Маркетинг в стартапи: 9 сервісів в допомогу

  1. Primer
  2. Marketing Stack
  3. Hotjar
  4. Notify
  5. Charlie
  6. Bounce Bar
  7. Intercom
  8. Swipe
  9. Revue

19 Ноября, 2015 року, 10:00

5409

Місяць тому ми зробили добірку безкоштовних сервісів, які допомагають бізнесу всіх розмірів з маркетингом, дизайном, SMM і менеджментом. У сьогоднішній статті ми вирішили сконцентруватися тільки на маркетингу і зібрали 9 сервісів для побудови стратегії в стартапі.

Всі інструменти в цій добірці об'єднує кілька речей. По-перше, вони виконують певне завдання і роблять це максимально швидко і просто. Для використання цих інструментів необов'язково навіть бути досвідченим маркетологом - досить знати англійську мову і розуміти свої цілі. По-друге, кожен з них отримав високу оцінку серед користувачів сервісу Product Hunt. Ми вибрали найкраще з кращого.

Primer

Кому, як не Google розповідати про маркетинг. У додатку Primer компанія дає маркетингові уроки в короткій і ігровій формі. На кожен урок йде не більше п'яти хвилин, і нові завдання випускаються щотижня.

Навчальні матеріали поділені за категоріями. Є можливість завантажити уроки - тоді можна займатися без інтернету. Primer є у версії для iOS і Android . Всі уроки безкоштовні.

Marketing Stack

Будь-маркетолог стикається з ситуацією, коли відомі йому сервіси та інструменти не виконують поставлене завдання. До того ж, завжди можна знайти щось краще. На сайті Marketing Stack за категоріями відсортовано все, що може допомогти маркетологу, починаючи від спеціалізованих блогів і закінчуючи сервісами мобільного аналітики.

Всього на сайті 28 категорій, в кожній з них по 10-15 найменувань. Якщо ви хочете стежити за новими надходженнями, варто підписатися на щотижневу розсилку.

Hotjar

Hotjar - це сервіс аналітики. Він знаходить точки максимальної активності користувача, аналізує його поведінку на сайті, дозволяє будувати воронки і створювати опитування. Насправді, можливостей більше - UX-дизайнери, аналітики, маркетологи і розробники зможуть знайти багато корисної інформації.

Сервісом можна користуватися безкоштовно, але є і два платних тарифу: PRO за $ 29 в місяць і Business за $ 89. У безкоштовному тарифі є обмеження по вибірці користувачів - не більше 2 000 переглядів і на побудову графіків і воронок.

Notify

Notify надсилає повідомлення в окремий чат Slack кожен раз, коли назва вашої компанії згадують в інтернеті. Це стосується не тільки статей у виданнях, а й соціальних мереж - якщо незадоволений (або задоволений) користувач напише про вас в Twitter або Facebook, це теж прийде в Slack.

На сайті сказано, що Notify завжди залишатиметься безкоштовним. Щомісяця ви можете отримувати до 50 000 повідомлень в Slack.

Charlie

Charlie - це додаток для iOS, яка надає інформацію про людину, з яким у вас призначена зустріч. За 5 хвилин до зустрічі вам прийде повідомлення про те, де працює ваш співрозмовник, які новини пов'язані з його компанією, чим він захоплюється і інше. Для цього Charlie аналізує «більше 100 000 сайтів», але ключові дані беруться з соціальних мереж.

Не зовсім ясно, чи буде додаток повноцінно працювати в російськомовній бізнес-тусовці - доведеться перевіряти. Перший місяць Charlie доступний безкоштовно, потім по підписці - $ 19,99 щомісяця.

Bounce Bar

За допомогою Bounce Bar можна створити спливає банер для сайту за пару хвилин. Потенційних застосувань чимало. Він може повідомляти користувачів про технічні роботах, спливати на певній сторінці сайту, просити відключити AdBlock і так далі.

Банер вставляється досить просто - потрібно скопіювати скрипт в теги «Head» на тих сторінках, де він повинен використовуватися. Перші 10 банерів доступні безкоштовно, для подальших потрібно зв'язатися з розробниками сервісу.

Intercom

Intercom додає в додаток можливість спілкуватися зі своїми користувачами. Перші 14 днів Intercom доступний безкоштовно, потім - від $ 49 в місяць. Сервіс працює з будь-якими додатками на iOS або Android, так і з веб-додатками.

Swipe

Якщо вам потрібно створити презентацію і показати її віддалено, то Swipe допоможе це зробити. В сервіс можна завантажити готову презентацію або створити її там же. Після цього поділитися посиланням із глядачами і почати. Якщо ви гортає презентацію на своєму пристрої, вона перевертається у всіх глядачів.

У Swipe можна робити і інтерактивні елементи, створюючи опитування і тести. Результати будуть також показані в реальному часі. Вся функціональність сервісу безкоштовна, але за додаткову аналітику і захист паролем потрібно купити підписку за $ 20 в місяць.

Revue

Revue - це конструктор для email-розсилок в вигляді щоденних збірок. Вам потрібно зосередитися тільки на контенті, а зовнішній вигляд сервіс підбере самостійно. Додавати картинки, посилання і текст можна перетягуванням, а якщо у вас є база передплатників в MailChimp, її можна імпортувати.

У безкоштовної версії база обмежена 200 користувачів. Для її збільшення до 1 500, потрібно платити $ 5 в місяць. Якщо база ваших передплатників ще більше - напишіть творцям сервісу, щоб вибрати відповідну монетизацію.

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити нам.

Помітили помилку?

Новости