Межблок з кручений пари UTP з інфолінії Efa Life. Технологія виготовлення.

Цю тему я вже публікував на іншому ресурсі, деякі зробили кабелі по це технології і відзначили несподівано гарне звучання. Пропоную теж поекспериментувати.

Повинен акцентувати внманіе, що я не роблю кабелі Efa Life з кручений пари, це моя демонстрація того, як можна зі звичайного кабелю "вичавити" максимальний звук, якщо розуміти як воно працює.

Мені було дуже цікаво зробити такий інтерконнектор з готового кабелю, але застосувавши в ньому принцип передачі сигналу, який використовується в спіральних кабелях EFa Life. Сенс його такий: крім сигнального провідника є ще і лінія передачі інформації через індуктивно-ємнісні зв'язок. І здавалося б, значення ємності та індуктивності настільки малі, що про звуковому діапазоні і не може бути й мови, але на практиці це працює і кожен може переконатися особисто, спаявши собі два кабелі, один просто з однієї кручений пари, а другий по нижче описаній технології і порівняти їх.
Мені було дуже цікаво зробити такий інтерконнектор з готового кабелю, але застосувавши в ньому принцип передачі сигналу, який використовується в спіральних кабелях EFa Life

Технологія: потрібен UTP кабель без екрану, переконайтеся, що провідники з міді, а не обмеднённий алюміній або сталь. Відрізаємо потрібної довжини відрізок, але не менше метра, а краще 2, звучати буде краще. Знімаємо зовнішню ізоляцію 12-15 мм з обох кінців, відразу маркуємо стрілочками початок і кінець кабелю. Спрямованість визначатиме різна розпаювання з кінців. Помаранчевий і коричневий провідники будуть сигнальними, інші - лінія індуктивно-ємнісний зв'язку.

Кінець кабелю розпаювати так: помаранчевий, біло-помаранчевий і зелений разом на центральний пін RCA роз'єми. Коричневий і біло-коричневий і синій на бічній контакт. біло зелений і біло-синій відкушуємо коротший і нікуди не паяем.

Початок кабелю паяем так: помаранчевий, біло-зелений разом на центральний пін RCA роз'єми. Коричневий і біло-синій на бічній контакт. Зелений, синій, біло-помаранчевий і біло-коричневий відкушуємо і нікуди не паяем. Точно так же виготовляється кабель для другого каналу.

Пробуйте, пишіть про результати.

Новости