Mobile-review.com Огляд смартфона Philips Xenium W6610 (CTW6610)

  1. зміст: Комплект поставки Вступ Дизайн, розміри, керуючі елементи дисплей акумулятор комунікаційні...
  2. Вступ
  3. Дизайн, розміри, керуючі елементи
  4. дисплей
  5. акумулятор
  6. комунікаційні можливості
  7. Пам'ять і карта пам'яті
  8. Камера
  9. Продуктивність і програмна платформа
  10. Мультимедіа
  11. висновок
  12. конкуренти
  13. Характеристики:

зміст:
  1. Комплект поставки
  2. Вступ
  3. Дизайн, розміри, керуючі елементи
  4. дисплей
  5. акумулятор
  6. комунікаційні можливості
  7. Пам'ять і карта пам'яті
  8. Камера
  9. Продуктивність і програмна платформа
  10. Мультимедіа
  11. висновок
  12. конкуренти

Комплект поставки:

  • смартфон
  • Акумуляторна батарея
  • USB-кабель
  • Навушники
  • Мережевий адаптер (1,5 А)
  • Інструкція з експлуатації
  • Гарантійний талон
  • Плівка на екран

До змісту >>>

Вступ

Деякий час назад я вже писав про те, що сучасна ситуація така: смартфони нарощують багатоядерність, зменшується техпроцес, оптимізується система, а споживання енергії скорочується не сильно, часом всі ці викрутаси взагалі ніяк не впливають на енергоефективність. Виробники йдуть двома шляхами: перший - зменшити габарити пристрою і, відповідно, батарею, другий - збільшити розміри корпусу і батареї. І нічого, на жаль, з цим поки не поробиш.

Мені здається, розробники в команді Philips знайшли щодо оптимальне рішення в вигляді смартфона Philips Xenium W6610. Незважаючи на значні габарити корпусу і Надмісткі акумулятор 5300 мАч, ергономіка дизайну апарату залишилася на високому рівні. Тому особисто я абсолютно не відчував масивності гаджета.

У мережі вже хтось казав, що якщо ви хочете купити смартфон з великим часом роботи, то вам все одно доведеться купити Android, незважаючи на численні жарти про те, що операційна система «їсть» ресурси. Пристрій Philips W6610 тому приклад.

В огляді зупинюся лише на важливих моментах, так як перед нами типовий «середнячок» серед «зелених бачків».

До змісту >>>

Дизайн, розміри, керуючі елементи

У тестах пристроїв від компанії Philips я часто говорив, що їх зовнішній вигляд відрізняється від багатьох інших подібних апаратів. Звичайно, є і виключення, наприклад, вже вибачте, зовсім безликий W3500, але в цілому, смартфони Philips виглядають досить оригінально (W7555, W6500) і стильно (W8510).

Звичайно, є і виключення, наприклад, вже вибачте, зовсім безликий W3500, але в цілому, смартфони Philips виглядають досить оригінально (W7555, W6500) і стильно (W8510)

Не став винятком і W6610. Навіть лицьову сторону дизайнери змогли симпатично обіграти чорної глянсової окантовкою, захоплюючої мовної динамік. Задня сторона зроблена з міцного на вигляд напівглянсова пластика темно-синього кольору. Є навіть метал - це пластина чорного кольору, що закриває різні слоти телефону. Кути корпусу згладжені, боки похилі. Ще раз повторю, що не дивлячись на значні габарити (145,4 x 74,1 x 11,4 мм) і чималу вагу (200 грамів), Philips W6610 відмінно лежить в руці і не відчувається гігантським бруском.

Ще раз повторю, що не дивлячись на значні габарити (145,4 x 74,1 x 11,4 мм) і чималу вагу (200 грамів), Philips W6610 відмінно лежить в руці і не відчувається гігантським бруском

Наприклад, від Highscreen Boost 2 / 2se зовсім інше враження: він незграбний, тому його не так приємно тримати.

Наприклад, від Highscreen Boost 2 / 2se зовсім інше враження: він незграбний, тому його не так приємно тримати

Екран має темну поверхню, зверху захищений склом з олеофобним покриттям. Палець ковзає добре, відбитки практично не помітні і легко видаляються.

Із збіркою немає ніяких проблем, навіть задня сторона не прогинається до акумулятора, а люфту немає, так як корпус монолітний, в ньому тільки дві частини, які можуть бути розкладені: металева пластина і заглушка micro-USB.

Загалом, і зовнішній вигляд у W6610 приємний, і зі складанням все відмінно, і корпус дуже міцний.

Загалом, і зовнішній вигляд у W6610 приємний, і зі складанням все відмінно, і корпус дуже міцний

Зверху по центру знаходиться мовної динамік. На жаль, його гучність невисока, проте розбірливість і передача мови класні. Співрозмовника чути чітко, тембр ближче до середніх частотах, відлуння відсутня, хрипу теж немає, на максимальних децибелах динамік не деренчить.

Співрозмовника чути чітко, тембр ближче до середніх частотах, відлуння відсутня, хрипу теж немає, на максимальних децибелах динамік не деренчить

Зліва від спікера - фронтальна камера, праворуч - датчики освітлення та наближення, а також маленький індикатор пропущених повідомлень (блимає під час пропуску дзвінка або смс, горить червоним при заряді акумулятора).

Під дисплеєм - сенсорні кнопки «Назад», «Додому» і «Меню». На корпусі вони позначені темно-сірої напівпрозорої фарбою. Є яскраве підсвічування, видно в будь-яких умовах освітлення.

На нижньому торці знаходяться мікрофон і micro-USB під пластиковою заглушкою. Закривається вона щільно і не вискакує сама. На верхньому - тільки 3.5 мм аудіовихід.

5 мм аудіовихід

Клавіша-гойдалка регулювання гучності, зроблена з глянсового пластика чорного кольору, розташована на лівому боці трохи вище центру. Користуватися дуже зручно, середній палець точно лягає на кнопку. Праворуч - кнопка харчування такого ж типу, трохи втоплена в корпус, натискання м'яке, хід середній. Вище - фірмовий металевий важіль-перемикач в режим енергозбереження.

Вище - фірмовий металевий важіль-перемикач в режим енергозбереження

На тильній стороні знаходяться: камера, втоплена в корпус, спалах і динамік гучного зв'язку. Над ним є потовщення в корпусі, воно зроблено для того, щоб спікер не закривався в разі, якщо телефон кладеться на горизонтальну поверхню.

Над ним є потовщення в корпусі, воно зроблено для того, щоб спікер не закривався в разі, якщо телефон кладеться на горизонтальну поверхню

Щоб зняти металеву пластину, її необхідно підчепити за виїмки праворуч або ліворуч. Думаю, з першого разу вам це навряд чи вдасться. Усередині справа і зліва розташовані слоти під miniSIM-карти, в центрі - роз'єм для microSD-карти пам'яті. Як тільки знімається пластинка, апарат вважає, що була залучена симкарта, але коли вона встановлюється назад, параметри відновлюються.

Як тільки знімається пластинка, апарат вважає, що була залучена симкарта, але коли вона встановлюється назад, параметри відновлюються

Роз'єми для «сімкарточек» прикриті тільки однієї невеликої металевої платівкою, тому теоретично, якщо захочете, можете вкласти і користуватися навіть microSIM-картами. Власне, що я і робив.

Порівняльні розміри:

Philips і Samsung S5

Philips і Samsung S5

Philips і Nokia Lumia 1020

Philips і Nokia Lumia 1020

Philips і iPhone 5

Philips і iPhone 5

Philips і Huawei Honor 3X

До змісту >>>

дисплей

У цій моделі використовується екран, діагональ якого становить 5 дюймів. Фізичний розмір - 62х110 мм, рамки зверху - 19 мм, знизу - 15 мм, праворуч і ліворуч - по 6 мм. На поверхню дисплея завдано антибліковий шар.

Дозвіл не дуже висока для 5 дюймів - 540х960 (qHD), проте пикселизация не кидається в очі, так як щільність - 220 пікселів на дюйм.

Матриця типова для подібного роду пристроїв - IPS з хорошими кутами огляду, але під нахилами екран сильно Фіолет або желтит. Повітряний прошарок відсутній - OGS.

Яскравість підсвічування матриці екрана середня: в приміщенні її вистачає, але на вулиці хочеться зробити яскравішою. На сонці матриця практично повністю вицвітає, хоча покриття антивідблиску трохи рятує становище.

Сенсорний шар ємнісного типу відпрацьовує до 5 одночасних дотиків. Чутливість відмінна.

Чутливість відмінна

Білий колір

Білий колір

Чорний колір

Чорний колір

кути огляду

кути огляду

Передача кольору

налаштування:

До змісту >>>

акумулятор

Те, заради чого, по суті, починався огляд смартфона. У Philips Xenium W6610 використовується незнімний літій-іонний (Li-Ion) акумулятор ємністю 5300 мАг. За офіційною версією, в режимі очікування пристрій пропрацює до 1600 годин, а в режимі розмови - до 33 годин.

Якщо користуватися телефоном приблизно 40 годин, то акумулятор розрядиться за умови: 20-25 хвилин розмов в день, 8 годин використання Wi-Fi-інтернету (Twitter, пошта, скачування додатків і їх установка), близько 7 годин мобільного інтернету і пари годин прослуховування музики.

Слухати тільки музику можна протягом 65 годин, дивитися тільки відео (максимальна яскравість екрану, висока гучність, дозвіл фільму - HD 720p) - трохи менше 10 годин. Якщо захочете пограти в іграшки (типу Asphalt 8), то енергію також не доведеться економити - батарея сяде через лише 4 години!

Від USB акумулятор заряджається дуже довго - протягом 10 годин, від мережевого адаптера теж нешвидко - за 3.5 - 4 години.

Тест Antutu Tester показує результат в 1600 балів, що більше, ніж результат Highscreen Boost Boost 2 / 2SE.

До змісту >>>

комунікаційні можливості

Смартфон функціонує в стільникових мережах 2G (GSM / GPRS / EDGE, 900/1800/1900 Мгц) ​​і 3G (900/2100 МГц). Є дві сімкарти: обидві можуть працювати в 3G.

В наявності Bluetooth версії 4.0 для передачі файлів і мови. Присутній бездротовий зв'язок Wi-Fi IEEE 802.11 b / g / n. Апарат, природно, може бути задіяний в якості точки доступу (Wi-Fi Hotspot) або модему.

В апараті присутній GPS. Функціонує він погано. За час тестування так і не зміг його змусити адекватно працювати: по стільникових і Wi-Fi мереж він так-сяк визначає зразкове місце розташування, а тільки по GPS не хоче. Можливо, попався такий екземпляр телефону.

До змісту >>>

Пам'ять і карта пам'яті

Всередині встановлено 1 ГБ ОЗУ, в середньому вільно досить багато - близько 550 - 650 МБ.

Пам'яті Flash - мало. Всього 4 ГБ, з них 1.72 ГБ для зберігання даних, приблизно 1 ГБ для установки додатків. Є слот під карту пам'яті microSD.

До змісту >>>

Камера

У Philips Xenium W6610 використовуються два модулі камер: основний - на 8 МП, фронтальний - на 2 МП. Присутній односекційна світлодіодна спалах.

Апаратура основної камери - F2.2. Непогана світлосила, однак вона не грає, по суті, ніякої ролі, оскільки смартфон знімає кадри посередньої якості. Основні претензії зводяться до вузького динамічного діапазону і невисокою різкості.

Відео смартфон записує в дозволі FullHD при 15 к / с. Фронтальна камера - 640х480 пікселів при 18 к / с.

Тилова камера фотографує дуже навіть гідно, «Селфі» будуть вдалими. Апаратура фронтальної камери - F2.8.

EXIF-інформація

Характеристика відеофайлу:

  • Формат файлу: 3GP
  • Відеокодек: MPEG-4, 8400 Мбіт / сек
  • Дозвіл: 1920 x 1080, 15 к / с
  • Аудіокодек: AAC, 128 Кбіт / сек
  • Канали: 1 канал, 48 кГц

Приклади фото на основну камеру:

Приклад фото на фронтальну камеру:

Приклад відео (3GP, 40 МБ) >>>

До змісту >>>

Продуктивність і програмна платформа

У більшості подібних пристроїв варто тайванський чіп MediaTek. Смартфон Philips Xenium W6610 не став винятком. У ньому останнім часом використовується найпоширеніший серед «бюджетників» чіпсет MT6582: процесор Cortex-A7, 28 нм, 4 ядра по 1.3 ГГц, графічний прискорювач Mali-400MP2 з тактовою частою 400 МГц.

Для комфортної роботи пристрою цього процесора вистачає з лишком. З іграми є проблеми, але тільки з потужними типу Asphalt 8. Апарат не глючить, не гальмує, працює відносно плавно.

Коротка інформація про параметри телефону і тести продуктивності (Quadrant, Antutu, OpenGL 2.0):

В апараті встановлена ​​операційна система Google Android древньої версії 4.2.2. Не впевнений, що вийде 4.3, а вже тим більше 4.4. Хоча я особисто не бачу в них ніякого сенсу, особливо в недорогих гаджетах. Фірмова оболонка, по суті, тут відсутня.

До змісту >>>

Мультимедіа

В апараті встановлені радіо, стандартний музичний і відеоплеєр. Гучність динаміка трохи вище середнього, якість хороша. Звук в навушниках має високу гучність, якість звичайна: не вистачає низьких частот, в основному прослуховуються високі. Звук в «вухах» гучний, невиразний. Відео апарат програє в дозволі FullHD.

До змісту >>>


висновок

На сьогоднішній день смартфон Philips Xenium W6610 коштує 8 500 - 9 000 рублів. Якщо не враховувати ємність акумулятора апарата, то перед нами звичайний Android-смартфон, вартість якого не повинна перевищувати 6 000 рублів, а то і менше. Однак телефонів з вбудованою ємною батареєю не так і багато, тому доводиться переплачувати. У будь-якому випадку, як я писав на початку огляду, розробникам і дизайнерам частково вдалося зробити так, щоб в пристрої був «великий» акумулятор і відносно компактний корпус з ергономічним дизайном.

До змісту >>>

конкуренти

Fly IQ4403 Energie 3. Коштує близько 5 000 рублів. Екран 4.5 дюйма IPS, дозвіл 480x854 пікселів, камера на 5 МП, чіпсет MTK6572W, 512 МБ ОЗУ, акумулятор 4000 мАг.

5 дюйма IPS, дозвіл 480x854 пікселів, камера на 5 МП, чіпсет MTK6572W, 512 МБ ОЗУ, акумулятор 4000 мАг

Fly IQ4403 Energie 3

Fly IQ4501 EVO Energie 4. Коштує 7 000 - 8 000 рублів. Екран 5 дюймів, дозвіл 480x854 пікселів, камера на 8 МП, чіпсет MTK6582, 512 МБ ОЗУ, акумулятор 4200 мАг.

Fly IQ4501 EVO Energie 4

HONPhone W33. Коштує 7 500 - 8 000 рублів. Екран 5.5 дюйма IPS, дозвіл 720x1280 пікселів, камера на 8 МП, чіпсет MTK6589T, 1 ГБ оперативної пам'яті (16 ГБ вбудованої Flash-пам'яті), акумулятор на 5000 мАг.

HONPhone W33

Lenovo P780. Варто близько 8 500 рублів. Екран 5 дюймів IPS, дозвіл 720x1280 пікселів, камера на 8 МП, чіпсет MTK6589, 1 ГБ оперативної пам'яті, акумулятор 4000 мАг.

Lenovo P780

Highscreen Boost 2. Коштує близько 10 000 рублів. Екран 5 дюймів IPS, дозвіл 720x1280 пікселів, камера на 8 МП, чіпсет Qualcomm MSM8225Q, 1 ГБ оперативної пам'яті, два акумулятора - на 3000 мАг і 6000 мАг.

Highscreen Boost 2

Плюси Philips W6610:

  • ємний акумулятор
  • ергономічний дизайн
  • Оригінальний зовнішній вигляд
  • Міцний корпус і відмінна збірка
  • Робота в 3G двох сімкарти

Мінуси Philips W6610:

  • Не дуже гучний мовної динамік
  • Невисока яскравість підсвічування матриці
  • слабка фотокамера
  • Запис відео при 15 к / с
  • Посередню якість звуку в навушниках
  • Проблема з GPS

Характеристики:

  • Клас: смартфон
  • Форм-фактор: моноблок
  • Матеріали корпусу: пластик і трохи металу
  • Операційна система: Google Android 4.2.2
  • Мережа: GSM / GPRS / EDGE, UMTS
  • Процесор: чотири ядра, 1300 МГц, MTK6582
  • Оперативна пам'ять: 1 ГБ
  • Пам'ять для зберігання даних: 4 ГБ
  • Інтерфейси: Wi-Fi (b / g / n), Bluetooth 4.0, роз'єм microUSB (USB 2.0) для заряду / синхронізації, 3.5 мм для гарнітури
  • Екран: ємнісний, TFT-IPS 5 '' з роздільною здатністю 540х960 точки
  • Камера: 8 МП автофокус + 2 МП, спалах
  • Навігація: GPS
  • Додатково: акселерометр, сенсори наближення, FM-радіо
  • Батарея: незнімна, ємність 5300 мАг
  • Габарити: 145,4 x 74,1 x 11,4 мм
  • Вага: 200 г
  • ЦІНА: від 8 500 рублів (Q2 2014 року)

До змісту >>>

До змісту >>>

Всі новини зі світу android, а також цікаві статті, авторські колонки і конкурси - android.mobile-review.com - все про android!

Поділитися:

Ми в соціальних мережах:


Є, що додати ?! Пишіть ... [email protected]

Новости