Машини часу, використані в трилогії «Назад в майбутнє»

Чому DeLorean DMC-12 - це машина часу? Ну, або щось на зразок того ...

Ну, або щось на зразок того

Коли заглиблюєшся в історію легендарних суперавтомобілів, сліди частенько ведуть до легенди Формули-1 Коліну Чепмен, засновнику «Лотуса», людині, який вивів на дороги бондівських «00-мобіль» Роджера Мура, Lotus Esprit. Саме до нього і звернувся інженер Джон ДеЛореан, конструктор потужних напівспортивних американських автомобілів, таких, як Pontiac Firebird, зі своїм задумом: створити кращий автомобіль 80-х років для ринку США. Плодом їхньої спільної роботи і став DeLorean DMC-12 (12 означає 12 000 зелені - саме стільки тоді коштувала ця тачка), автомобіль, якому судилося увійти в історію кіно. На жаль, задовго до цього компанія ДеЛореана зі скандалом збанкрутувала ...

На жаль, задовго до цього компанія ДеЛореана зі скандалом збанкрутувала

Виробництво було розпочато в 1981 в містечку Данмеррі (Північна Ірландія). Уряд консерваторів вклало у проект великі гроші в надії створити нові робочі місця в сильно постраждав від економічного спаду районі. Незважаючи на те, що завод випустив близько восьми з половиною тисяч автомобілів моделі DMC-12, компанія проіснувала трохи більше року. Автомобіль мав незграбний кузов, характерний для моделей 80-х, і двері типу "крила чайки», що цілком відповідало тенденціям того часу. Зрештою, як каже Док в першій частині фільму, що вийшла в 1985 році, «якщо вже вбудовувати в тачку машину часу, чому б не зробити це зі смаком»!

Зрештою, як каже Док в першій частині фільму, що вийшла в 1985 році, «якщо вже вбудовувати в тачку машину часу, чому б не зробити це зі смаком»

Док натякає і на те, що «нержавіюча сталь кузова благотворно позначається на завихреннях потоку часу», хоча чомусь замовчує про інші достоїнства моделі: днище кузова, виконаному з вуглецевого волокна або шестициліндровому V-образному двигуні об'ємом 2,8 літра - недурне сочетаньіце ! Коли в пресу просочилася звістка про те, що з двадцяти мільйонів фунтів, вкладених британським урядом, сімнадцять з половиною нібито попливли в якусь панамську компанію, теоретично для оплати боргу «Лотус» і іншим кредиторам, уряд почав розслідування, і ДеЛоріан врешті-решт потрапив за ґрати за звинуваченням в торгівлі наркотиками. Справа в результаті розвалилося, проте врятувати компанію було вже неможливо, і в кінці 1982 року вона збанкрутувала. Такий був кінець DMC.

Однак завдяки циклу «Назад в майбутнє» автомобіль продовжує жити. Фани переробляють найрізноманітніші тачки, аби вони за зовнішнім виглядом нагадували культову модель. Деякі доходять навіть до того, що на повному серйозі встановлюють кавомолки Krups Coffina, які стараннями кіношних умільців у фільмі перетворилися в вихлопні труби «ДеЛореана».

Залишайтеся з нами на зв'язку і отримуйте свіжі рецензії, добірки і новини про кіно першими!
Яндекс Дзен | Instagram | Telegram | Твіттер

Чому DeLorean DMC-12 - це машина часу?

Новости