Mark Formelle - це цікавий, комфортний, якісний продукт, який ви можете собі дозволити

На порталі megapolis-real.by недавно стартував проект « Рітейл в Білорусі », В рамках якого ми знайомимося з найбільшими продовольчими і непродовольчими ритейлерами країни. Сьогодні в центрі нашої уваги один з найвідоміших білоруських брендів Mark Formelle, який славиться красивою і якісним одягом за приємними цінами. Майки, джемпери, термобілизна, халати, брюки, сукні, комбінезони - це далеко не повний список товарів, які змогли оцінити по достоїнству не тільки жителі Білорусі, але також Росії і Казахстану. Секретами успіху Mark Formelle з журналістом порталу megapolis-real.by поділився заступник директора з розвитку роздрібної торговельної мережі Сергій Єгоров.

Рітейл в Білорусі

- Розкажіть докладніше про бренд Mark Formelle. З чого все починалося?

- Історія торгової марки Mark Formelle почалася зі злиття двох компаній, які раніше виробляли жіночий (Formelle), чоловічий (Mark) і дитячий (Mix) трикотаж. Два бізнесу якийсь час розвивалися паралельно, а в 2009 році об'єдналися для більш ефективного просування продукції і відкриття власної роздрібної мережі в форматі «для всієї родини».

Сьогодні Mark Formelle - це понад 100 магазинів в Білорусі, Казахстані та Росії, це широка партнерська мережа. Наш товар представлений у всіх магазинах країни - від універмагу до торгового центру. Якщо нас немає в якомусь з універмагів країни, відразу постає питання про фінансову надійність даної торгової точки. Ми зарекомендували себе як хорошого партнера. Минув той час, коли потрібно було пояснювати товарознавцям, що таке Mark Formelle.

- Як себе почуває Mark Formelle в нинішній економічній ситуації?

- Досить впевнено і з оптимізмом дивимося в майбутнє. Справа в тому, що ми ніколи не намагалися забрати у покупця зайві гроші. Ми завжди стежили за тим, щоб наш товар по співвідношенню ціни і якості був цікавим для середнього білоруса. Також наші фахівці просунулися в питаннях дизайну, на сьогоднішній день Mark Formelle вміє радувати і дивувати в хорошому сенсі слова.

Також наші фахівці просунулися в питаннях дизайну, на сьогоднішній день Mark Formelle вміє радувати і дивувати в хорошому сенсі слова

- Чи можна сказати, що на сьогоднішньому ринку рітейлери знаходяться в позиції диктують умови?

- Насправді, ситуація завжди представляється у вигляді терезів, на одній шальці - вага рітейлера, на інший - вага торгового центру . Залежно від того, про який рітейлері і торговому центрі йде мова, співвідношення може змінюватися. Застосувати такий шаблон, що сьогодні все рітейлери диктують умови всім торговим центрам, не можна.

У Білорусі є торгові центри, може, їх залишилося 1-2, які відчувають себе добре, і багато орендарів хочуть до них потрапити, у таких об'єктів є великий зазор в регулюванні за ціною і виборі партнерів. Якщо ж говорити про торгові центри, в деякому роді, аутсайдерах, тому, що їх старт припав на невдалий час, або конфігурація незручна, або інші причини, то вони сьогодні фактично стоять на колінах перед ритейлерами.

Mark Formelle може собі дозволити диктувати умови, особливо для торгових центрів, які почали активно боротися за своє життя із запізненням. Але з деякими ми до сих пір не можемо домовитися, так як вважаємо їх ціни завищеними. Якщо візьмемо рітейлера слабший, напевно, у нього знайдуться зовсім інші проблеми.

Є торгові центри, які дивляться вперед і будуються з досвідом, у них спочатку продумана концепція, розташування, цільова аудиторія, формат, кого вони хочуть бачити в пулі орендарів. У них є все для успіху. І рітейлер «no name» в такій ситуації просто не зможе диктувати умови. Ринок зараз змінився таким чином, що покупець став більш виборчим, а слідом за ним і ритейлер, який хоче заселятися в місця з високою відвідуваністю. Не можу сказати, що у нас немає сьогодні проблем, просто ми не хапаємося за все підряд, а чекаємо хорошого місця, в успішності і прибутковості якого впевнені.

- У яких торгових точках можна знайти вашу продукцію?

- Фірмова секція в Торговому домі «На Немизі», в ЦУМі, брендована секція в ГУМі, наші магазини можна знайти в торгових центрах « столиця »,« Експобел »,« Магніт »,« Скала ». Представлені ми і в великих супермаркетах в прикасовій зоні. Наприклад, в «Алмі» на Прітицкого. Є у нас і формат стріт-рітейлу: флагманський магазин на проспекті Незалежності, магазини на Дзержинського, бульварі Шевченка і т.д. Нашу продукцію, напевно, тільки на ринку не можна купити.

Нашу продукцію, напевно, тільки на ринку не можна купити

- У чому відмінність між столичними і регіональними торговельними центрами? Де пропонують більш вигідні умови?

- Регіональні торговельні точки сьогодні слабо розвинені. Торгових центрів мінського формату або немає, або їх мало. Ми довгий час розвивалися в стріт-ритейлі, не акцентували увагу на Мінську, працювали в регіонах і зрозуміли, що тутешні об'єкти торговими центрами можна назвати з великою натяжкою.

В Астані ми представлені в стріт-ритейлі, тому що в Казахстані високі орендні ставки на місця в торгових центрах, вище, ніж у нас, в 1,5-2,5 рази, ми себе поки там не особливо бачимо. Є тенденція до скорочення трафіку в стріт-ритейлі в міру того, як відкриваються грамотно сплановані, зручні і комфортні для покупців торгові центри.

- За якими параметрами ви вибираєте торгову точку для продажу своєї продукції?

- В першу чергу нас цікавить великий купівельний трафік і зручність доступу до торгового об'єкту. Звертаємо увагу також на грамотну навігацію, комфортабельність. У торговому центрі все має сприяти покупці.

У торговому центрі все має сприяти покупці

- Як ви оцінюєте лояльність торгових центрів до вашої компанії?

- Багато що залежить від значущості торгового центру. Нас зараз вислуховують із задоволенням навіть, так би мовити, пафосні об'єкти. Mark Formelle в Білорусі став одним з якірних орендарів, в якому зацікавлені ТЦ.

Mark Formelle в Білорусі став одним з якірних орендарів, в якому зацікавлені ТЦ

- Чи влаштовує вас цінова політика орендодавців торгових об'єктів?

- Торгові центри, в яких ми стоїмо, управляються професійно. З нашої точки зору, орендні ставки сьогодні від допустимих до завищених. Ми намагаємося утримувати грамотне співвідношення ціни і якості продукції, Mark Formelle - це білоруський бренд, який працює з невисокою торговою націнкою, тому нам цікаві адекватні ставки оренди. До слова, останнім часом спостерігається деяка гнучкість в пропозиціях торгових центрів.

- У яких торгових центрах ви можете відзначити найвищу відвідуваність?

- Наш флагманський магазин на проспекті Незалежності, з точки зору обороту і відвідуваності, найуспішніший. Що стосується торгових центрів, висока відвідуваність відзначається в «Столиці» і «Експобеле». З перспективою ми дивимося на ТЦ « МОМО », Він цікавий за задумом, має вдале розташування, формує хороший пул орендарів, але поки недораскручен, на наш погляд.

З перспективою ми дивимося на ТЦ «   МОМО   », Він цікавий за задумом, має вдале розташування, формує хороший пул орендарів, але поки недораскручен, на наш погляд

- На ваш погляд, що сьогодні повинна включати в себе ефективна програма лояльності для відвідувачів? Чи приймаєте в акціях, що проводяться адміністрацією торгового центру?

- Неохоче ми погоджуємося на так звані «чорні п'ятниці». Багато хороші ідеї, які добираються до нашої країни, набувають якийсь збочений сенс. В Америці «чорну п'ятницю» чекають рік - це продаж колекцій, які треба розпродати, це передріздвяний куш.

У Мінську ж ми бачимо єдині дні знижок, які призводять до того, що покупець стає натренованим і перестає робити покупки в звичайні дні. А навіщо це робити, якщо скоро оголосять чергові знижки 20% на весь товар. За кордоном знижки - це маркетинговий інструмент, це продаж старої колекції, яка об'єктивно уцінюється і відправляється в sale. У нас дають 20% на весь асортимент. Чому?

Якщо в нашій торгівлі справи йдуть настільки добре, що вона готова продавати товар на 20% дешевше за свій рахунок, ми тільки раді. Однак самі прагнемо продавати по знижкам тільки те, що дійсно потрібно продати. Покупець швидко адаптується до запропонованої моделі «планового дисконту». Знижки не повинні перетворюватися в спосіб віднімання прибутку у рітейлера, вони є способом розпродати якийсь товар. Наша компанія не підтримує білоруський формат єдиних днів знижок, так як вони направлені проти механізмів ринку.

Як такої програми лояльності у нас немає, але вона в розробці. Ми не хочемо просто продати покупцеві дисконтну карту за 1 рубль, щоб він потім отримував по ній знижку 3%. Програма лояльності повинна мотивувати покупця на взаємодію з нашою компанією. Приходьте в наші магазини, там постійно проводяться акції, про які можна дізнатися на сайті і в соціальних мережах.

- Яку рекламу ви вважаєте для себе найефективнішою? Як ви ставитеся до SMM?

- Ми представлені в Facebook, «ВКонтакте», «Однокласниках» і «Instagram». Це пряме і постійна взаємодія з аудиторією, активність зростає з кожним днем. Ми використовуємо рекламу на білбордах, акції під відкриття нових магазинів, радіо, телебачення, Інтернет. Є цільова аудиторія, є бюджет, є бажання потрапити в цю аудиторію з найбільшим ефектом. Канал, який максимально охоплює нашу аудиторію, ми використовуємо найчастіше.

Канал, який максимально охоплює нашу аудиторію, ми використовуємо найчастіше

- Кого на сьогоднішній день ви б назвали своїми головними конкурентами? У чому ваші переваги перед ними?

- Я б сказав, що прямих конкурентів у нас немає. Є схожий товар. Наприклад, Milavitsa виготовляє корсетную продукцію. Вибирає чи жінка між білизною від Mark Formelle і Milavitsa? Думаю так. Але чи пропонують в Milavitsa термобілизна і сукні? Ні. Я б сказав, що у нас найширша на сьогоднішній день асортиментна матриця в трикотажі. Крім того, ми почали виробляти і одяг з текстильних полотен. Плюс ми завжди пропонуємо високу якість продукції.

Якщо порівнювати Mark Formelle з іншими вітчизняними компаніями зі схожою продукцією, ми випереджаємо їх в дизайні. Багато застрягли в парадигмі «ціна», хочуть зробити товар максимально дешевим, не розуміючи, що продукція купується не через ціну. Покупець хоче більшого - бути модним, красивим і отримати якість. Він готовий платити, але разом з тим хоче чітко розуміти, за що він платить. Навіть у нинішній ситуації покупець вельми вибірковий і хоче виглядати стильно. Ціна, звичайно, важливий фактор сьогодні, але розглядається тільки через призму того, наскільки те, що отримує покупець відповідає тому, за що він платить.

У сучасної людини прокинулася індивідуальність. Ми пройшли стадію, коли всі були однакові, тому що випускалося однакове. Пройшли фазу все однаково модні, тому що в 90-і роки все стали однаково модні. Зараз виросло покоління, яке в меншій мірі дивиться і копіює один одного. Ми намагаємося завжди бути в тренді і пропонувати цікаві дизайнерські рішення і моделі. Mark Formelle - це цікавий продукт, комфортний, якісний, і ви можете собі його дозволити. Саме в цьому співвідношенні полягає наша перевага.

- Ваші плани щодо розвитку на найближче майбутнє.

- Ми збираємося йти далі: більше магазинів у великих містах в маленькі білоруські міста, де ще не представлені. Хочемо розвиватися в Росії і Казахстані, я б сказав, це пріоритетні завдання. На Україну поки не будуємо ніяких планів, в зв'язку зі складною ситуацією. Скоро покупці побачать ще більше наших магазинів.

Скоро покупці побачать ще більше наших магазинів

Дарина Курас

Читайте також

З чого все починалося?
Чи можна сказати, що на сьогоднішньому ринку рітейлери знаходяться в позиції диктують умови?
У яких торгових точках можна знайти вашу продукцію?
У чому відмінність між столичними і регіональними торговельними центрами?
Де пропонують більш вигідні умови?
За якими параметрами ви вибираєте торгову точку для продажу своєї продукції?
Як ви оцінюєте лояльність торгових центрів до вашої компанії?
Чи влаштовує вас цінова політика орендодавців торгових об'єктів?
У яких торгових центрах ви можете відзначити найвищу відвідуваність?
На ваш погляд, що сьогодні повинна включати в себе ефективна програма лояльності для відвідувачів?

Новости