MIXBERRY MIB 200: Правильний чохол-акумулятор для iPhone 5

Ви помічали, що iPhone 5 розряджається помітно швидше, ніж старий iPhone 4? Я про це читав, але не думав, що все настільки серйозно. Якщо для вас iPhone 5 швидше статусна річ, ніж комунікаційний інструмент, то вважайте вам пощастило. Якщо ж ви активно використовуєте смартфон для дзвінків, доступу в інтернет, перегляду фільмів та ігор, то будьте готові до середини дня шукати можливість зарядити свій iPhone 5.

З одного боку, ситуація не дуже приємна, але тут нічого не поробиш - великий екран в поєднанні з потужним процесором і ще більш тонким і легким корпусом негативно позначаються на часі автономної роботи. З іншого боку, ми вже навчилися вирішувати проблему обмеженого часу автономної роботи за допомогою компактних і легких зовнішніх батарей, які дозволяють вдвічі, а в деяких випадках в три-чотири рази збільшити час автономної роботи будь-яких гаджетів. Однак, незважаючи на гадану практичність, при повсякденному використанні такі батареї виявляються не завжди зручні. Коли вам доводиться постійно відповідати на дзвінки, щось шукати в інтернет і вирішувати інші щоденні завдання, провід, яким смартфон підключений до зовнішньої батареї, буде головним подразником.

Ще одна незручність, пов'язане з повсякденним використання зовнішньої батареї, полягає в необхідності її постійної підзарядки. Точніше сказати, найскладніше в тому, щоб не забути поставити її на зарядку. Для мене це реальна проблема. В результаті, коли виникає необхідність зарядити iPhone 5, найчастіше зовнішня батарея виявляється розріджена. Висновок напрошується сам собою. Зовнішня батарейка зручна під час багатоденних поїздок, але якщо мова йде про повсякденному використанні, то потрібно щось більш зручне і практичне.

На мій погляд, найбільш практичним, в цьому сенсі, є зовнішній чохол з вбудованим акумулятором. Асортимент подібних аксесуарів досить великий, але вибрати те, що задовольнило б мене на все сто, виявилося непросто. Я виділив для себе три умови, якими повинен задовольняти чохол-акумулятор для iPhone 5.

  • Чохол-акумулятор повинен бути досить компактним і легким, щоб забезпечувати комфортне використання iPhone 5 на протязі всього дня;
  • Чохол-акумулятор повинен мати оптимальне значення ємності вбудованого акумулятора, при якому можна розраховувати як мінімум на одну повну зарядку смартфона;
  • Чохол-акумулятор повинен підтримувати можливість паралельної зарядки вбудованого акумулятора і iPhone 5.

Є ще одна умова. З одного боку, його можна назвати не настільки важливим, але з іншого боку, саме на нього ми звертаємо увагу при першому знайомстві з будь-яким чохлом. Я говорю про дизайн. Тим не менш, чохол, якимось б практичним і безпечним він не був, не повинен викликати почуття естетичного дискомфорту.

У цьому огляді я поділюся з вами власним досвідом використання одного чохла-акумулятора, який, на мій погляд, практично ідеально відповідає моїм вимогам.

У цьому огляді я поділюся з вами власним досвідом використання одного чохла-акумулятора, який, на мій погляд, практично ідеально відповідає моїм вимогам

Новинка, що отримала назву MIXBERRY MIB 200 , Позиціонується виробником як захисний чохол-акумулятор, який дозволить насолоджуватися подорожами на далекі відстані не боячись залишитися без розетки. Власне кажучи, саме з поїздки почалося наше з ним знайомство, але тепер, я впевнений, що не готовий розлучитися з ним і в міських умовах.

Власне кажучи, саме з поїздки почалося наше з ним знайомство, але тепер, я впевнений, що не готовий розлучитися з ним і в міських умовах

Перш за все, мені хотілося б поговорити про дизайн чохла. MIXBERRY MIB 200 виготовлений з ударостійкого пластику з приємним на дотик софттач покриттям. Зовні, його дизайн дуже нагадує якийсь спортивний стиль. Він доступний в трьох різновидах колірного оформлення: Чорний корпус з блакитним бампером, чорний корпус з фіолетовим бампером і світло-сірий корпус з помаранчевим бампером. Мені здається, що два чорних варіанти ідеально підходять для чорних iPhone 5, в той час як світло-сірий корпус більше підходить для білого iPhone 5. Хоча, все це умовності. Використовувані варіанти оформлення універсальні і однаково добре виглядають як з чорними, так і з білими моделями iPhone 5.

Конструкція MIXBERRY MIB 200 забезпечує зручну установку смартфона. Для цього досить зняти верхню частину бампера і встановити iPhone 5 на місце.

Давайте докладніше розглянемо деякі деталі конструкції. По-перше, хочу звернути увагу на товщину чохла. Вона становить всього 15 мм. Це один з найбільш тонких чохлів, що поєднують в собі функції зарядки і захисту.

Якщо розкласти 15 мм за складовими, то отримуємо приблизно наступне. 1 мм займає бордюр, що захищає екран від подряпин, коли ви кладете смартфон на стіл екраном вниз. 8 мм - відсік для iPhone 5. Акумулятор і стінки корпусу займають всього 6 мм.

Акумулятор і стінки корпусу займають всього 6 мм

В бордюр інтегровані кнопки включення і зміни гучності. Зверніть увагу ці кнопки не виступають за межі чохла, при цьому натискаються вони досить легко. Більш того, кнопка включення спрацьовує від легкого дотику.

Більш того, кнопка включення спрацьовує від легкого дотику

Спочатку я розцінив це як недолік. Мене не особливо радувала перспектива випадкового включення смартфона, коли він лежить в кишені або в сумці, однак на практиці я ні разу не зіткнувся з подібним явищем.

Поруч з кнопками зміни гучності розташоване віконце для доступу до перемикача «Дзвінок / Тихо». Правда, через помітну товщини стінок бампера використовувати цей перемикач можна за допомогою довгого нігтя. Це, мабуть, єдиний конструктивний недолік, виявлений в MIXBERRY MIB 200. В іншому це дуже продуманий чохол. Навіть віконце навколо основної камери має матове покриття, що дозволяє вести зйомку зі спалахом не побоюючись засвічення, властивої чохлам з глянцевою поверхнею.

У підставі розташовані два ізольованих акустичних каналу. Один під мікрофон, інший під динамік гучного зв'язку. Тут же розташований роз'єм для підключення зовнішнього зарядного пристрою. Зверніть увагу, на відміну від більшості чохлів-акумуляторів, в яких використовується роз'єм "Lightning", тут використовується звичайний MicroUSB. Перевага такого рішення полягає в його універсальності і доступності.

Перевага такого рішення полягає в його універсальності і доступності

Для включення вбудованого акумулятора і контролю рівня зарядки використовується кнопка і п'ять точкових індикаторів приємного білого світіння, розташовані на тильній стороні чохла. Для контролю досить один раз натиснути на кнопку. Для включення / вимикання акумулятора необхідно натиснути і утримувати кнопку протягом пари секунд.

Для включення / вимикання акумулятора необхідно натиснути і утримувати кнопку протягом пари секунд

Прийшов час поговорити про реальні можливості MIXBERRY MIB 200. Чохол обладнаний акумулятором, ємністю 2000 мАг. Це не самий ємний акумулятор для iPhone 5, який використовується в чохлах, тим не менш, його вистачає на півтори зарядки смартфона, що знаходиться в режимі очікування, або на одну повну зарядку при активному використанні IPhone 5. Якщо ж використовувати акумулятор MIXBERRY MIB 200 при повністю зарядженому акумуляторі смартфона, то можна розраховувати на 11 годину 30 хвилин автономної роботи в режимі безперервного перегляду FullHD відео на максимальній яскравості екрану.

Якщо ж використовувати акумулятор MIXBERRY MIB 200 при повністю зарядженому акумуляторі смартфона, то можна розраховувати на 11 годину 30 хвилин автономної роботи в режимі безперервного перегляду FullHD відео на максимальній яскравості екрану

Унікальною особливістю MIXBERRY MIB 200 є можливість паралельної зарядки зовнішнього акумулятора і смартфона. Як було зазначено вище, це стало однією з головних причин, по якій я вибрав MIXBERRY MIB 200 для повсякденного використання. Подібне рідко зустрічається в чохлах-акумуляторах. Зазвичай ми змушені окремо заряджати два пристрої.

Говорячи про реальні можливості MIXBERRY MIB 200 не можу не згадати про захисну функцію чохла. Його продумана конструкція не раз захищала мій iPhone 5 від пошкодження. Він уже кілька разів падав на асфальт екраном вниз і поки жодної подряпини. Правда екран додатково захищений плівкою. Подряпини з'явилися на самому чохлі, але тут нічого не поробиш. Все ж зіткнення з асфальтом не може не залишити слідів.

Останнє, щоб мені хотілося відзначити в рамках цього огляду, - ціна. Сьогодні MIXBERRY MIB 200 можна купити дешевше 1 500 рублів, що можна порівняти з простим силіконовим чохлом і значно доступнішими іміджевих чохлів, які, по суті, захищають ваш смартфон від подряпин, коли ви кладете його на стіл. До речі, варто зауважити, що чохол поставляється у повністю зарядженим акумулятором. А це означає, що в разі несподіваної розрядки вашого iPhone 5 ви можете зайти в найближчий магазин, купити MIXBERRY MIB 200 і зарядити свій смартфон.

Ви помічали, що iPhone 5 розряджається помітно швидше, ніж старий iPhone 4?

Новости