Лукашенко бере участь в саміті ШОС в Циндао | Новини Білорусі | Події в Білорусі | Білоруські новини | Belarus.by

10 червня Циндао / Кор. БЕЛТА /. Президент Білорусі Олександр Лукашенко приймає сьогодні участь в засіданні Ради глав держав Шанхайської організації співпраці, передає кореспондент БЕЛТА.

Захід проходить в міжнародному конференц-центрі Циндао, який був побудований в 2018 році в Олімпійському центрі вітрильного спорту спеціально для проведення саміту ШОС.

Олександр Лукашенко на засіданні глав держав представить пропозиції Білорусі щодо розвитку організації, реалізації нових напрямків співпраці між країнами - членами ШОС, зміцнення безпеки в Євразійському регіоні Олександр Лукашенко на засіданні глав держав представить пропозиції Білорусі щодо розвитку організації, реалізації нових напрямків співпраці між країнами - членами ШОС, зміцнення безпеки в Євразійському регіоні.

Після саміту у Президента заплановані переговори з Головою КНР Сі Цзіньпіном. Напередодні Олександр Лукашенко зустрівся з лідерами Монголії і Ірану .

Статус спостерігача в ШОС було надано Білорусі в липні 2015 року Статус спостерігача в ШОС було надано Білорусі в липні 2015 року. Олександр Лукашенко як глава держави-спостерігача взяв участь в самітах в 2016 році в Ташкенті і в 2017-му в Астані.

Білорусь бере участь в статусі спостерігача в засіданнях Ради глав урядів, нарадах міністрів країн ШОС, що відповідають за зовнішньоекономічну і зовнішньоторговельну діяльність, в конференціях з торговельно-економічного співробітництва, заходи неурядових структур організації.

Динамічно розвивається взаємодія з ШОС у військовій області і по лінії Виконавчого комітету Регіональної антитерористичної структури ШОС Динамічно розвивається взаємодія з ШОС у військовій області і по лінії Виконавчого комітету Регіональної антитерористичної структури ШОС. Білорусь нарощує співробітництво з організацією і в культурно-гуманітарній сфері.

Новости