Микола Цискарідзе: чого позбулася мати танцюриста заради щасливого майбутнього свого сина

  1. Творчий шлях народного артиста
  2. Історія народження Миколи Цискарідзе

Артист балету і викладач Микола Цискарідзе відомий у всьому світі. Який був шлях артиста до цієї слави, і чим пожертвувала його мати, щоб Микола відзначався на сцені. - розповість Joinfo.ua.

Миколи Цискарідзе запросили в ток-шоу на телебачення. Там він розповів, що його мати втратила престижної роботи і влаштованого побуту, щоб відвезти Миколи в столицю. Хлопчик був дуже талановитий, мав унікальні дані. Але для того, щоб світ зміг побачити видатного артиста балету, йому треба було вчитися в Москві, і мама Миколи прийняла сміливе рішення.

Творчий шлях народного артиста

Микола Цискарідзе зізнався, що танці це єдине, що захоплювало його з самого дитинства.

Коли хлопчикові було 11 років, він поступив в хореографічне училище в рідному місті Тбілісі. Але дуже швидко стало зрозуміло, що для такого талановитого учня потрібен рівень вище. І в 1987 році мама і няня майбутнього артиста разом з Миколою переїжджають в Москву. Тут він легко надходить в хореографічне училище, блискуче його закінчує і стає артистом Великого театру.

Сам Цискарідзе дуже вдячний своїй мамі і няні за те, що дарували йому справжню любов, і наставникам за те, що саме вони навчили артиста йти до кінця.

Сьогодні Микола Цискарідзе ректор Академії російського балету.

Історія народження Миколи Цискарідзе

За словами артиста, історія його народження була унікальною. Його мати Ламара Миколаївна була бездітною. Такий невтішний діагноз поставили жінці лікарі. І коли вона вже втратила надію мати дитину, одного разу в церкві їй зустрілася жінка, яка розповіла, що в горах Грузії є зруйнований храм, від якого вціліла тільки стіна з образом Діви Марії, біля якої можна вимолити у Бога дитини.

Жінка, будучи глибоко віруючою людиною, ні разу не засумнівавшись, відшукала цей храм, довго молилася біля стіни ... І незабаром 43-річна жінка стала мамою майбутнього великого артиста російського балету.

Микола з неймовірною теплотою розповідав про свою матір. В його словах відчувалася неймовірна любов і повагу до цієї жінки. І хоча матері артиста давно немає в живих, він сторицею повертає їй ту любов, яку вона колись вклала в нього.

Новости