії і в багатьох країнах СНД лід встає пізно, буває і після Нового року;
  • по-друге, є чимало незамерзающих всю зиму ділянок звичайних озер, річок та інших водойм.

Наприклад, не замерзають великі ділянки поблизу теплових електростанцій через їх скидів теплої води, після гідроелектростанцій річки не замерзають на багато кілометрів вниз за течією. Є й інші приклади незамерзающих водойм.

зміст:

  1. грудень
  2. січень
  3. Лютий
  4. Поради
  5. Відео

Ловля щуки в грудні на спінінг

У грудні рибалки, фанатично закохані в своє хобі, якщо в їх місцевості водойми вкрилися льодом, беруть з собою спінінг та здійснюють виїзди в інші місцевості, де є незамерзаючі ділянки річок і озер, для того, щоб половити щуку У грудні рибалки, фанатично закохані в своє хобі, якщо в їх місцевості водойми вкрилися льодом, беруть з собою спінінг та здійснюють виїзди в інші місцевості, де є незамерзаючі ділянки річок і озер, для того, щоб половити щуку. Серед рибалок циркулюють чутки, що в грудні трапляється такий короткий період, коли настає «Великий зимовий жор», коли вона жадібно кидається на майже будь-які приманки по відкритій воді. Досвідчені рибалки підтверджують, що полювання зі спінінгом за щукою в грудні може бути вдалою.

  • Спінінгісти в грудні успішно дорожать на човнах і катерах глибокі ділянки озер і річок.
  • Приносить успіх і ловля щуки в грудні на джиг з берега, коли рибалка ставить своє судно на якір і починає джіговать.

Результативна пульсуюча проводка: рибалка робить закид приманки, дає час їй опуститися до дна, робиться п'ять або шість оборотів котушки, знову пауза і знову підмотка на п'ять або шість оборотів.

Коли і де ловити щуку в грудні

Кращий час лову щуки в грудні починається з 12 години і закінчується через три години. Часто щука краще клює з дев'яти і до першої години дня.

У перший зимовий місяць ловля на спінінг може бути вдалою і з берега. Встановлено, що щука і взимку залишає свої глибокі стоянки, і підходить годуватися на мілководді (цей факт добре знають рибалки, ловлять щуку з льоду , Вони встановлюють жерлиці по очерету).

У нових місцях на річці або озері, де мешкає щука, рибалці доведеться чимало пройти по берегу, перш, ніж знайдеться місце, де ловиться зубаста хижачка. Грудневий пошук щуки відрізняється від того, як її шукають в теплу пору року - зимова риба все-таки набагато менш активна, ніж річна, тому слід більше часу облавливать місця, які здадуться цікавими.

Читати також: Полюємо за зубастою з балансиром

До речі, слід не забувати, що бродити по засніженому березі річки або озера в грудні не те ж саме, що у вересні, тому рибалка повинен бути одягнений відповідно - тепло, але одяг повинен бути легким. Взуття має бути непромокаючої, теплою і, звичайно, легкої. Чоботи з пористої гуми якраз володіють всіма цими властивостями.

На що клює щука в грудні

Спіймати щуку в грудні можна на ті ж самі приманки спінінгів, що і в теплі місяці року, але дуже багато рибалок віддають перевагу старим добрим своїм друзям, - перевіреним десятками років, вагається блешнями. Досвідчені рибалки стверджують, що краще використовувати приманки меншого розміру, оскільки у щуки в цей час черево вже набиті ікрою, тому хижачка, добуваючи собі їжу, віддає перевагу дрібної рибки.

У грудні, як і в будь-який інший місяць року, щука найкраще клює на спінінг тоді, коли погода стабільна , Не відбувається різких стрибків атмосферного тиску . Хтось каже, що щука у нього краще клювала в ясні дні, хтось доводить, що похмурі дні більш добутливим, але всі сходяться в тому, що в непостійну погоду клювання немає зовсім.

Ловля щуки на воблери в грудні відео

Ловля щуки в грудні на мікроджиг на маленькій річці

Ловля щуки в січні на спінінг

У січні активність риби, значно нижче, ніж в грудні, проте риба не перестає годуватися, значить її можна зловити У січні активність риби, значно нижче, ніж в грудні, проте риба не перестає годуватися, значить її можна зловити. Тому чимало любителів рибної ловлі не бажає відмовлятися від свого захоплення - лову щуки на спінінг в січні, і для цього виїжджають на незамерзаючі водойми. В середині зими чимало вилазок залишаються без результативними, але буває і так, що на спінінг вдається взяти трофейні екземпляри щуки.

Це цікаво: Кращі приманки на щуку при лові спінінгом

Де шукати щуку в січні

Хоча в січні зубаста хижачка багато і не переміщається по водоймі, але все-таки є ось така залежність: в суворі морози її частіше виловлюють в глибоких місцях віддалік від берега, а з початком відлиги щука часто виходить на мілководді, немов репетируючи своє майбутнє нерестовое поведінку .

У рибалок, які практикують в січні ловлю на спінінг, в ходу віброхвости і твістери, але не варто забувати правило, що зовсім непрацюючих приманок майже не буває, сьогодні ловиться тільки на твістер, завтра на колебалку, післязавтра на вертушку, в якийсь день , ніж тільки хижачку ні спокушай - НЕ клює. У січні щука полює більше за дрібної рибки, приманки теж не повинні бути великими.

Проводка приманки в січні

Січнева щука поводиться ще більш «загальмоване», ніж в грудні, тому проводку приманки слід проводити дуже повільно, сходинка проводки становить один-два оберти спінінга котушки, пауза може бути і три, і чотири секунди. Не варто прискорювати темп проводки, навіть якщо не витримують нерви від величезного кількості «холостих» закидів.

За січневий щукою зі спінінгом в відлига відео

Відлига в середині січня і ми відразу мчимо на ДВХ, щоб відвести душу по спінінгу

Щука на мікроджиг. Зимовий спінінг в січні відео

Ловля щуки в лютому на спінінг

Ловля щуки на спінінг в лютому відрізняється зовсім небагато від того, як її ловили в два попередніх зимових місяці Ловля щуки на спінінг в лютому відрізняється зовсім небагато від того, як її ловили в два попередніх зимових місяці. І все-таки є нюанс: якщо в поточному лютому багато відлиг, що в останні роки не рідкість, то хижак може потихеньку почати переходити до нерестового поведінки. У неї вже прокидається інстинкт продовження роду, вона починає більше годуватися для того, щоб запастися енергією для ікромёта. В окремі лютневі дні походи зі спінінгом на водойму за щукою можуть виявитися дуже вдалими.

Читати також: Топ-10 кращих бюджетних воблерів на щуку , Як ловити щуку взимку на воблер

Найбільший результат принесе використання невеликих силіконових принад - яскравих забарвлень. Хоча в лютому у щуки вже і прокидається інстинкт продовження роду, рухається вона поки неспішно, оскільки ще не набралася сил після зимового періоду.

Напевно, саме тому найбільший успіх приносить джиговий спосіб лову, спочатку передбачає неспішну ступінчасту проводку. Зрозуміло, слід застосовувати і інші типи лову. Удача завжди на стороні рибалок, які люблять експериментувати з приманками і способами їх проводки. З огляду на переднерестового «настрою» щуки, її все частіше можна виявити на мілководних ділянках річок і озер.

Ловля щуки в лютому. Зимовий спінінг відео

СКАЖЕНА, ГОЛОДНА ЩУКА в феврале.ЩУКА на воблера 2017

Особливості лову щуки взимку на спінінг

Найважливіший рада рибалці, який вирішив продовжити після осіннього сезону спінінга ловлю і взимку, полягає у тому, щоб він не йшов рибалити при дуже сильних морозах - здоров'я дорожче щуки. В помірні ж морози слід одягатися в теплу сучасну рибальську одяг, благо на прилавках рибальських магазинів зараз достаток такого товару.

Читати також: Вялім спійману щуку смачно , Готуємо мариновану щуку

Не забуваємо прикупити рукавички, навіть при нульовій температурі руки можуть так озябнуть, що перестануть слухатися. Чоботи з пористої гуми будуть одним з кращих варіантів для зимової риболовлі. Варто витратитися, щоб в суворих зимових умовах на рибалці відчувати себе комфортно.

Мороз випробовує на міцність не тільки рибалки, а й спінінг, і його оснащення. Мороз скорочує термін експлуатації вудилища, котушки, і волосіні - варто задуматися над тим, щоб брати на зимову риболовлю найдорожчі снасті. Якщо ваш бюджет не дозволяє «смітити» грошима, то краще взяти на берег зимового водойми бюджетні варіанти снастей.

Як підготувати спінінг для лову на морозі

Головна технічна проблема для спінінгістів, що ловлять щуку і інших хижаків взимку, це обмерзання шнура, забивання кілець і шпули котушки крижаною крихтою. Щоб обмерзання не відбувалося інтенсивно, шнур або волосінь змащують різними речовинами:

  • вазеліновим маслом (продається в аптеці);
  • силіконовою змазкою;
  • можливе використання і інших масел з домашнього вжитку (косметика, соняшникова олія), але вони поступаються за ефективністю вищепереліченим речовин.

При істотних морозах змащувати доводиться по кілька разів за рибалку, інакше просто не вийде рибалити. До речі, не потрібно брати на зимову риболовлю спінінг, оснащений занадто дрібними кільцями - надто вже швидко вони забиваються шугой.

Взимку краще на котушку спінінга намотувати плетінку, хоча монофільная волосінь і менше обмерзає, але зате у плетінки вище чутливість, що дуже важливо, адже в цю пору року краще використовувати джигові способи проводки. Чим раніше спінінгіст відчує клювання щуки, тим раніше він зреагує і зробить підсічку.

Ловля на спінінг взимку відео

Ловля щуки взимку - спінінг на малій річці відео

Чергова моя риболовля на відео, тепер уже зимовий спінінг і ловля щуки взимку. Місце дії одна з малих річок моєї області.

Щука на спінінг взимку по відкритій воді відео

Багато водойми півдня Росії не замерзають навіть у розпал зими. Як спіймати в них щуку спінінгом розповість Олексій Шанін.

Зимовий спінінг - атомна рибалка по щуці відео

Ловля риби взимку на спінінг по відкритій воді. Де можна ловити на спінінг в -12 градусів ?! Відповідь дивіться у відео ...

Де можна ловити на спінінг в -12 градусів ?

Новости