Міжнародні перевезення вантажів по Митному Союзу

  1. Митний союз і зона вільної торгівлі
  2. Перевезення в країни митного союзу
  3. Особливості перевезення по митному союзу

Митний союз Білорусі, Казахстану і Росії (ТЗ ЄАЕС) - економічний союз держав пострадянського простору: Росії, Білорусі, Казахстану (все з 2010 року), а також Вірменії, Киргизії (обидві з 2015) з вільним рухом робочої сили, товарів, послуг, капіталів

Митний союз Білорусі, Казахстану і Росії (ТЗ ЄАЕС) - економічний союз держав пострадянського простору: Росії, Білорусі, Казахстану (все з 2010 року), а також Вірменії, Киргизії (обидві з 2015) з вільним рухом робочої сили, товарів, послуг, капіталів. Самі держави входять в Євразійський союз (ЄАЕС), утворюючи єдиний митний простір (Митний союз) за аналогією з Євросоюзом. Всі питання митного законодавства ЄАЕС регулюються положеннями єдиного Митного кодексу. Країнами-кандидатами на вступ до МС в даний час вважаються Туніс і Сирія (в силу політичних та інших факторів терміни їх вступу поки не визначені).

Митний союз і зона вільної торгівлі

Перевезення всередині Митного союзу - послуга, яку надає ТЛК «ЕМОНС Мультітранспорт». Союзне простір являє собою потужний ринок товарів і послуг, всередині якого:

Союзне простір являє собою потужний ринок товарів і послуг, всередині якого:

Скасовані мита

Скасовані мита

Виключені обмеження на переміщувані в межах ТС товари

Виключені обмеження на переміщувані в межах ТС товари

Введено антидемпінгові і компенсаційні заходи та платежі

Введено антидемпінгові і компенсаційні заходи та платежі

Діють єдині митні тарифи щодо третіх країн

Важлива умова функціонування Митного союзу - прийняття загальних, уніфікованих правил щодо торгівлі з третіми країнами. Це принципово відрізняє будь-який митний союз як більш інтегровану форму співпраці від зони вільної торгівлі, коли держави, що входять в таку зону, можуть встановлювати свої «правила гри» (власні митні тарифи і т. Д.) В торгівлі з третіми країнами.

Наприклад, така загальна зона вільної торгівлі існує з 2015 року у ТС ЄАЕС і В'єтнаму. В даному випадку скасовані мита, податки і збори, а також кількісні обмеження у двосторонній торгівлі, однак продовжують існувати митні кордони. Угоди про зону вільної торгівлі діють і між ТЗ і Сербією, а також Чорногорією (вони діяли і до революції 1917 року). Відзначимо лише, що свою зацікавленість в такій формі співпраці з МС висловили вже близько 40 країн.

Перевезення в країни митного союзу

У компанії «ЕМОНС Мультітранспорт» ви можете замовити перевезення будь-яких типів вантажів по напрямках:

і по іншим внутрішньосоюзними напрямками, а також замовити послуги транзитного перевезення з третіх країн (наприклад, з Європи в Росію, Білорусію, Казахстан) із здійсненням нашими силами процедури митного транзиту під власну банківську гарантію і доставку вантажу «до дверей» одержувача.

і по іншим внутрішньосоюзними напрямками, а також замовити послуги транзитного перевезення з третіх країн (наприклад, з Європи в Росію, Білорусію, Казахстан) із здійсненням нашими силами процедури митного транзиту під власну банківську гарантію і доставку вантажу «до дверей» одержувача

Як міжнародний перевізника ми успішно працюємо на ринку з 2004 року. З 2010 го року на території Білорусії, в Бресті, функціонує дочірнє транспортно-експедиційне підприємство «ЕМОНС Мультітранспорт» - «ЕМТранс», в тісному партнерстві з яким забезпечуються перевезення збірних, комплектних, проектних, рефрижераторних, небезпечних та інших типів вантажів як по Республіці Білорусь , так і по Росії, а також Казахстану. Окремої згадки заслуговує експрес-доставка - це напрямок стає все більш затребуваним серед та російських, і білоруських представників малого та середнього бізнесу, компаній, які здійснюють роздрібну торгівлю. Замовлення на перевезення по Митному союзу оперативно приймаються в наших білоруському (Брест) і російському (Санкт-Петербург) центрах прийому заявок, доставка вантажів здійснюється з використанням власного автопарку (200 одиниць) і яка притягається транспорту.

Особливості перевезення по митному союзу

Правова база в цій галузі транспортної логістики сформована в Митному кодексі ТС.

  • Завдяки наявності єдиної торгової території товарами ТС вважаються не тільки товари походження відповідних держав - членів Союзу, а й імпортовані і реалізовані на території держави ТЗ в рамках вільної торгівлі.
  • Процедура митного оформлення цих товарів істотно спрощена.
  • Найважливіша вимога - обов'язкове повідомлення перевізником або його довіреною особою митних органів про місце ввезення товару на територію МС.
  • Можливо попереднє надання всіх необхідних документів уніфікованого зразка.
  • Відповідно до ТК ТЗ обчислення ПДВ на товари ТЗ здійснюється відповідно до норм держави ТЗ, де відбувається реалізація товару.

Здійснюючи міжнародні перевезення в Митному союзі, «ЕМОНС» має в своєму розпорядженні як необхідної ресурсною базою, так і відповідним досвідом, який вимагає досконального знання митного права, його деталей і нюансів. Незважаючи на глибоку економічну інтегрованість країн МС, до сих пір існують і спірні, і специфічні моменти в питаннях митного законодавства, заходів економічного регулювання. Крім того, мають місце і актуальні нововведення, незнання яких може негативно відбитися на термінах доставки, як перевезення. Тому ми рекомендуємо замовляти перевезення по Митному союзу виключно у професійних перевізників - саме таким і є ТЛК «ЕМОНС Мультітранспорт».

Новости