Майкл Йорк зіграє в екранізації роману автора "Сволоти"

Майкл Йорк

Сценарій до фільму написав цього Володимир Фатьянов, він же став його режисером і - спільно з Сергієм Пилинський і Олександром Гуняевим - одним з продюсерів.

За словами Сергія Пилинський, ідея зняти фільм за книгою автора "Хронік пікіруючого бомбардувальника" (1967) і "Сволота" (2005), виникла ще 2005 році, коли він тільки прочитав "Міку і Альфреда" і був так вражений, що порадив ознайомитися з матеріалом Володимиру Фатьянову і Олександру Гуняеву.

Вони книгу прочитали, розшукали письменника Куніна в Мюнхені, де той проживає з 1994 року, і вмовили його передати їм права на екранізацію книги.

"Як говорив Кунин: це найближчий йому роман, він автобіографічний. Незважаючи і на те, що зміст має кілька містичний відтінок", - сказав Володимир Фатьянов. - "З романом вже була скандальна історія, яка пов'язана і з фільмом" Сволота "- адже це був фрагмент книги, написаний окремим сценарієм. Ми цю історію в фільм не включили".

Головний герой - художник Міка - наділений надприродними здібностями. Він може вбивати силою думки.

Крім того, Міка спілкується з будинковим Альфредом, який нашіптує йому, як можна використовувати цей дар на благо людства, вбиваючи поганих людей, і заробляючи на покупку острова для всіх хороших людей.

Дія фільму починається в 40-і роки, коли Міка ще був хлопчиком. Головного героя грають чотири актори. Американець Майкл Йорк грає зрілого Міку і останні події картини відбуваються вже в наш час.

Ще з іноземців у фільмі задіяний польський актор Богуслав Лінда, який знімався, наприклад, в картинах "Охоронець для доньки".

Роль мами Міккі грає Марія Шукшина. Третього Міку, а заодно і Альфреда, грає Данило Страхов.

Також у фільмі знімаються Олександр Абдулов, Юрій Бєляєв, Ігор Волков, Ігор Ліфанов, Володимир Долинський, Наталя Арінбасарова і інші.

Музику до фільму пише Ігор Корнелюк.

Творці "Міккі і Альфреда" обіцяють закінчити зйомки до грудня 2007 року, а в прокат випустити картину до середини наступного.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

джерело: Фильм.Ру

Новости