Марія Моргун розповіла про особисте життя

  1. «На Камчатці нас оточили ведмеді. Неприємна ситуація"
  2. «Діти хочуть, щоб мама була красива»
  3. «Я інвестую в туфлі»
  4. Особиста справа

У списку найпривабливіших теледів вона в топі. Красуня ведуча «Росії 24», мама двох чарівних доньок, а тепер і головний редактор нового каналу про природу «Жива планета» Марія Моргун вперше розповіла про свою сім'ю.

-Марія, ви заміжня і виховуєте дочок - Уляні буде три, Соні влітку виповниться рік -Марія, ви заміжня і виховуєте дочок - Уляні буде три, Соні влітку виповниться рік. Але про це мало хто знає. Чому?

- Насправді я цього не приховую, просто зазвичай мене не про це запитують. Тут прийшла на радіоефір до Сергія Стіллавіна. Він здивувався: «У тебе є чоловік? Та діти?! Так дивно ... »Просто я не вважаю за потрібне виставляти сім'ю - особливо дітей - напоказ, фотографії викладати в інтернеті. Мій чоловік працює в галузі будівництва, він прекрасний батько і відмінно справляється з дочками. І памперс може поміняти, і погодувати, і погуляти. І з задоволенням це робить.

- В ефірі федеральних каналів ви років десять працюєте нон-стопом. Коли ж в декрет встигли сходити?

- Коли з'явилася на світло Уляна, я працювала ведучою новин економіки і робила спеціальні репортажі на «Росії 24». З екрану тоді я пропадала місяці на три. З молодшою ​​дочкою в декрет не йшла зовсім, тому що мене призначили головним редактором «Живий планети», ми готувалися до запуску каналу. Вдало все розрахувала - відправила у відрядження дві знімальні групи зі словами: «Поки ви будете в експедиції, я як раз встигну народити». Так і вийшло.

- Ви залишили роботу на каналі «Росія 24»?

- Я взяла до вересня відпустку по догляду за дитиною, щоб ... присвятити більше часу «Живу планету». Новий канал - це як ще одна дитина. А коли вийду, буду поєднувати роботу в ефірі на «Росії 24» і посаду головного редактора на «Живу планету». «Росія 24» і «Жива планета» знаходяться в сусідніх будинках, так що все близько і зручно.

- В ефірі «Живий планети» з'являтися плануєте?

- Я знімала фільми про бурих і білих ведмедів для інших каналів ВГТРК, зараз хочемо ці фільми показати у нас. А їхати в нові експедиції зарано. По-перше, діти ще маленькі. По-друге, канал поки теж не можу залишити.

«На Камчатці нас оточили ведмеді. Неприємна ситуація"

- Як змусити глядача перемкнути телевізор на канал, де немає серіалів і політики?

- Один із секретів новинарів такий: діти і тварини рятують будь-який сюжет. Так ось, у нас навіть не сюжет, а цілий канал про тварин. Це свідомо виграшне становище (сміється). А ще бувають діти тварин. Взагалі бомба! На каналі «Жива планета» буде кілька великих циклів для дітей - ведмежат, котенят диких і т. Д. До речі, у нас є рубрика «Звірячий репортер», де ми намагаємося грати в інтерактив з глядачем, збираємо веселе відео про тварин, яке надсилають нам глядачі. Щось беремо зі своїх записів. Часто у відрядженнях відбуваються цікаві історії, пов'язані з тваринами, які не потрапляють в ефір. Так ось в цій рубриці ми покажемо ці моменти. Наприклад, одного разу на Камчатці нашу знімальну групу оточили ведмеді. Була неприємна ситуація.

- Ситуацію, коли вас оточили ведмеді, м'яко називаєте «неприємної»?

- Ну як вони оточили? Це ми зайшли на їх територію, тому що вирішили: «Хочемо знімати ведмедів. Терміново. Ми ж нічого не боїмося. А ведмеді? Бачили ми ваших ведмедів! »Це була перша для всієї групи експедиція в дикій природі, і ми були надто самовпевнені. Вибралися на середину дрібної річки, по якій піднімалася нерестящаяся нерки, розташувалися. І тут ведмеді вийшли пообідати. Спочатку з'явився один величезний самець. Назустріч йому - самка з маленькими ведмежатами. Це вже свідомо конфлікт. Ми опинилися між ними. Єдиний шлях до відступу перекрила ще одна самка з ведмежатами. Поки у них там зав'язувалася бійка, лунало гучне гарчання, я щодуху кинулася до найближчого дерева і залізла на нього - прямо в гумових чоботях до плечей. Сиділа, тремтіла, хоча знаю, що зазвичай тварини першими ніколи не нападають. Просто не можна порушувати їх особистий простір. А якщо вже це сталося, старайся дуже акуратно показати їм, що не агресивний. Ми не завжди правильно розуміємо мову тварин, тому краще в такі моменти бути поруч з людиною, яка з ними розмовляє однією мовою, - професійним єгерем або зоологом. Тоді можна і красиву картинку отримати, і залишитися в живих.

- Згадайте ваш найскладніший прямий ефір.

- Це був вихідний день. З легким настроєм я прийшла в студію, в суботу-неділю у нас зазвичай багато різних рубрик, новини короткі. Сідаю за стіл, надягаю навушник, вмикаю комп'ютер і бачу, як на стрічці інформагентств з'являється повідомлення з позначкою «блискавка» - у Волгограді прогримів вибух. Ніяких подробиць ще немає. Кричу своєї бригаді, яка збирається в апаратної: «Хлопці, стежте, вибух у Волгограді, зараз, швидше за все, ми будемо робити моночас». Так називається ефір, коли прибирають всі інші теми і мова йде тільки про одну подію. Отже, картинки немає, повідомлення про загиблих і поранених з'являються з кожною секундою, інформація постійно змінюється. Працювати доводиться дуже напружено. Тоді мій ефір тривала чотири години нон-стоп. Я була до того ж ще й вагітною, що, втім, роботі не заважало.

«Діти хочуть, щоб мама була красива»

- Ви народили двох дочок і практично не змінилися. Навіть не одужали! Як вам вдається?

- У кожного свої особливості, але все-таки не варто орієнтуватися на стереотипи. Завагітніла - значить, повинна бути товстою, народила дитину - сиди вдома. Мені здається, кожен вирішує для себе сам. Що стосується зовнішності, хочеш за собою стежити - знайдеш час, лінуєшся - знайдеш відмовки.

- Але не у всіх залізна сила волі.

- Можна стати «слоном» і не будучи вагітною. Не розумію, коли жінка виходить заміж і розслабляється. Каже: «Для кого тепер намагатися?» Це нонсенс. Тобто, якщо ти вийшла заміж і у тебе все добре - люблячий чоловік, чудові діти, - то можна розслабитися? Чоловік - теж людина. Коли він на тобі одружився, ти була красива, струнка, добра і мала свої захоплення та інтереси. І раптом стала товста, нудна, а ще гірше, якщо стерво. Мені здається, треба навпаки: вийшла заміж - значить, ще більше старайся за собою стежити. Та й діти хочуть, щоб мама була красива.

- А ще діти люблять розповідати в садку, ким працюють їх батьки.

- Пам'ятаю, я сама в дитинстві приходила додому і цікавилася у мами: «Ти хто?» А потім гордо в дитячому саду оголошувала, що мама у мене інженер. Хочу, щоб і мої діти усвідомлювали, що, коли мама працює, - це добре і позитивно. До речі, в моїй родині прийнято працювати незалежно від стану і віку. Моя бабуся, якій зараз 75 років, до цих пір працює. Вона допомагає проблемним дітям, її спеціальність - «дитяча лікувальна педагогіка». Фахівців в цій області не дуже багато, а професіоналів з великим досвідом ще менше. Пам'ятаю, якось влітку бабуся поїхала на дачу, і я залишилася в її квартирі. Так ось постійно відповідала на дзвінки. Дзвонили з Комсомольська-на-Амурі, ще звідкись. Хотіли записатися до неї на консультацію, щоб вона просто подивилася дитини.

«Я інвестую в туфлі»

- За своїми службовими обов'язками ви розбираєтеся в політиці і економіці. Заздалегідь готувалися до кризи? Гроші, наприклад, поміняли або правильно вклали.

- У мене навіть немає таких накопичень, які мало б сенс поміняти. Єдине, що я зробила, - купила собі кілька пар туфель, поки вони не подорожчали. А що? Туфлі італійські, моєї улюбленої марки! Я розуміла, що після Нового року вони будуть коштувати в два рази дорожче. Відмінне вкладення для жінок, я вважаю! Так що я інвестую в туфлі (сміється).

- В умовах мегаполісу поєднувати роботу і виховання відразу двох дітей практично неможливо. А у вас виходить?

- Діти повинні звикати з маленького віку, що мама працює. З іншого боку, якщо є необхідність і бажання працювати і тобі це подобається, чому ні? Не розумію жінок, які все кидають заради виховання дітей, а коли ті виростають, починають пред'являти: «Я на тебе все життя поклала, невдячний». Це жахлива позиція. Діти ж не просили тебе про це. Особисто я не можу не працювати. Мені потрібно, щоб все крутилося і крутилося, щоб постійно був цейтнот. Зате вихідні завжди проводжу з дітьми. Знайшла для себе формулу, при якій і у дітей все добре, і у мене, і вдома порядок - все дуже чітко організовано і працює як годинник. Ніде правди діти, у мене є помічниця по господарству, вона вже як член сім'ї: і дітей обожнює, і вони її. Не страшно довірити. Вважаю, якщо сама почну прибирати вдома при щільному робочому графіку, буду красти час у своїх дітей. А адже за великим рахунком все одно, хто прибере в будинку. Головне, щоб було чисто.

- Роботу на будинок берете?

- Фільми про тварин отсматрівать постійно: ті, що самі змонтували, або ті, які належить закупити. Це приємна робота. Дочки із задоволенням дивляться зі мною. Наприклад, про панду: як вона живе, що їсть. Потім разом обговорюємо. Молодша поки тільки киває. А коли Уляна була поменше, просила: «Мама, давай дивитися зоопарк».

- А в звичайному зоопарку вона була?

- Так, але в іншій країні. Там, де немає клітин, тварини розгулюють по великій території за красивими вольєрами. З дитинства у Уляни над ліжечком висіли картинки з тваринами, і вона прекрасно знає, як виглядають леопард або білий ведмідь. Але в зоопарку їй найбільше сподобалися не звірі, а ... макарони, які ми взяли на обід в місцевому кафе. Ще запам'ятався динозавр в Музеї природознавства. Такий вибір дитини в три рочки.

- Ким би ви хотіли, щоб були ваші діти, чому навчалися?

- Я категорично проти того, щоб з дітей кого-то ліпити, реалізовувати в них свої амбіції. Нехай роблять те, що їм хочеться. А я можу тільки порадити і направити. Наприклад, перш ніж записати Уляну на танці, ми з нею сходили, подивилися, що це і як. Поки займається. Але якщо щось вже почав робити, треба довести до кінця. Підтримувати капризи з серії «спробував - не сподобалося - кинув» я не буду. Але і примушувати, якщо дитина дійсно розчарувався, вважаю марним. Збираємося з часом спробувати заняття в художній школі і музичної. Уляна вже говорить по-англійськи. Друга мова обидві вчать з народження. ?

Особиста справа

Марія МОРГУН народилася 20 вересня 1984 року в Москві. Навчалася в школі з поглибленим вивченням французької мови. Закінчила Вищу школу економіки (відділення ділової та політичної журналістики). У 2006 році почала роботу в холдингу ВГТРК - кореспондентом телеканалу «Росія 24». У 2008-му вела «Пряму лінію» з Володимиром Путіним. Об'їздила півсвіту, знімаючи політичні та економічні репортажі. З 2012 року - ведуча денного ефіру на каналі «Росія 24», а в 2014-му була призначена головним редактором пізнавального каналу «Жива планета», який почав мовлення 1 березня 2015 року. Заміжня, виховує двох доньок: Уляну і Софію.

Фото: Особистий архів Марії Моргун

Чому?
Він здивувався: «У тебе є чоловік?
Та діти?
Коли ж в декрет встигли сходити?
Ви залишили роботу на каналі «Росія 24»?
В ефірі «Живий планети» з'являтися плануєте?
Ситуацію, коли вас оточили ведмеді, м'яко називаєте «неприємної»?
Ну як вони оточили?
А ведмеді?
Як вам вдається?

Новости