Мінпромторг розробив відповідь на нові американські санкції

Денис Мантуров. Фото: ru.wikipedia.org

Міністерство промисловості і торгівлі Російської Федерації розробило відповідні заходи для нівелювання ефекту від заборони США на експорт продукції подвійного призначення. Про це у вівторок повідомляє РІА Новини" з посиланням на главу відомства Дениса Мантурова.

За його совами, недоступні компоненти по електроніці планується імпортувати з країн Південно-Східної Азії, ринки яких відкриті для нашої країни.

Мінпромторг також не залишить без підтримки підприємства, які потраплять під заборону. За оцінкою відомства, обмеження торкнуться деякі галузі, в тому числі ОПК, але не критично.

«На іноземні високотехнологічні вироби електронно-компонентної бази military і space і так діють суворі обмеження при продажу іншим країнам», - сказав Мантуров, зазначивши, що Росії і раніше ніхто не продавав найсучаснішу електроніку.

За його словами, у відомстві готувалися до подібної заборони. «В рамках різних ФЦП і держпрограм за останні шість років було розроблено вже понад 1500 типів ЕКБ», - додав міністр.

Мантуров повідомив, що на замовлення підконтрольного йому відомства російські підприємства розробляють високотехнологічні вироби електронно-компонентної бази, уніфіковані під різні вимоги до спецапаратури, або під вимоги космічної промисловості. Категорії якості цих виробів відповідають іноземної класифікації military і space. Очікується, що до 2020 року буде створено ще більше 2 тис. Типів таких виробів, які стануть аналогами понад 9 тис. Іноземних компонентів.

8 серпня адміністрація США анонсувала нові санкції проти Росії в зв'язку з інцидентом в Солсбері, де в березні були отруєні невідомою речовиною екс-офіцер ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія. Очікується, що перший пакет санкцій, що обмежує поставки в Росію продукції подвійного призначення, вступить в силу вже в середу, 22 серпня.

Новости