Mango (Манго) - іспанська торгова марка модного одягу. Де купити, адреси магазинів в Україні

  1. Mango (Манго)
  2. Історія бренду одягу Mango (Манго)
  3. Позиціонування, продукція бренду Mango
  4. Чоловічий одяг Mango
  5. Де купити Mango, адреси магазинів

Mango (Манго)   - іспанський бренд модного жіночого та чоловічого одягу

Mango (Манго)

- іспанський бренд модного жіночого та чоловічого одягу. Був заснований в Барселоні (Іспанія).

Історія бренду одягу Mango (Манго)

Заснований бренд Манго був не дуже давно, а саме в 1984 році. Його творцями стали вихідці з Туреччини, два брата Isaak і Nahman Andic (Айзак і Нахман Андік), який відкрили магазин модного жіночого одягу на Paseo de Gracia (Пасео де Граціа) в Барселоні (Іспанія). До цього два брата успішно торгували одягом і давно виношували ідею відкриття в Іспанії власної торгової марки. За задумом, бренд Mango призначався для жінок із середнім доходом, які вважають за краще бути яскравими і виділятися з натовпу.
Назва Mango було вибрано після подорожі в Філіппіни, де творці перші спробували фрукт з однойменною назвою, плід тропічного дерева, що росте на Іберійському півострові. Саме асоціація плода манго з новизною і свіжістю підштовхнула братів назвати так свою марку одягу.
Бренд розвивався дуже швидко, так в 1985 році в Барселоні відкрилося 5 магазинів. У 1987 році, створена компанія Mango Punto Fa SL об'єднала підрозділи, тому всі етапи виробництва і продажу одягу стали йти більш структуровано.

Починала компанія виробляти одяг в Іспанії, проте потім, перейшла на більш дешеві країни на зразок Китаю. Для того що б захопити ринок Іспанії, компанія стала продавати франшизу, в результаті чого магазини стали відкриватися по всій країні. Компанії було потрібно розширити сферу ринку продажів, тому в 1992 році був відкритий перший міжнародний магазин в Португалії. До 2000-му році, магазини Mango були представлені в більш ніж 50 країнах світу і налічували кількість більше 500.

Одяг та аксесуари Mango були дуже позитивно сприйняті покупательницами. На це від частини вплинули масштабні рекламні компанії, в яких брали участь такі зірки шоу бізнесу як Наомі Кемпбелл, Елізабет Джаггер. Особами бренду Mango були такі відомі особистості як Мілла Йовович, Пенелопа Крус, Скарлетт Йоханссон.

Позиціонування, продукція бренду Mango

Mango виробляє одяг, аксесуари, парфуми, годинник для молодих, динамічних і спокусливих жінок. Серед основних конкурентів Mango, можна назвати такі марки як Zara , Promod , Mexx , Pull & Bear , Motivi . Однак у Mango свій неповторний шарм і свої прихильниці.

З одягу представлені наступні стилі: повсякденний одяг стилю casual, вільна напівспортивна одяг, ну і зрозуміло парадно-вихідна вечірня класична. Таким чином, жінка знайде тут одяг на всі випадки життя.

Магазини оформлені досить стандартно, гарний інтер'єр, багато кабінок для примірки, дзеркала, хороше освітлення. Стандартно так само що в магазинах є сезонні розпродажі, під час яких, ціна падає на 30 - 70%. Ціновий діапазон марки розрахований на покупця із середнім і вище середнього рівнем доходу.

Крім одягу компанія так само випускаємо парфуми. У Манго є такі серії: MNG Cut for Woman, Mango Adorably і Mango Delirium. Аромати для Mango виробляє компанія Antonio Puig (Антоніо Пюіг), яка так само робить парфуми для таких брендів як Paco Rabanne , Prada , Carolina Herrera, Nina Ricci .

Під лейблом Mango продаються і годинник, які випускає компанія Swatch (Свотч), вони так само орієнтовані на модниць і по дизайну привертають до себе увагу.

У 2010 році Mango запустила новий проект: Mango Touch, який являє собою мережу магазинів, в яких продаються аксесуари під маркою Mango Touch. В асортименті представлені прикраси, взуття, сумки, капелюхи, годинники.

В асортименті представлені прикраси, взуття, сумки, капелюхи, годинники

Чоловічий одяг Mango

Хоча спочатку бренд і задумався як жіночий, проте зараз компанія так само випускає одяг і аксесуари для чоловіків. Називається колекція He by Mango (Хі бай Манго). Назва марки, це акронім від латинського виразу Homini Emerito, яке перекладається як «людина, яка насолоджується його нагородами, отриманими за його заслуги». Орієнтована колекція на молодих людей, які стежать за модою. У колекції є дві лінії:

- Urban (Урбан), яка більше підходить для міста і по суті є класичним стилем casual
- Greenforest (Грінфорест), більш вільний одяг, більше призначена для відпочинку.
У 2010 році, чоловічі та жіночі колекції одягу Mango, розробляв американський дизайнер Adam Lippes (Адам Липпс).

У 2010 році, чоловічі та жіночі колекції одягу Mango, розробляв американський дизайнер Adam Lippes (Адам Липпс)

Де купити Mango, адреси магазинів

По всьому світу відкрито понад 1000 фірмових магазинів Mango. Зрозуміло більшість з них франчайзингові. Крім того є фірмові інтернет-магазини, шкода що в Україні таких поки що немає, а ось в Росії є. Адреси магазинів mango можна подивитися на сайті компанії, є навіть російська версія, але розділ «пошук магазину» у мене чомусь не працював.

Адреси фірмових магазинів одягу Mango (Манго, MNG) в Україні:
Київ, вул. Хрещатик, 13, телефон: +38 044 279-38-60
Київ, ТРЦ Dream Town
Дніпропетровськ, проспект К. Маркса, 55, телефон: +38 0562 32-17-79
Донецьк, вул. Артема, 125
Одеса, вул. Рішельєвська 9
Херсон, магазин XS, пр. Ушакова, 51,
Миколаїв, магазин XS (ТРЦ City Center), пр-т Леніна, 98

Офіційний сайт компанії: www.mango.com

Новости