Медична реабілітація | ЦЕНТР авіакосмічного МЕДИЦИНИ

Визначення терміна «реабілітація» включає в себе латинські похідні «re» - відновлення, оновлення, «habilis» - властивість, здатність. Тобто медична реабілітація- це комплекс лікувальних і профілактичних заходів, спрямованих на відновлення функціональних можливостей людського організму. Потребою до проведення реабілітації можуть бути наслідки різних хвороб, травм, вроджених дефектів організму, які потребують виправлення. Реабілітація передбачає всебічну допомогу пацієнтові, відновлення його фізичного, психічного і емоційного стану. Перед медичним персоналом стоїть завдання передбачає вирішення складної соціальної та лікувальної проблемою, вирішенням якої має стати повноцінне відновлення пацієнта у всіх життєвих сферах.

Перед медичним персоналом стоїть завдання передбачає вирішення складної соціальної та лікувальної проблемою, вирішенням якої має стати повноцінне відновлення пацієнта у всіх життєвих сферах

Медична реабілітація - лікувальний аспект

Для усунення проблем зі здоров'ям у пацієнта можуть використовуватися різні методики і підходи, все фізіологічні порушення в організмі повинні бути повноцінно відновлені. У разі неможливості в повному обсязі забезпечити досягнення бажаного результату, ухил робиться на розвиток замісних і компенсаторних функцій. До даної категорії заходів щодо реабілітації відноситься хірургічне та консервативне лікування, спеціалізоване харчування, кліматичний вплив на організм, фізіотерапевтичні процедури, фізкультуру. Лікування може проходити амбулаторно або в умовах стаціонару.

Психологічна медична реабілітація

Часто повноцінно відновити організм хворого просто неможливо без нормалізації її психічного стану. Дані процеси взаємопов'язані і безпосередньо впливають один на одного. У хворого слід сформувати правильне ставлення до процесу лікування і власного життя взагалі. Пацієнт повинен хотіти видужати, і прикладати для досягнення цієї мети максимум зусиль.

Виробничий аспект

Реабілітація часто має на увазі повернення в суспільство його повноцінного члена, що може мати на увазі вирішення питань працевлаштування або освоєння нових спеціальностей. Хворих можуть направляти на додаткове навчання, оновлення багажу практичних і теоретичних знань.

Соціально-економічна реабілітація

Хворого адаптують до нового життя в соціумі, де він повинен відчувати себе повноцінним членом суспільства. У рішенні подібних задач повинні бути задіяні не тільки медичні установи, а й органи соціальної політики. Для людини створюється найбільш прийнятне положення в сімейному житті, проходить навчання не тільки він, а й його родичі і близькі люди. Для забезпечення всіх необхідних аспектів реабілітації не існує єдиної служби, комплексно вирішує всі питання.

Засоби медичної реабілітації
Серед засобів медичної реабілітації виділяються обладнання для лікувальних, фізіотерапевтичних і реабілітаційних відділень розроблених «Центром авіакосмічної медицини і Технологій» в тісній співпраці з провідними фахівцями в галузі космічної медицини: імітатор підошовний опорного навантаження - модель «корвет» ; лікувальний костюм «РЕГЕНТ»


Новости