Міліметри в грами і навпаки

Як бути впевненим, що ви вибираєте правильні рукавички для своїх завдань?

Коли ми купуємо одноразові нітрилові рукавички, то для розуміння щільності і товщини рукавички найчастіше ми користуємося вагою рукавички (вага однієї рукавички розміром М). Однак, наприклад в США, які будучи одним з головних ринків одноразових рукавичок в світі, мають величезний вплив на стандарти виробництва і класифікацію, медичні рукавички мають градацію не за вагою, а по своїй товщині в міліметрах, точніше в Мілах. Міл (англ. Mil, скор. Від mille - тисячна частка) - одиниця виміру відстані в англійській системі заходів, що дорівнює 1/1000 дюйма або 10-3 дюйма. Використовується для вимірювання діаметра тонкого дроту, зазорів або товщини тонких листових матеріалів. Також позначається як th.

1 мил = 1/1000 дюйма = 0,0254 мм = 25,4 мікрометра.

Однак, як показала світова практика, дана система вимірювань рукавички не універсальна щодо одноразових рукавичок в силу того, що товщина рукавички варіюється на пальцях, долоні, тильній стороні, манжеті. Навіть за умови, що виробник має намір погасити рукавичку з єдиної товщиною всій поверхні, товщина матеріалу на кінчиках пальців все одно буде вище, ніж на манжеті в силу існуючого технологічного процесу і гравітаційного тяжіння нашої планети.

До того ж товщина в міліметрах змінюється і в залежності від того яким боком билатеральная рукавичка надіта на руку, і яка сторона зараз виступає як долоня. Так яка ж система вимірювання більш правильна, вірна і надійна з точки зору споживача? Все частіше, навіть готуючи товар для продажу в США виробники починають маркувати свої вироби з характеристикою за вагою, ніж по товщині в міліметрах. Використання вагових характеристик у грамах дозволяє обійти гострі кути, які виникають з волатильністю товщини рукавички. Повсюдне початок використання вагових характеристик замість товщини призвело і до зміни професійної термінології. На ринку майже не зустрінеш «тонких» і «товстих» рукавичок, все частіше ми зустрічаємо легкі, стандартні і «хай ризик».

Так коли ж милі стали поступатися дорогою більш правильним з технічної точки зору і більш зручним в плані утилітарності грамам? У 2006 році були презентовані одні з перших так звані «полегшених» (lightweight) рукавичок. Але вони були не дуже добре прийняті ринком, так як в силу технологічних особливостей їх складу не змогли забезпечувати належний захист. Друге покоління легких рукавичок з'явилося трьома роками пізніше, в 2009 році. І це були вже зовсім інші рукавички, які якісно виконували поставлені перед ними завдання.

У чому ж різниця і як пов'язати між собою те, що неможливо пов'язати, товщину і вагу, міліметри і грами? Основне завдання рукавичок - забезпечувати бар'єрну захист між руками і зовнішнім середовищем. Введення ваговій класифікації рукавичок зіграло позитивну роль в стандартизації виробничої сфери. А як же бути споживачеві? Споживачеві теж стало легше. Раніше стандартними рукавичками вважалися рукавички товщиною 3 мила, а щільні рукавички зазвичай були на 4-5 милий і вище, але потрібно було дивитися в табличці товщину на пальці, долоні, манжеті. Зараз з же з допустимою варіативністю в 0,3 грама в ту чи іншу сторону вагова класифікація дає чітке поняття що за рукавичку ви купуєте. Нижче ви бачите таблицю, яка наочно показує, наскільки вимір в грамах точніше, ніж в Мілах щодо рукавичок. Якщо можна так висловитися, вимір в Мілах занадто усредняет і узагальнює особливості кожної рукавички і створює додаткові перешкоди для прозорості в питаннях якості рукавичок.

ТАБЛИЦЯ

Вагова класифікація в грамах так само дозволяє легко перевірити чесність виробника / продавця. Адже для перевірки достатньо звичайних електронних кухонних ваг, більше немає потреби шукати специфічні прилади на зразок мікрометра.

Адже для перевірки достатньо звичайних електронних кухонних ваг, більше немає потреби шукати специфічні прилади на зразок мікрометра

Як бути впевненим, що ви вибираєте правильні рукавички для своїх завдань?
Так яка ж система вимірювання більш правильна, вірна і надійна з точки зору споживача?
Так коли ж милі стали поступатися дорогою більш правильним з технічної точки зору і більш зручним в плані утилітарності грамам?
У чому ж різниця і як пов'язати між собою те, що неможливо пов'язати, товщину і вагу, міліметри і грами?
А як же бути споживачеві?

Новости