Люди більше не потрібні - камери замінять інспекторів ДАІ?

Масштабні скорочення в МВС. Головним чином вони торкнуться співробітників ГИБДД. Майже кожна п'ята посаду вилетить з штатного розкладу. Є припущення, що звільнення пов'язані з появою великої кількості камер відеоспостереження Масштабні скорочення в МВС

Фото: Дмитро Рогулін / ТАСС

МВС скорочують. Правда, торкнеться це більшою мірою підрозділів ДІБДР. Деякі експерти пов'язують це в тому числі з появою на дорогах великої кількості камер відеоспостереження.

Зараз чисельність всіх співробітників МВС становить майже мільйон осіб. Скорочення торкнеться десяти тисяч, і якби вона розподілялася на всіх співробітників міністерства, то була б майже непомітна. Але в ГИБДД служать 55 тисяч осіб, тому дане скорочення - це 18% структури, тобто майже кожна п'ята посаду вилетить з штатного розкладу. Для порівняння: тільки в Москві буде потрібно скоротити два полки.

Одна з версій такого масштабного скорочення, яку називають експерти в різних ЗМІ, - поява великої кількості камер відеоспостереження. Ніби як і люди вже не потрібні. Колишній начальник Головного управління ДАІ Росії Володимир Федоров з цим категорично не згоден:

Не підтримує повну автоматизацію процесу і координатор «синіх відерець» Петро Шкуматов. Він взагалі вважає, що зараз поліцейські не завжди виконують свої прямі функції.

Оформлення ДТП, напевно, не можна віддати в компетенцію страховиків - все-таки це адміністративне правопорушення, а ось контроль на дорогах варто було б посилити, вважає заступник керівника Всеросійської оперативної служби екстреної допомоги при ДТП Гліб Віленський. В Європі та Америці це є. До речі, було і в Радянському Союзі.

У нас же поки вирішили просто скоротити. Але в регіонах відчувається велика нестача співробітників. У наказі прямо говориться, що звільнені можуть продовжити службу там, якщо, звичайно, захочуть. Втім, як правило, у нас в міністерствах скорочують «мертвих душ».

Додати BFM.ru в ваші джерела новин?

Ru в ваші джерела новин?

Новости