Mobile-review.com Огляд GSM-телефону Sony Ericsson Xperia pro (MK16i)

  1. зміст: Комплект поставки позиціонування Дизайн, розміри, керуючі елементи клавіатура дисплей...
  2. Дизайн, розміри, керуючі елементи
  3. клавіатура
  4. дисплей
  5. акумулятор
  6. комунікаційні можливості
  7. Пам'ять, карта пам'яті
  8. Камера
  9. продуктивність
  10. програмна платформа
  11. Навігація
  12. Оболонка і меню
  13. виклики
  14. повідомлення
  15. додатки
  16. Веб-браузер
  17. Мультимедіа
  18. враження

зміст:
  1. Комплект поставки
  2. позиціонування
  3. Дизайн, розміри, керуючі елементи
  4. клавіатура
  5. дисплей
  6. акумулятор
  7. комунікаційні можливості
  8. Пам'ять, карта пам'яті
  9. Камера
  10. продуктивність
  11. програмна платформа
  12. Навігація
  13. Оболонка і меню
  14. виклики
  15. повідомлення
  16. додатки
  17. Веб-браузер
  18. Мультимедіа
  19. враження

Комплект поставки:

  • Телефон
  • акумулятор
  • Зарядний пристрій
  • USB-кабель
  • HDMI-кабель
  • Зарядний пристрій
  • Гарантійний талон і керівництво користувача

позиціонування

Смартфон Sony Ericsson Xperia pro повинен був з'явитися на прилавках магазинів ще на початку червня, але через брак компонентів, що послідувала в результаті лих в Японії, вихід постійно переносився. У підсумку старт продажів припав на жовтень місяць, і середня вартість моделі склала 14 000 рублів.

Технічні характеристики Xperia pro практично повністю збігаються з Xperia neo (до речі, він теж затримався у зв'язку з тими ж подіями в Японії), за винятком однієї речі: пристрій оснащений висувною повнорозмірною QWERTY-клавіатурою. Цікаво, що в лінійці мобільних телефонів Sony Ericsson Xperia Pro є вже п'ятим «клавіатурнік». Перші чотири були: Xperia X1, X2, Xperia X10 mini pro і Xperia mini pro.

В цьому класі пристроїв конкурентів у «Прошки» не так і багато: застаріла Motorola Milestone, своєрідний HTC Desire Z і Nokia E7 з архаїчною ОС. Але про все по порядку.

До змісту >>>

Дизайн, розміри, керуючі елементи

Розробники не стали експериментувати з дизайном Xperia pro, тому більшу частини скопіювали у Xperia neo і arc, що цілком логічно. Незважаючи на це, MK16i має цілком оригінальний зовнішній вигляд: верхня і нижня межі заокруглені, а задня кришка трохи увігнута, як на Xperia arc. Трохи розчаровують матеріали корпусу: все зроблено з глянсового пластика, крім шарніра, на якому кріпляться дві половинки (екран і клавіатура). За канту проходить хромована вставка, на якій згодом з'явилися потертості і неглибокі подряпини. Пристрій доступний в трьох колірних рішеннях: чорному, сріблястому і червоному.

Пристрій доступний в трьох колірних рішеннях: чорному, сріблястому і червоному

Габарити і вага Xperia Pro не дуже великі щодо інших конкурентів: 120х57х13.5 мм, вага 146 грамів. Наприклад, Nokia E7 має розміри 123.7x62.4x13.6 мм і вагу 176 грамів, Motorola Milestone - 115x60x13.7 мм і вагу 165 грамів, HTC Dezire Z - 119x60x14.2 мм і вагу 180 грамів.

2 мм і вагу 180 грамів

У руці лежить добре завдяки похилим торцях апарату. При стисненні пристрій трохи похрустивает, але люфт і скрип відсутні. В цілому, збірка непогана для слайдер-системи.

В цілому, збірка непогана для слайдер-системи

На лицьовій панелі знаходяться датчики освітлення та наближення, а також фронтальна камера. Поруч з ними - динамік. Гучність цілком висока, але запасу немає. Співрозмовника чути розбірливо, хоч і трохи гулко. Під екраном - три механічні хромовані кнопки: «Назад», «Додому» і «Меню». Натискання м'яке, хід середній. Ліворуч і праворуч від центральної кнопки розташовані два світлодіоди з білим підсвічуванням. Вони дуже яскраві і навіть при хорошому освітленні сліплять очі.

Вони дуже яскраві і навіть при хорошому освітленні сліплять очі

На нижньому торці - дужка кріплення ремінця і мікрофон, на верхньому - microUSB-роз'єм, не прикритий заглушкою. На лівому боці знаходиться тонка маленька, практично втоплена в корпус кнопка включення / вимикання, а також блокування телефону. Трохи вище - 3.5 мм аудіо-вихід (розташування незручне, і, на мій погляд, його можна було б помістити на верхньому або нижньому торцях, благо місця достатньо). На правому боці - microHDMI-роз'єм, трохи вище - індикатор пропущених подій і заряду акумулятора. Нижче - тонка клавіша-гойдалка регулювання гучності, ще нижче - така ж за формою кнопка активації фотокамери.

Вічко камери, спалах, другий мікрофон для шумозаглушення (Noise Shield - інтелектуальний захист від шуму) і динамік - на тильній стороні Xperia Pro.

Як не дивно, але на корпусі апарата не виявилося спеціального поглиблення для того, щоб підчепити задню кришку і зняти її. Під кришкою вгорі знаходиться сім-карта, правіше - карта пам'яті ( «гаряча» заміна не передбачена).

Sony Ericsson Xperia pro (зліва) і Nokia E7:

Sony Ericsson Xperia pro (ліворуч) і Samsung Omnia W:

Sony Ericsson Xperia pro (ліворуч) і Samsung Omnia W:

Sony Ericsson Xperia pro (ліворуч) і Samsung Note:

Sony Ericsson Xperia pro (ліворуч) і Samsung Note:

До змісту >>>

клавіатура

Мабуть, одна з кращих і зручних клавіатур на ринку. На рідкість приємно друкувати текст і не відчувати незручності від того, що ні дотягуєшся до клавіші або не відчуваєш натискання. Для доступу до клавіатури необхідно зрушити дві половинки відносно один одного. Sony Ericsson не стали мудрувати з механізмом, як, наприклад, HTC в Desire Z або Nokia в E7. Він надійний, випробуваний на безлічі попередніх моделей, має автодоведення і чітко фіксується в розкритому положенні.

Він надійний, випробуваний на безлічі попередніх моделей, має автодоведення і чітко фіксується в розкритому положенні

Кнопки (всього 42) мають середній розмір, добре розділені між собою (острівної тип), на міліметр підносяться над корпусом, виконані з пористого пластику, чому палець не зісковзує з них. Букву «Ь» перенесли на «Ю», «Комерсант» на «Д», «Ж» на «Е», «Х» на «Л». Для набору цих знаків необхідно натиснути на функціональну кнопку з малюнком синього прямокутника. Перемикати мови натисканням кнопки з піктограмою «глобуса». В налаштуваннях виставляється необхідна кількість мов введення. Крім букв і цифр, на клавіатурі є клавіші управління «вгору», «вниз», «вправо» або «вліво».

Підсвічування клавіатури яскрава, рівномірна, добре видно навіть вдень. При висуванні клавіатури відбувається автоматичне розблокування екрану, а зображення повертається на бік.

Nokia E7 (зліва) і SE Xperia pro:

Nokia E7 (зліва) і SE Xperia pro:

До змісту >>>

дисплей

Він має точно такі ж параметри, як і у Xperia neo: діагональ - 3.7 '' (фізичний розмір 82х46 мм), дозвіл 480х854 пікселів (265 пікселя на дюйм), матриця виконана за технологією LED-backlit LCD (зі зворотним підсвічуванням), відображає 16.7 мільйонів відтінків кольору, сенсорний шар - ємнісний, з підтримкою до чотирьох одночасних дотиків. Чутливість висока. Дисплей захищений спеціальним склом, стійким до подряпин.

Також присутній фірмова софтовая обробка зображення - Mobile Bravia Engine, запозичена біля телевізорів Sony. Кути огляду хороші, але під нахилами падає контрастність. Є датчик наближення (APDS9702). Реагує швидко, претензій немає. Незважаючи на наявність датчика освітлення, регулюється яскравість тільки вручну (вірніше, так: за словами представника SE, він реагує, але опціонально - в певних програмах). На сонці практично не вицвітає. У Xperia pro вбудовані акселерометр (BMA150), компас (AK8975), датчик лінійного прискорення і G-сенсор.

Кути огляду Sony Ericsson ST17i

Порівняння дисплеїв HTC Mozart (зліва / знизу), Nokia E7, SE Xperia Play, SE Xperia pro (праворуч / зверху):

До змісту >>>

акумулятор

У Sony Ericsson Xperia Pro встановлена ​​літій-іонна батарея ємністю 1500 мАг. Її тип - BA700 . Даний акумулятор сумісний з SE Xperia neo, Xperia neo V, Xperia ray.

Даний акумулятор сумісний з SE Xperia neo, Xperia neo V, Xperia ray

Виробник заявляє, що повного заряду батареї в режимі розмови повинно вистачити до 7 годин, а в режимі очікування - до 400 годин (близько 17 днів), програвання музики - до 30 годин.

Виробник заявляє, що повного заряду батареї в режимі розмови повинно вистачити до 7 годин, а в режимі очікування - до 400 годин (близько 17 днів), програвання музики - до 30 годин

В середньому, при 20 хвилинах розмов в день, однієї години зйомок фото і відео, стільки ж прослуховування музики, 4-х годин Wi-Fi (набір тексту на клавіатурі - Twitter, «аська», Skype) і 2-х годин перегляду фільмів батарея розряджалася за 6-7 годин.

Від USB заряджається за дві години, від мережі - за півтора. Зарядний пристрій відповідає стандарту Energy Star level V і дозволяє знизити втрату енергії в режимі очікування до 30 мВт. Це означає менші витрати електроенергії.

До змісту >>>

комунікаційні можливості

Смартфон Xperia pro працює в 2G (GSM 850/900/1800/1900) і 3G-мережах (HSDPA 900/2100). Швидкість GPRS - до 86 Кбіт / с, EDGE - до 237 Кбіт / с, HSDPA і HSUPA - до 14 Мбіт / с і 5.8 Мбіт / с відповідно. Є Wi-Fi стандарту 802.11 b / g / n. Для роздачі інтернету його можна використовувати в якості точки доступу. Підтримується DLNA (Digital Living Network Alliance) - стандарт, що дозволяє сумісним пристроям передавати і приймати по домашній мережі різний медіа-контент (зображення, музика, відео), а також відображати його в режимі реального часу. Для передачі даних і голосу використовується Bluetooth версії 2.1 з A2DP.

Незаперечним плюсом є наявність HDMI-роз'єму (в комплект входить кабель HDMI-microHDMI). Телефон можна підключити, наприклад, до телевізора і дивитися фотографії, відеоролики, а також грати в ігри. Судячи з якості картинки на ТБ, дозвіл, яке видає Xperia pro, так само 1280х720 пікселів.

Присутній технологія «ANT +» - бездротове підключення до широкого асортименту товарів для здоров'я та фітнесу.

До змісту >>>

Пам'ять, карта пам'яті

У Sony Ericsson Xperia pro, як і у всій лінійці Xperia, встановлено 512 МБ оперативної пам'яті. Внутрішньої пам'яті - 1 ГБ, але вільно тільки близько 300 МБ. У комплекті йде картка на 8 ГБ. Максимальний підтримуваний обсяг microSD-карти - до 32 ГБ.

Максимальний підтримуваний обсяг microSD-карти - до 32 ГБ

До змісту >>>

Камера

У Xperia Pro встановлена ​​8-мегапіксельна матриця з автофокусом і LED-підсвіткою (односекційна). Максимальна роздільна здатність фото - 3264х2448 пікселів, відеоролики записуються в дозволі 1280х720 пікселів при 30 кадрах в секунду. Якість фото і відео точно таке ж, як на Xperia ray, arc і neo. Фронтальна камера призначена для відеодзвінків, її роздільна здатність - 0,3 МП (640х480 пікселів). Мінімальна автоматично виставляється значення ISO - 80, максимальне - 1000, число діафрагми f = 2.6. Фотокамера одна найшвидших серед інших смартфонів на Android.

Як не дивно (враховуючи зовсім фотографічну спрямованість), в цій моделі діє механічна кнопка активації затвора.

Інтерфейс фоторежиму: зліва - режим захоплення зображення (звичайний, розпізнавання умов, розпізнавання посмішки, панорамний огляд, панорамний 3D-огляд), дозвіл (2МП (4: 3/16: 9), 6 МП (16: 9) і 8 МП ( 4: 3)), перемикання на фронтальну камеру, таймер і спалах; праворуч - галерея, а по центру - перемикання з фото в режим відео.

Інтерфейс фоторежиму: зліва - режим захоплення зображення (звичайний, розпізнавання умов, розпізнавання посмішки, панорамний огляд, панорамний 3D-огляд), дозвіл (2МП (4: 3/16: 9), 6 МП (16: 9) і 8 МП ( 4: 3)), перемикання на фронтальну камеру, таймер і спалах;  праворуч - галерея, а по центру - перемикання з фото в режим відео

Налаштування фоторежиму: таймер, стабілізатор (вкл. / Викл.), Режим фокусування (єдиний, мульти, макрозйомка, розпізнавання осіб, нескінченність, тачфокус), баланс білого, геометки, звук затвора, вимір (по центру, середній рівень, точка), експозиція, вимір.

Інтерфейс відео: зліва - умови зйомки (портрет, нічний режим, спорт, пейзаж і т.п.), розмір відео (MMS, QVGA, VGA, FWVGA, HD720p), перемикання на фронтальну камеру, режим фокусу (єдиний, розпізнавання осіб, нескінченність), підсвічування (вкл. / викл.).

Установки відео: експозиція, баланс білого, вимір (по центру, середній рівень, точка), таймер, стабілізатор (вкл. / Викл.), Мікрофон, звук затвора.

З фотофайлів можна отримати детальну характеристику EXIF:

Характеристика відеофайлу (основна камера):

  • Формат: MP4
  • Відео: AVC, 6005 Кбіт / сек
  • Дозвіл: 1280 x 720, 30 к / с
  • Аудіо: AAC, 128 Кбіт / сек
  • Канали: 2 каналу, 48,0 КГц

Характеристика відеофайлу (фронтальна камера):

  • Формат: MP4
  • Відео: AVC, 2000. Кбіт / сек
  • Дозвіл: 640 x 480, 30 к / с
  • Аудіо: AAC, 128 Кбіт / сек
  • Канали: 2 каналу, 48,0 КГц

Галерея:

Галерея:

Приклади фотографій на основну камеру:

Приклади фото на фронтальну камеру:

До змісту >>>

продуктивність

У Xperia Pro встановлені такі самі чіпсет Qualcomm MSM8255 і одноядерний процесор з тактовою частотою 1 ГГц, як в Xperia arc, neo, play, HTC Incredible S, HTC Desire HD і ін. Кодове ім'я - Snapdragon S2, структура - RISC, архітектура - ARMv7, напівпровідникова технологія CMOS, техпроцес - 45 нм. За графічну частину відповідає Adreno 205. Він підтримує: OpenGL ES 2.0, OpenGL ES 1.1, OpenVG 1.1, EGL 1.3, Direct3D Mobile, SVGT 1.2, Direct Draw, GDI.

2, Direct Draw, GDI

За весь час тестування пристрою у мене не виникло серйозних питань до продуктивності.

Коротка технічна характеристика:

Тести продуктивності:

Quadrant standart

Antutu

Antutu

RL Benchmark

RL Benchmark

Nenamark2

До змісту >>>

програмна платформа

На момент тестування в пристрої була встановлена ​​операційна система Google Android версії 2.3.4. Виробник стверджує, що Android 4.0 (ICS) буде доступний для всієї лінійки Xperia 2011 року.

0 (ICS) буде доступний для всієї лінійки Xperia 2011 року

До змісту >>>

Навігація

До складу чіпсета Snapdragon S2 входить GPS-модуль, заснований на gpsOne Gen7. Час «холодного» старту - до 7 хвилин, «гарячого» - менше 10 секунд. Для навігації використовуються «Карти», додатки «Навігація» і «Wisepilot».

Для навігації використовуються «Карти», додатки «Навігація» і «Wisepilot»

До змісту >>>

Оболонка і меню

Не будемо зупинятися на описі оболонки і меню, так як вона нічим не відрізняється від оформлення в попередніх моделях. Найголовніше - не глючить, не гальмує і працює дуже плавно.

До змісту >>>

виклики

Номеронабирач викликається натисканням на іконку «телефон». Він великий, зручний, але при введенні номера збережені контакти з цими цифрами не відображаються. При вхідному дзвінку виводяться на екран фото (на чверть екрану) і ім'я абонента. Під час розмови можна включити гучний зв'язок. З «номеронабирача» легко переключитися в «контакти». Щоб додати новий контакт необхідно натиснути на іконку праворуч зверху.

До змісту >>>

повідомлення

Для введення тексту використовується стандартна Android-клавіатура, яка в даній моделі називається «міжнародна». Також доступні два типи клавіатури: повнорозмірна і стандартна (телефонна). Про механічній клавіатурі детально було сказано на початку огляду.

Про механічній клавіатурі детально було сказано на початку огляду

До змісту >>>

додатки

В цілому, набір софта стандартний для всіх апаратів Sony Ericsson Xperia лінійки 2011 року:

Будильник.

E-mail.

E-mail

Маркет.

Маркет

Facebook.

Календар.

Карти.

Gmail.

Навігація.

Адреси.

Локатор.

Калькулятор.

TrackID. Визначення виконавця і назви пісні по невеликому її уривку пісні.

Визначення виконавця і назви пісні по невеликому її уривку пісні

WhatsApp. Це застосування призначене для прямого обміну повідомленнями зі смартфона на смартфон без використання СМС.

Музика та відео. Дозволяє отримати доступ до музичних і відеокомпозіція ваших друзів в Facebook.

Новини та погода.

NeoReader. Є універсальним сканером штрих-коду додатків, який перетворює камеру на вашому мобільному телефоні в сканер штрих-коду і дозволяє отримати доступ до мобільних контентом веб-шляхом, коли завгодно і де завгодно

Відстеження даних. Програма контролює передачу даних між телефоном і мережею GPRS / 3G.

Програма контролює передачу даних між телефоном і мережею GPRS / 3G

Завантаження додатків. Найбільш популярні додатки для телефонів Sony Ericsson.

Завантаження ігор. Те ж саме, що і «завантаження додатків», тільки для ігор.

OfficeSuit. Є додатком для перегляду документів для Android, що дозволяє відкривати DOC, DOCX, TXT, XLS, XLSX, CSV, PPT, PPTX, PPS, PPSX і PDF-файлів.

Є додатком для перегляду документів для Android, що дозволяє відкривати DOC, DOCX, TXT, XLS, XLSX, CSV, PPT, PPTX, PPS, PPSX і PDF-файлів

Xperia Hot Shots. Спеціальний додаток, що відстежує гру шести відомих тенісисток, які згодом стануть героїнями реаліті-шоу.

Update center. Додаток дозволяє оновлювати ПО.

Підключення. За допомогою цієї програми відтворюються фото або відеоконтент на телевізорах BRAVIA або ігровій приставці SonyPlayStation3.

WaveSecure. Програма, за допомогою якої ви зможете знайти свій загублений або вкрадений смартфон. У програмі є можливість віддалено відстежувати місцезнаходження смартфона, видалити на ньому всі дані і отримати повідомлення при зміні SIM-карти.

WisePilot. Додаток для навігації.

Touchnote. Відправка справжніх листівок в будь-яку точку світу.

VirusScan. Мобільний антивірус від McAfee.

Мобільний антивірус від McAfee

Moxier Pro. Клієнт синхронізації Push з використанням Microsoft Exchange Server.

Клієнт синхронізації Push з використанням Microsoft Exchange Server

Adobe Reader.

До змісту >>>

Веб-браузер

Стандартний браузер. Підтримує програвання Flash 10.x роликів і анімації. Коректно відкриває інтернет-сторінки і масштабує по ширині. Працюють «гарячі» клавіші: наприклад, «меню + a» - заносить сторінку в закладки, «меню + р» - відкриває «Налаштування», а «меню + f» - викликає пошук.

До змісту >>>

Мультимедіа

Музичний програвач

Після запуску на екрані відображаються велика обкладинка альбому, три клавіші управління плеєром ( «вперед», «назад» і «плей / пауза»), перехід в список композицій. У налаштуваннях є 10 пресетів еквалайзера (звичайне звучання, класичне, танцювальна музика, плоске звучання, фолк, хеві-метал, хіп-хоп, джаз, поп і рок).

Як і у всіх останніх моделях Sony Ericsson, гучність динаміка висока, звук дуже чистий і приємний. У загальних настройках звуку присутній параметр xLOUD. Він дозволяє збільшувати гучність до 30-40%. Якість звучання в навушниках відмінне, вистачає і низьких, і високих частот.

Формати аудіо: MP3 / WMA / WAV / eAAC +.

FM-радіо

Працює в діапазоні 87.5 - 108 МГц. Підтримує RDS - міжнародний стандарт радіоданих. З налаштувань - тільки висновок музики на динамік і пошук радіостанцій. Чутливість приймача гарна, гучність в навушниках висока, як і при виведенні на динамік.

відеоплеєр

За замовчуванням плеєр може відтворювати MP4 і 3GP-файли. При установці, наприклад, Dice-плеєра, ряд підтримуваних кодеків і типів файлів розширюється до MKV і AVI, записаних в H264, DivX і XViD. Максимальна роздільна здатність - до 720р.

Формати відео: MP4 / H.264 / WMV / 3GP.

До змісту >>>


враження

За якістю зв'язку претензій до цього апарата немає. Вібродзвінок середній за силою, але цілком відчутний в кишенях одягу.

Вібродзвінок середній за силою, але цілком відчутний в кишенях одягу

У своєму класі і на даний момент, як мені здається, у Xperia pro немає гідних конкурентів. Наприклад, Nokia E7 має архаїчну операційну систему, великий розмір і вага, але зручну похилу слайд-клавіатуру. Смартфон HTC Desire Z працює на старенькому чипі MSM7230 з тактовою частотою процесора 800 МГц. Ну а Motorola Milestone просто морально застаріла, хоча її клавіатура одна з кращих.

Тому якщо вам потрібен смартфон з повнорозмірною QWERTY-клавіатурою і досить потужною «начинкою», то варто придивитися саме до Sony Ericsson Xperia pro.

  • Клас: смартфон
  • Форм-фактор: бічний слайдер
  • Матеріали корпусу: пластик, покриття екрану - мінеральне скло
  • Операційна система: Google Android 2.3.4
  • Мережа: GSM / EDGE 850/900/1800/1900 Мгц, UMTS / HSDPA 900/2100
  • Процесор: одноядерний, 1 ГГц, Qualcomm MSM8255
  • Оперативна пам'ять: 512 МБ
  • Пам'ять для зберігання даних: 300 МБ і карта пам'яті на 8 ГБ
  • Інтерфейси: Wi-Fi (b / g / n /), Bluetooth 2.1 (A2DP), роз'єм microUSB (USB 2.0) для заряду / синхронізації, 3.5 мм для гарнітури, microHDMI-роз'єм
  • Екран: ємнісний, LED-backlit LCD 3.7 '' з роздільною здатністю 480x854 пікселів
  • Камера: 8 МП з автофокусом, відео записується в 720p, LED-спалах
  • Навігація: GPS (gpsOne Gen7)
  • Додатково: акселерометр, сенсор наближення, FM-радіо
  • Батарея: знімна, літій-полімерна (Li-Ion) ємністю 1500 мАг
  • Габарити: 120x57x13.5 мм
  • Вага: 142 грама

Обговорення на форумі >>>

До змісту >>>

Роман Білих ( [email protected] )
Роман Білих (   romeowhite@yandex Twitter
Опубліковано - 20 листопад 2011 р

Поділитися:

Ми в соціальних мережах:


Є, що додати ?! Пишіть ... [email protected]

Новости