Мексиканська кухня - популярний світовий ресторанний тренд

  1. Традиції
  2. Найпопулярніші страви
  3. Устаткування для мексиканських страв

Протягом останніх декількох років мексиканська кухня незмінно є одним з популярних трендів національної кухні. У країнах Західної Європи сьогодні відзначається справжній бум національної мексиканської кухні. У Києві та інших великих містах України щорічно відкриваються нові мексиканські ресторани.

Традиції

Традиції мексиканської кухні сходять своїм корінням до глибокої давнини. У національній кухні відображаються яскраві пристрасні національні риси. У ній дивним чином переплелися іспанські і ацтекських традиції. Основою більшості традиційних страв є пшеничне або кукурудзяний корж. Коржик може виступати в залежності від рецептури приготування як гарячого, десерту, або ж закуски. На другому за популярністю місці розташовується квасоля, яка присмачується перцем чилі і різними спеціями. З м'ясних страв мексиканці вважають за краще курку і яловичину, а ось свинина не в пошані і використовується вкрай рідко. Люблять в Мексиці і різноманітні морепродукти. Національна кухня містить численні інгредієнти і продукти харчування, що робить її надзвичайно цікавою і різносторонньою. Відзначимо, що велика кількість овочів і морепродуктів робить її, до того ж, і надзвичайно корисною.

Найпопулярніші страви

У мексиканській кухні ви можете знайти тисячі різноманітних рецептів. Дамо вам лише частина популярних і надзвичайно цікавих страв місцевої кухні.

Буріто - це мексиканський варіант шаурми, яка настільки популярна у наших співвітчизників. Начинка з м'яса, подрібнених овочів, квасолі, сальси, авокадо і ряду інших інгредієнтів загортається в пшеничну корж і рясно присмачується сметаною. Залежно від смакових уподобань, може істотно змінюватися начинка і рецептура приготування. Відзначимо, що коржик береться сира і її без термічної обробки подають до столу.

Відзначимо, що коржик береться сира і її без термічної обробки подають до столу

Одна з різновидів буріто - страви чімічанга готується з безпосередньою термічною обробкою коржі на сковороді, або ж в електричної фритюрниці . Рулет опускається в киплячу олію, а після термічної обробки з страви прибираються надлишки жиру і рясно присмачується сиром. Гарніром до чімічанга використовується переважно рис.

Гарніром до чімічанга використовується переважно рис

Енчілада - страви з кукурудзяної коржі, які є однією з різновидів бурітто. Коржик запікаються в духовці, для запікання відмінно підійдуть і різноманітні пароконвектомати з Італії . При запіканні коржі активно поливаються соусом з перцю чилі і рясно посипають сиром.

При запіканні коржі активно поливаються соусом з перцю чилі і рясно посипають сиром

Кесаділья - це блюдо готується з двох коржів тортильи. В якості начинки, розміщеної між коржами, використовуються овочі, гриби, куряче м'ясо і сир. Перед самою готовністю коржі опускають у фритюрницю, або обсмажують на сковорідці. Сир розплавляється і два коржі міцно з'єднуються один з одним. Подають кесадільі з ложечкою сметани і різними овочевими салатами.

Подають кесадільі з ложечкою сметани і різними овочевими салатами

Фахитас - обсмажене на сковорідці м'ясо з овочами. М'ясо нарізають тонкими смужками. Смажать м'ясо в глибокій сковорідці, а в якості інгредієнтів використовують гуакамоле, сальсу, сметану. Подають це блюдо з коржами, в які можна загорнути обсмажені м'ясні шматочки.

Подають це блюдо з коржами, в які можна загорнути обсмажені м'ясні шматочки

Начос - це популярна закуска під текілу. Для приготування цієї страви вам необхідно тонко нарізати шматочки тортильи і обсмажити її до стану чіпсів. Готувати страву можна з сальсою, сиром, сметаною, куркою, свининою і чилі. Для начос може використовуватися фастфуд обладнання .

Для начос може використовуватися   фастфуд обладнання

Мексиканські супи мають пряний смак і густу консистенцію. Готуються вони переважно з квасолею і м'ясом. Популярністю користується гострий суп з частинками тортильи. Варять супи на курячому бульйоні з додаванням зелені, овочів, часнику та цибулі. Смужки тортильи просочують бульйоном і подають все разом в глибоких тарілках.

Смужки тортильи просочують бульйоном і подають все разом в глибоких тарілках

Такос - традиційна коржик тортилья, яка готується з м'ясною начинкою. Свіжу корж укладають на тарілку і зверху укладається смажене м'ясо, ковбаски чорізо, м'якоть кактуса, цибулю, соуси, сир і спеції. У Мексиці не люблять їсти руками, тому торував згортають і ріжуть ножем.

У Мексиці не люблять їсти руками, тому торував згортають і ріжуть ножем

Устаткування для мексиканських страв

Мексиканська кухню важко назвати дієтичної. Однак вона відрізняється своїм власним неповторним смаком. Для приготування страв мексиканської кухні може використовуватися обладнання для кафе, барів, ресторанів , Що дозволяє спростити приготування їжі в ресторанах і барах. На такому професійному обладнанні вдається приготувати смачні і надзвичайно корисні рецепти. Для приготування страв активно використовується пароконвектомат, що дозволяє готувати на пару. Дане обладнання здатне працювати в декількох різних режимах - конвекції, паро- та комбінованих режимах. За допомогою пароконвектомата можна зменшити калорійність страв. Сьогодні у продажу можна знайти різноманітні моделі пароконвектоматов, починаючи від компактних моделей і закінчуючи промисловими моделями.

Рецептура страв в мексиканській кухні має на увазі виділення великої кількості жиру, для підвищення комфорту на ресторанній кухні можемо порекомендувати встановити зонт витяжної з жировловлювача , Який може встановлюватися над жарочні поверхнями, плитою, грилем, і дозволяє повністю вирішити проблему з виділенням великої кількості кіптяви і жиру.

У рецептурі мексиканських страв присутні різноманітні подрібнені інгредієнти - овочі, м'ясо і морепродукти. Ручна нарізка всіх інгредієнтів може зайняти багато часу. Фахівці рекомендують використовувати спеціальне технологічне обладнання для харчової промисловості , наприклад електром'ясорубка для кафе , овочерізка або слайсер для нарізки м'яса . Придбати таке обладнання сьогодні не складе труднощів.

компанія Кухарт пропонує широкий асортимент професійного кухонного обладнання , Яке може використовуватися в кафе або ресторанах. Якщо ви замислюєтеся про відкриття свого ресторану національної кухні, вам необхідно спланувати використовуване обладнання. У нашій компанії ви можете придбати різні професійні моделі, купити теплове обладнання , Холодильне, столові прилади, посуд та інвентар.

Новости