Марихуана для чайників

  1. без пропаганди Стає легко, весело і смішно, виникає почуття безтурботності і безтурботності, настає...
  2. Канабіс як фетиш
  3. сила трави
  4. Зелений день календаря
  5. Влада VS. наркодилери

без пропаганди

Стає легко, весело і смішно, виникає почуття безтурботності і безтурботності, настає розслабленість і ейфорія ... Але так буває не завжди, розповідає Джонатан.
По-перше, може проявитися контрастний цим відчуттям панічний страх або «зрада» на жаргоні. По-друге, як ділиться наш співрозмовник:

«Курець стає сентиментальним, повільним. Починає «гальмувати». Найпоширеніші побічні ефекти: проблеми з пам'яттю і концентрацією, апатія, проблеми в роботі дихальних шляхів. Навіть психози і депресії, особливо у осіб, схильних до цього ».

Складні терміни про куріння

Тетрагідраканнабінол (ТГК) - єдиний психоактивний каннабіноїди, що міститься в коноплях. Саме це з'єднання надає психотропну дію на людину, спотворює сприйняття дійсності.

Важливо розуміти, що коноплею називається сама рослина, а його психоактивні частини прийнято називати марихуаною. Найчастіше під цим словом мають на увазі суцвіття, сленгове назва - «шишки». У них концентрація ТГК досягає максимуму. Інші частини рослин містять набагато менше тих же ТГК. У стеблах він практично відсутній, а ось листя можна використовувати для виготовлення «плану».

Курець на ім'я Джонатан

Джонатан купує марихуану за рецептом лікаря вже 14 років. Вживання канабісу в медичних цілях в Канаді вважається легальним аж з 2001 року.

У Торонто, серед широкого кола любителів «травички» у Джонатана ступінь магістра. Він Instagram-зірка і визнаний цінитель «зелені». У профілі в соціальній мережі в графі професія Джонатан вказав: «сомельє канабісу».

У бесіді з ним складається враження, що Джонатан - ходяча конопляна енциклопедія. Співрозмовник вчить мене відрізняти сатіва від індика і наочно демонструє, як отримати концентрат - відносно новий і стрімко набирає популярність на ринку канабісу продукт - rosin. Це технологія отримання смоли з марихуани за допомогою тиску і термовоздействія спеціальним пресом.

Простий механічний процес дозволяє швидко витягти канабіноїди з трави. Каніфоль з канабісу, так називається кінцевий продукт, з яскраво вираженим седативним, заспокійливим ефектом - в ньому до 80% канабіноїдів (КБД). Весь процес займає не більше 15 хвилин. Найкмітливіші любителі «вакса» придумали кустарний спосіб віджимання в домашніх умовах. У хід пустили прасування для випрямлення волосся.

Канабіс як фетиш

З огляду на тенденції в усьому світі, можна припустити, що конопля, можливо, стане найприбутковішим рослиною на планеті. Послідовників у цій теорії чимало. Ці люди конвертують створений хайп в гроші. Потенціал ринку оцінюють в десятки мільярдів доларів в рік. У канадській провінції Онтаріо, в Торонто, незабаром після легалізації, пройшло перший масштабний захід Cannabis living expo. Більше 80 компаній і приватних ліцензованих виробників виставили напоказ свою продукцію. Саме тут ми зустрілися з Джонатаном. Все на цьому фестивалі прямо або побічно пов'язане з травою.

Це спільноти однодумців, де будь-якого новачка навчать, як скрутити ідеальний «Джойнт», і допоможуть з вибором правильного грунту для рослини.

«Гровер» (від англійського growing, «вирощування», - прим. СОВИ) - любителі конопель і нових технологій. Вони - за використання досягнень науки в агрономії і генетики. Це спільноти однодумців, де будь-якого новачка навчать, як скрутити ідеальний «Джойнт», і допоможуть з вибором правильного грунту для рослини. Вони також розкажуть, в чому краса кокосового волокна як субстрат для конопель.

Weedstock Toronto - це виставка продуктів, аксесуарів і гаджетів, пов'язаних зі споживанням, продажем і культивацією «травички». До речі, все що було представлено на ярмарку, можна було не тільки чіпати, а й пробувати. На виставці є і павільйон «Освітньої станції». Семінари та майстер-класи для відвідувачів проводив наш друг Джонатан, який при кожному зручному випадку повторював, «як же щасливий, що цей чудовий продукт нарешті легалізували».

сила трави

Конопля - це безвідходне виробництво. Те, що викурити не вдалося, можна пустити на салат. Еллен Новак і Пет Крокер на фестивалі обрали вдалу локацію для презентації. Куховарська книга «Зцілення каннабісом» органічно вписалася в середу. Автори-гербалісти пропонують смачні і корисні рецепти з точними пропорціями, щоб було безпечно експериментувати на кухні. Еллен пояснює: «Ми вчимо готувати цілющу їжу. Вона не тільки наситить, але і допоможе впоратися з такими недугами, як депресія, епілепсія, мігрень, астма і розлад сну ».

Зелений день календаря

Автором епохи розумної наркополітики в Канаді вважається прем'єр-міністр Джастін Трюдо. Він зробив легалізацію марихуани політичним трендом, а жителів країни - щасливими. 17 жовтня 2018 року в Канаді вступив в силу закон про легалізацію зберігання і вживання марихуани в рекреаційних цілях, простіше кажучи: для розваги. Закон також дозволяє вирощування конопель у себе вдома - до чотирьох кущів на людину. Так що тепер традиція пригощати сусідів печивом може трохи еволюціонувати.

Зберігання більше 30 грамів речовини і покупка у продавців без ліцензії і раніше залишається поза законом. За продаж марихуани неповнолітнім можна отримати до 14 років в'язниці.

Автором епохи розумної наркополітики в Канаді вважається прем'єр-міністр Джастін Трюдо. Він зробив легалізацію марихуани політичним трендом, а жителів країни - щасливими.

Канадський уряд також строго забороняє водити автомобіль під впливом марихуани. Через годину після легалізації легкого наркотику в місті Вінніпег був заарештований перший обкурений водій.

Через годину після легалізації легкого наркотику в місті Вінніпег був заарештований перший обкурений водій

18 грудня 2019 року наберуть чинності нові правила дорожнього руху, з максимальним покаранням для більшості подібних злочинів. Постійні жителі можуть втратити свій статус і покинути країну, тимчасові, в тому числі туристи, іноземні студенти та працівники, які не зможуть в'їжджати або залишатися в Канаді. А заявники-біженці будуть позбавлені права розгляду справи та присвоєння статусу.

Брати з собою марихуану дозволяється пасажирам внутрішніх авіарейсів. Кинути в ручну поклажу «самокрутку» ніхто не забороняє. Однак викурити канабіс, як власне і звичайні сигарети, на борту - не можна.

Влада VS. наркодилери

Зараз на Канаду дивляться через збільшувальне скло. Цей досвід - лакмусовий папір для решти світу.

Якщо соціальний експеримент себе виправдає, паровоз помчить далі. Канадський досвід визначить політику щодо наркотиків в багатьох країнах. Скептики і критики задаються питанням: чи не призведе легалізація марихуани до її повсюдного використання? У тому числі дітьми і підлітками. До сих пір результати досліджень з цього питання неоднозначні.

Немає доказів того, що після легалізації, вживання марихуани стає більш масовим. Зазвичай це явище називають «медовим місяцем». Існує ще один стереотип, що за легалізацією легких наркотиків слід і легалізація важких.

Легалізація дозволить скоротити обороти чорного ринку наркотиків, а за якість і доставку товару буде відповідати уряд Трюдо.

Ті, хто за реформу, налаштовані оптимістично і впевнені, що позитивні наслідки нововведення багаторазово перевершать негативні. Легалізація дозволить скоротити обороти чорного ринку наркотиків, а за якість і доставку товару буде відповідати уряд Трюдо. У Канаді вже підраховують прибуток. Податок, який будуть стягувати з продажу коноплі, поповнить державну скарбницю.

Нове законодавство дозволяє канадським компаніям поставляти свою продукцію на експорт, що створює для цього ринку додаткові перспективи.

Канада є одним зі світових лідерів серед споживачів марихуани на душу населення. За даними міністерства охорони здоров'я країни, на кінець минулого року 5 мільйонів чоловік у віці від 15 до 64 років витратили на марихуану 5,7 мільярдів доларів.

100 замовлень в хвилину - така статистика онлайн-продажів в перший день легалізації. Конопля - продукт легальний, але дефіцитний. Постачальники не змогли задовольнити попиту споживачів. І це при тому, що соцопитування не віщували конопляного буму. За даними компанії з дослідження громадської думки Nanos Research, понад 70% канадців заявили, що не планують вживати марихуану після її легалізації. А Джонатан чесно зізнається: він курив, курить і буде курити.

Скептики і критики задаються питанням: чи не призведе легалізація марихуани до її повсюдного використання?

Новости