Львівські тестувальники дізналися сім гріхів QA-інженера

Львівський офіс DataArt разом з тренінгом центром DaKiRy провів першу зустріч QA StandUp.

Алена Тудан (QA Engineer, N-iX) в презентації «Класифікація багів» зібрала 6-річний досвід роботи в тестуванні ПО для створення узагальненого матеріалу, який допоможе кожному QA-інженеру в менеджменті тестування. Алена проаналізувала, звідки з'являються баги і спробувала з'ясувати основні причини їх виникнення, провела класифікацію багів за критеріями:
- серйозність бага (критичні, значні і незначні, тривіальні);
- пріоритетність (баги з високим, середнім або низьким пріоритетом);
- частота виникнення (скрізь і завжди, час від часу, в залежності від конфігурації, поодинокі випадки);
- джерело (SDD, FSD, ADS, DDS і ін.);
- тип (помилка компіляції, коментар і ін.).

Після детальної класифікації учасники розібрали всі баги по групах: логічні, технічні та комбіновані, локалізовані, дизайнерські, група співвідношень, документацій. Якщо є проблема, завжди буде і рішення. Як же боротися з багами? Колективний розум і багаторічний досвід присутніх сформував алгоритм дій.

Юлія Демчук (QA Lead, Optigra) поділилася знанням стандартних «граблів», на які наступають практично всі, хто займається ручним і автоматизованим тестуванням. Весь розповідь був побудований на описі семи гріхів людства з точки зору мануальних і автоматизованих тестувальників. Презентація розпочалася з опису та практичної цінності роботи QA Engineer, були визначені головні плюси і мінуси. Далі Юлія провела екскурс по семи гріхів людства, трансформувавши їх на повсякденну роботу тестувальника. Кожен «гріх» був детально описаний і проаналізований, виходячи з особистого досвіду роботи на проектах.

QA StandUp - відкритий майданчик для вільного спілкування, обміну досвідом та вирішення технічних проблем в області тестування.

Фотозвіт: https://www.flickr.com/photos/outsourcing/sets/72157656408455301

Відео: https://www.youtube.com/playlist?list=PLU6_HdJGVDx-sh0Zh8VOgHoWRYCo4-MPi

Як же боротися з багами?
Com/playlist?

Новости