Методи забезпечення безпеки вантажоперевезень

Для транспортування продукції, також як і для інших видів діяльності, характерні певні труднощі. Якщо з простроченням строків оплати або часу виконання зобов'язань можуть зіткнутися багато компаній, то крадіжка продукції є проблемою, властивою тільки транспортної діяльності.

Крім небезпеки для самих вантажів безпосередньому ризику на дорогах піддаються водії-далекобійники Крім небезпеки для самих вантажів безпосередньому ризику на дорогах піддаються водії-далекобійники. Крадіжки продукції призводять до величезних фінансових втрат для вантажовідправників. Вони намагаються всілякими способами боротися з цією напастю, але всі їхні заходи рідко призводять до успіху.

Для збільшення безпеки продукції та водіїв, а також зменшення кількості грузопотерь перевізники товару можуть скористатися певними правилами:

  • Транспортний засіб має бути повністю справно і відповідати перевезеної продукції. Крім цього, в автомобілі повинна бути встановлена ​​система безпеки, що відповідає типу транспорту і вантажу.
  • Водій-далекобійник повинен стежити за конфіденційністю інформації про транспорт та вантаж, при його розмовах з диспетчером вантажоперевезень не повинно бути ніяких сторонніх осіб. Ця вимога викликана тим, що при обмеженій кількості людей, які знають про нюанси перевезення, зменшується ризик зловживання даною інформацією іншими людьми.
  • Транспортування продукції повинна проходити у відповідність з чітким планом, починаючи з етапу навантаження і закінчуючи водійським відпочинком. Відпочинок водія повинен бути ретельно організований, так як від самопочуття далекобійника залежить його уважність в дорозі. Бажано, щоб він відпочивав не всередині машини, а в спеціальних пунктах: готелях або готелях з платними охоронюваними парковками для вантажівок.
  • Водій повинен знаходитися на постійному зв'язку з диспетчером. Новітні технологічні засоби дозволяють останньому постійно відслідковувати просування автомобіля, тому водій не зможе відхилити від заданого шляху. Крім того, це допоможе захистити далекобійника від потенційної небезпеки. При незапланований просте автомобіля або зміни наміченого шляху диспетчер-вантажоперевезень зверне на це увагу, що дозволить уникнути можливих кримінальних проблем.

З усього вищесказаного можна зробити висновок, що якісні і вчасно виконані вантажоперевезення - це процес, який в рав ної мірою залежить і від водія, і від диспетчера, від їх злагодженої роботи і загальної злагодженості.

Відео: безпека вантажоперевезень, аварії вантажівок

Оцініть статтю: Поділіться з друзями!

Новости