Медведєв запропонував підвищити штрафи за порушення правил дорожнього руху до півмільйона рублів

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв. © Дмитро Астахов / РІА Новини

Прем'єр-міністр Дмитро Медведєв запропонував збільшити штрафи за порушення правил дорожнього руху аж до півмільйона рублів, повідомляє РІА Новини. На думку глави уряду, збільшення штрафів повинно торкнутися «найбільш небезпечні порушення правил дорожнього руху», в тому числі перевищення швидкості, виїзд на зустрічну смугу і проїзд на червоне світло.

Прем'єр вважає, що відповідальність за порушення може бути диференційованою в залежності від регіону. Так, для Москви і Санкт-Петербурга максимальний штраф може вирости до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, для інших міст - до 250 тисяч рублів. Медведєв доручив підготувати відповідні пропозиції до кінця 2012 року, зазначивши, що вони вимагають додаткового обговорення і узгодження.

Згідно з чинним законодавством, максимальний штраф за перевищення швидкості становить 2,5 тисячі рублів, за проїзд на червоне світло - тисяча рублів. Виїзд на зустрічну смугу карається штрафом до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням прав на термін до шести місяців.

Зараз Держдума розглядає законопроект, що посилює покарання за їзду в нетверезому стані. Автори документа пропонують, зокрема, збільшити штрафи і терміни позбавлення прав для водіїв, спійманих за кермом в нетверезому вигляді, а також карати п'яних винуватців ДТП зі смертельними наслідками позбавленням волі на строк від 5 до 15 років.

З 1 липня вступили в силу поправки в 12-ту статтю КпАП, яка визначає відповідальність за порушення ПДР. В рамках цих поправок Москва і Санкт-Петербург будуть платити вдвічі більше за інших.

Новости