Лукашенко звільнив від сплати ПДВ ввезене для Білоруської АЕС обладнання

Олександр Лукашенко Товари, що ввозяться в Білорусію для будівництва Білоруської АЕС звільняються від податку на додану вартість, відповідний указ підписав президент Білорусі Олександр Лукашенко, який в п'ятницю опубліковано на національному правовому інтернет-порталі в п'ятницю Олександр Лукашенко Товари, що ввозяться в Білорусію для будівництва Білоруської АЕС звільняються від податку на додану вартість, відповідний указ підписав президент Білорусі Олександр Лукашенко, який в п'ятницю опубліковано на національному правовому інтернет-порталі в п'ятницю.

Президент, своїм указом, «заднім числом», з 1 січня 2013 року по 31 грудня 2022 року, звільнив від податку на додану вартість товари, що ввозяться на територію Білорусі ЗАТ «Атомстройекспорт» (Російська Федерація) на адресу державної установи «Дирекція будівництва атомної електростанції »або іншої організації, яка споруджує АЕС і з якою« Дирекція будівництва атомної електростанції »або« Атомстройекспорт »уклали договір підряду, повідомляє ПРАЙМ-ТАСС.

Згідно з додатком, до переліку товарів, які звільняються від ПДВ, входять в тому числі реактори ядерні; тепловиділяючі елементи (твели), неопромінені, для ядерних реакторів; обладнання та пристрої для розділення ізотопів; котли парові або інші парогенеруючі котли (крім водяних котлів для центрального опалення, призначених для води та пари низького тиску); котли перегрітої води; турбіни на водяній парі та інші.

У разі нецільового використання товарів, ввезених з використанням пільг, передбачених цим указом, податок на додану вартість сплачується (стягується) відповідно до законодавства. Указ набирає чинності з дня його підписання і поширює свою дію на відносини, що виникли з 1 січня 2013 року.

Російська компанія ВАТ «НІАЕП» - ЗАТ «Атомстройекспорт» є генеральним проектувальником і генеральним підрядником у проекті будівництва Білоруської АЕС. Атомна електростанція з двох енергоблоків сумарною потужністю до 2400 (2х1200) МВт буде побудована на Островецькому майданчику в Гродненській області. Для її будівництва обраний проект «АЕС-2006». Введення в дію першого енергоблоку намічений на 2018 рік.

Білоруська АЕС з двох енергоблоків сумарною потужністю до 2400 (2х1200) МВт буде побудована на Островецькому майданчику в Гродненській області. Для будівництва першої Білоруської АЕС був обраний проект "АЕС-2006", який повністю відповідає міжнародним нормам і рекомендаціям МАГАТЕ. Введення в промислову експлуатацію першого блоку АЕС передбачений в листопаді 2018 р, другого - в липні 2020 го. Проектний термін експлуатації Білоруської АЕС становить 60 років.

Новости