Mail.ru Group впишеться в контекст

Mail.ru Group запустить пошукову контекстну рекламу на своїх майданчиках, включаючи «ВКонтакте» і «Однокласники», онлайн-классифайд «Дзига» та інші проекти. Запити користувачів все більше зміщуються з класичних пошукачів в соціальні мережі і Класифайди, підтверджують учасники ринку. У цьому сегменті холдингу доведеться боротися з домінуванням двох найбільших учасників ринку контекстної реклами в Росії - «Яндекса» і Google.

Mail.ru Group незабаром запустить пошукову контекстну рекламу в своїх проектах, розповіли "Комерсант" в холдингу. У контекстному націлення рекламодавець зможе налаштовувати набір пошукових фраз для показу реклами і вказати текст, який буде відображатися в оголошенні. Таргетування, засноване на пошукових запитах користувача, буде доступно для всіх рекламних форматів і майданчиків платформи myTarget - «ВКонтакте» і «Одноклассников», порталу Mail.ru, медіапроектів холдингу і ін.

За даними фінансової звітності Mail.ru Group, виручка компанії від інтернет-реклами в 2017 році зросла на 28,9%, до 23,766 млрд руб. Група перестала розділяти доходи від контекстної і медійної реклами вже давно: ще в першому кварталі 2014 року голова ради директорів Mail.ru Group Дмитро Гришин пояснював, що це «точно відображає підхід» компанії до управління бізнесом, дозволяючи не враховувати перерозподіл рекламного виторгу між двома статтями .

Зараз перед Mail.ru Group, по суті, стоїть амбітне завдання - кинути виклик домінуванню двох давніх найбільших гравців пошукової контекстної реклами в Росії, вважають співрозмовники "Комерсант" на ринку онлайн-реклами. «Зараз аукціон в« Яндексі »і Google перегрітий, багато рекламодавців були змушені знизити активність в цих системах через занадто високу вартість, - міркує джерело в одній з рекламних платформ.- Якщо Mail.ru Group запропонує прийнятне співвідношення ціни та ефективності рекламного продукту , він зможе швидко залучити велику кількість нових рекламодавців, для яких важливий пошуковий контекст ». Важливо і те, що в цей напрямок необхідно інвестувати «купу ресурсів», попереджає інший співрозмовник "Комерсант" на ринку: «Шанси на успіх тут - великий відкрите питання».

За даними GfK, на кінець 2017 року Росії було 87 млн ​​інтернет-користувачів, ресурси Mail.ru Group взаємодіють щомісяця з 91% цієї аудиторії, випливає з річного звіту компанії. У Mail.ru Group накопичена велика база даних про користувачів, і поліпшені можливості таргетингу в соціальних медіа - то, чого чекав ринок, міркує директор по роботі з клієнтами Catzwolf Group Олександр Верещагін: «Користувачі йдуть від класичного пошуку товарів і послуг в пошукових системах, все частіше вони використовують більш зручні для себе джерела інформації - соціальні мережі і месенджери, останнім часом це все помітніше ».

Користувачам зручніше шукати відразу на спеціалізованих майданчиках, ніж переходити на сторонній сайт з пошукової видачі, згоден заступник гендиректора Segmento Олександр Куликов. «Наприклад, в США все більше людей починають процес покупки з Amazon, а не з Google - так швидше і немає зайвих кліків. Це один з великих ризиків для Google, так як запити на покупку - одні з найвигідніших з точки зору реклами, - пояснює він.- Очевидно, що запити в соцмережах і Класифайди сильно відрізняються від запитів в пошукових системах, а їх обсяг на порядок нижче. Від менеджерів потрібно проявити фантазію і проводити дуже багато тестів для пошуку формули успіху ». Згодом Mail.ru Group може зайняти частку на ринку контекстної реклами, але для цього буде потрібно пройти шлях розробки, який можна порівняти з «Яндексом», «а це не тільки складно, але й затратно», резюмує пан Куликов.

Автор: Роман Рожков

джерело

-

Відстежити, скільки з побачили рекламу людей прийшли в точку продажів або купили онлайн, можна за допомогою «WiFi-Радар»

Системи WiFi-маркетингу для вашого бізнесу hot-wifi.ru

ru

Новости