Мережа аптек «36,6» проведе допемісію

1359 переглядів

«Аптечна мережа 36,6» оголосила про плани збільшити статутний капітал в п'ять разів через додаткову емісію на 6 млрд акцій. Таким чином мережа може залучити близько 30 млрд рублів. Але це менше поточного банківського боргу «36,6», який до кінця першого півріччя наблизився до 40 млрд рублів, повідомляють «Ведомости» .

«Аптечна мережа 36,6» планує розмістити 6 млрд додаткових звичайних акцій за номінальною вартістю 0,64 рубля за акцію, випливає з матеріалів до позачергових зборів акціонерів ПАТ «Аптечна мережа 36,6» планує розмістити 6 млрд додаткових звичайних акцій за номінальною вартістю 0,64 рубля за акцію, випливає з матеріалів до позачергових зборів акціонерів ПАТ. Воно пройде 1 жовтня, тоді визначиться ціна розміщення акцій. На відкритті торгів 12 вересня акції «36,6» коштували 5,11 рубля за акцію. Таким чином, обсяг додаткової емісії може скласти понад 30 млрд рублів. Поточний розмір статутного капіталу «36,6» - 1,49 млрд акцій, він може бути збільшений в п'ять разів.

У 2017 році співвласником «Аптечної мережі 36,6" стала група «Регіон», в нову раду директорів мережі увійшли два представники групи. У листопаді 2017 року 28% «36,6» отримала кіпрська Paneario Holdings Limited, ще 15% - у американської Walgreens Boots Alliance.

Мережа частково погашає борг перед постачальниками, але збільшує кредитний борг. Основний кредитор групи - Московський кредитний банк (МКБ), директор юридичного департаменту Михайло Кирилкин входить до ради директорів. Концерн «Россіум» власника МКБ Романа Авдєєва також є акціонером групи. За 2017 рік чистий борг групи по МСФЗ виріс на 60% - до 31,4 млрд рублів У першому півріччі група залучила ще кредитів, в результаті борг до 30 червня досяг 39,7 мільярда рублів. Виручка «36,6» при цьому не змінилася, а збиток подвоївся.

раніше Мінпромторг запропонував обмежити число аптечних мереж для підвищення доступності ліків.

Retail.ru

Стаття відноситься до тематиками: Аптеки. Аптечний ритейл Поділитися публікацією: Джерело: Відомості Підписуйтесь на наш канал в Telegram і Яндекс.Дзен , Щоб першим бути в курсі головних новин Retail.ru.

Новости