Mobile-review.com Огляд камери в Samsung Galaxy S3 - порівнюємо з HTC One X, Apple iPhone 4s

  1. зміст:
  2. Інтерфейс камери - сервісні можливості
  3. Приклади знімків і порівняння з іншими моделями
  4. Сухий залишок - висновок по камері
  5. Посилання по темі

Найбільше здивування, яке сталося зі мною, це те, що в Galaxy S3 компанія Samsung вирішила застосувати матрицю Sony, рівно таку ж, як Apple використовує в своєму iPhone 4s (або щось дуже близьке, але також від компанії Sony). З огляду на, що Samsung завжди випускав відмінні матриці для камер, така, наприклад, встановлена ​​в Galaxy S2, логіку в цьому рішенні знайти нелегко. Під час розробки SGS3 планувалося, що буде використана 12-мегапіксельна камера, але її відклали до кращих часів, вважаючи, що не в мегапікселях щастя. І, дійсно, гонка мегапікселів закінчилася, виробники звертають більше уваги на сервісні функції, додаткові можливості, зйомку в складних умовах. Для цього потрібно не стільки матриця, скільки алгоритми обробки знімків. У кожної компанії вони свої і сильно відрізняються один від одного. Інтрига порівняння камери полягала в тому, що я не знав, хто знімає краще - iPhone 4s або Galaxy S3. Як алгоритм обробки знімків змінив фінальний результат. Цікаво було порівняти камеру і з Galaxy S2, щоб зрозуміти, що ми отримуємо разом з новою матрицею. Кращу якість, або все-таки міняємо шило на мило. Як користувач Galaxy S2, який зробив на ньому кілька тисяч фотографій за рік, можу сказати, що для мене функція камери важлива, тому на цей параметр я звертаю особливу увагу. Наприклад, користуватися телефонами HTC я не можу з однієї простої причини - до недавнього часу камера в них не витримувала ніякої критики, і відповідати за сотні раз в день, чому у мене такі розмиті фотографії, а картинка не в фокусі, мені просто набридало.

зміст:

  1. Інтерфейс камери - сервісні можливості
  2. Приклади знімків і порівняння з іншими моделями
  3. Сухий залишок - висновок по камері

Інтерфейс камери - сервісні можливості

На жаль, в телефоні немає кнопки камери, втім, на сучасному ринку зовсiм небагато моделей можуть нас порадувати їй. До них відноситься Sony Xperia S, одне з щасливих виключень. З огляду на, що кнопка в Xperia S дозволяє моментально перейти до зйомки фотографій, мені подобається таке рішення. Сперечатися про те, що наявність кнопки - це мінус, можуть тільки люди, які не фотографують зовсім, а камеру сприймають як щось зайве. Шкода, що в Galaxy S3 кнопки немає, а запустити камеру можна іконкою з головного екрану. Подібний виклик програми «Камера» не забезпечує моментальний старт, апарат прокидається близько секунди. Варто розцінювати заявляється швидкий старт камери як щось можливе, але в реальному житті малодостіжімое. Не кажучи вже про те, що якщо ви користуєтеся блокуванням екрана з кодом, то вам доведеться спочатку ввести його.

Перше і основне ідеологічне зміна в камері стосується режиму фокусування - як тільки додаток викликано, камера намагається сфокусуватися по центральній точці. На це йде менше секунди для більшості ситуацій, іноді можна говорити, що фокусування відбувається практично моментально. Відмінність від того ж Galaxy S2 разюча, там треба було викликати камеру, потім навести на об'єкт і вручну сфокусуватися (натиснути кнопку або клікнути по об'єкту на екрані). Дрібниця, але економить час. Як і раніше, можна вибрати будь-який об'єкт на екрані, тоді камера сфокусується на ньому.

Найбільше здивування, яке сталося зі мною, це те, що в Galaxy S3 компанія Samsung вирішила застосувати матрицю Sony, рівно таку ж, як Apple використовує в своєму iPhone 4s (або щось дуже близьке, але також від компанії Sony)

Якщо говорити про режими фокусування, то це традиційно автофокус, макрозйомка та виявлення особи. На мій смак, режим макрозйомки - скоріше данина традиціям, ніж необхідність, так як автоматика камери відмінно обробляє всі відстані, в тому числі і близькі (12 сантиметрів - це мінімальна відстань, гарантоване - близько 15 сантиметрів). Визначення особи працює цілком стерпно, втім, цей режим був і на Galaxy S2, за відгуками людей, він не дуже затребуваний. Та ж картина і на цифрових мильницях.

Та ж картина і на цифрових мильницях

Спалах світлодіодний, вона може бути постійно включена або працювати в автоматичному режимі. Побачити великі відмінності в якості спалаху від попереднього апарату мені не вдалося. Зі своєю роботою справляється, говорити про якісь особливі результати не можна. Оптимальним є використання зв'язки з ксенонового спалаху і світлодіодним, тільки в такому варіанті можна домогтися гарної зйомки в різних умовах. Все інше - компромісний варіант, який, з іншого боку, влаштовує переважну більшість людей (це причина, по якій виробники відмовилися від використання ксенонових спалахів, та й зовсім відвернулися від фотографічних моделей - обсяг їх продажів досить скромний).

Все інше - компромісний варіант, який, з іншого боку, влаштовує переважну більшість людей (це причина, по якій виробники відмовилися від використання ксенонових спалахів, та й зовсім відвернулися від фотографічних моделей - обсяг їх продажів досить скромний)

Режими зйомки стали різноманітніше, давайте розберемося в кожному з них. За замовчуванням варто один знімок, це звичайна зйомка, тут немає ніяких особливостей.

За замовчуванням варто один знімок, це звичайна зйомка, тут немає ніяких особливостей

Безперервна зйомка вже цікавіше, тут можна отримати до 20 знімків за кілька секунд, в цьому режимі всі додаткові настройки (коригування експозиції і так далі), відключаються. Також можна включити функцію Best Shot, число знімків буде обмежено вісьмома, ви зможете вибрати кращий з них.

Також можна включити функцію Best Shot, число знімків буде обмежено вісьмома, ви зможете вибрати кращий з них

HDR - камера пропонує не трясти руками, щоб знімок вийшов найбільш якісним. Зізнаюся чесно, що не помітив особливих відмінностей в знімках з цією функцією і без неї. Можливо, що мені треба було знайти дуже контрастні об'єкти, тоді різниця була б помітною.

Посмішка - натискаємо кнопку камери, а фотографує вона тільки в момент, коли людина посміхається. Такий собі трюк, щоб зловити посмішку. Мало хто користується подібними хитрощами, але можливо, для вас це важливо.

Красиве обличчя - це просто ефект, який прибирає дефекти шкіри, забарвлює її в один тон. Іноді результат виходить хорошим, коли людина стає не дуже природним. Тут як вам пощастить. Особливого сенсу в застосуванні цього фільтра немає.

Панорама - звичайний панорамний знімок, ви ведете повільно камерою, а вона вже захоплює картинку. Отримати повну панораму на 360 градусів не вийде, але і те, що виходить, виглядає дуже цікаво.

Карикатура - фільтр, який спотворює кольори і робить все гротескним. Не впевнений, що комусь він знадобиться.

Обмін фотографіями - функція використовує Wi-Fi Direct, ви можете відправити на інший пристрій свої фотографії, попередньо обравши потрібні.

Обмін фотографії з користувачем - фотографуєте свого друга, і далі камера сама знаходить все його знімки в вашому альбомі і відправляє, використовуючи Wi-Fi Direct. Чи потрібно? Не знаю, але виглядає ця опція цікаво, хоча, швидше за все, не буде застосовуватися на практиці більшістю. Як правило, ми ділимося не лише фотографіями з особами друзів, а й іншими фото з того чи іншого заходу.

Мітка осіб - це модна нині функція, тут вона реалізована з розмахом. Ви можете включити визначення осіб, тоді, якщо клікнути по обличчю, з'явиться меню з можливістю написати повідомлення, зробити дзвінок. Чи потрібно це в галереї? Упевнений, що немає, тим більше що жовті квадратики на обличчях - це скоріше мінус, ніж плюс.

В налаштуваннях можна вибрати сюжет зйомки, це де-факто попередні налаштування, які допомагають досягти максимальної якості в тих чи інших умовах. Є такі сюжети - портрет, пейзаж, ніч, спорт, приміщення, пляж / сніг, захід, світанок, осінні кольори, феєрверк, текст, сутінки, підсвічування.

Є такі сюжети - портрет, пейзаж, ніч, спорт, приміщення, пляж / сніг, захід, світанок, осінні кольори, феєрверк, текст, сутінки, підсвічування

Значення експозиції можна виставити від -2 до +2, це стандартна настройка.

Таймер - 2, 5, 10 секунд, якщо вам раптом захочеться сфотографувати з затримкою.

Ефекти - негатив, чорно-біле, сепія. Думаю, що відмова від більшого числа ефектів логічний, навіщо вони потрібні, якщо в редакторі можна перетворити будь-яку картинку з тим же успіхом.

Дозвіл - максимальне 3264х2448 пікселів, можна знімати в широкоформатному режимі - 3264х1836 точок.

Баланс білого - авто, денне світло, хмарно, лампа розжарювання, флуоресцентне світло.

Баланс білого - авто, денне світло, хмарно, лампа розжарювання, флуоресцентне світло

ISO - авто, 100, 200, 400, 800.

ISO - авто, 100, 200, 400, 800

Визначення експозиції - середньозважений, точковий, матриця.

Стабілізація - включена чи ні.

Якість зображення (ступінь стиснення JPEG) - найкраща, відмінна, звичайне.

Тег GPS - за замовчуванням відключений.

Залишилося додати, що ви можете винести на головний екран камери будь-яку іконку, зробити його зручнішим для своїх потреб.

Залишилося додати, що ви можете винести на головний екран камери будь-яку іконку, зробити його зручнішим для своїх потреб

Відео. Максимальна роздільна здатність - 1920х1080 пікселів (1080p). При цьому у властивостях файлу вказується до 30 кадрів в секунду. Підтримується постійний автофокус, при цьому в складних умовах камера не завжди може оперативно сфокусуватися на предмет або об'єкт зйомки. Але в цілому, якість зйомки цілком на рівні інших рішень, і навіть краще. При зйомці відео можна робити фотографії. З мінусів - розташування другого мікрофона (підтримується запис стереозвуку), його часто прикриваєш рукою. Це вимагає того, щоб ви пристосувалися тримати апарат правильно.

Це вимагає того, щоб ви пристосувалися тримати апарат правильно

До змісту >>>

Приклади знімків і порівняння з іншими моделями

Отже, давайте перейдемо до найцікавішої частини цього матеріалу, а саме до перегляду того, як знімає камера і що вона вміє. Мені не терпілося порівняти цей апарат з Apple iPhone 4s, але для повного щастя в це порівняння я додав HTC One X, а також Samsung Galaxy S2. Давайте подивимося фотографії, а вже потім кожен зробить свої висновки.

Перше, що мене здивувало в цьому порівнянні, так це якість фотографій з HTC One X, апарат зовсім не поганий і виступає на рівні з Galaxy S3, програючи йому не так вже сильно. Питання смаку і особистих переваг, хтось вважатиме, що розфарбовані гойдалки, зелене гумове покриття на HTC One X йому миліше, ніж звичайний червоний колір сидіння на Galaxy S3 або iPhone. Не знаю. Кожен виробник застосовує свої алгоритми поліпшення знімків, наприклад, в iPhone їх мінімум. Зверніть увагу, що корекція в iPhone хороша, але ось деталізація на задньому плані, як правило, страждає.

Виходячи зі знімків, які демонструють досить очевидні відмінності камери iPhone і такий в Galaxy S3, говорити про ідентичність модулів не можна. Можливо, що виробник один і той же, але от самі модулі відрізняються, і досить сильно.

Я не хочу вибирати краще фоторішення, так як ця задача позбавлена ​​сенсу, кожен побачить лише те, що він хоче побачити. Для мене камера в Galaxy S3 хороша, так як дозволяє отримувати якісні знімки в різних умовах. До мінусів, мабуть, варто віднести те, що в порівнянні з Galaxy S2 знімки в умовах недостатнього освітлення виходять гірше (напівтемрява кімнати). З іншого боку, знімок вокзалу вийшов в темряві дуже непоганим, домогтися аналогічного результату на Galaxy S2 було практично неможливо.

У сухому залишку можу сказати, що знімки виходять на рівні (як мінімум) з Galaxy S2, але можливостей у вас більше. Для себе, і тільки для себе, я вважаю, що камера в Galaxy S3 виграє у HTC One X, а також у iPhone 4s. Можливо, що всі ці дрібниці і постобробка знімків для вас не грають ролі і ви бачите тут повний паритет. Підкреслю, що це справа смаку.

Коли я готував цей огляд, мені було цікаво спробувати новий режим серійної зйомки. Очевидним рішенням стала б запис велосипедистів, машин або чогось подібного. Але мені стало цікаво ускладнити завдання - зробити серійну зйомку на відстані в 15 сантиметрів і подивитися, чи встигне апарат зняти, як розлітається кульбаба під моїм могутнім диханням. Не знаю, як я виглядав з боку в цей момент, але зробивши кілька серій знімків, я отримав шукане.

Це два різних кульбаби, для кожного з яких мені вдалося зловити цікавий момент. Нижче я приведу кожну із серій знімків, щоб ви могли подивитися окремі фотографії.

Безумовно, що фотографії машин, людей в русі набагато простіше і не так ефектні. З іншого боку, зйомка облітає кульбаби вкрай складна і на звичайній камері, не кажучи вже про мобільний.

За кілька тижнів з цим телефоном мені вдалося зробити близько тисячі знімків (це те, що мене цікавило в поїздках, а не постановочні фотографії). Деякі з них я наведу тут, це аж ніяк не найвдаліші з них, але вони дають враження про повну загальну середню якість отримуваних фотографій.

У першому погляді ми вже давали порівняльні фотографії в різних режимах, з того моменту нічого не змінилося, щоб добро не пропадало, дамо ці фотографії і тут.

До змісту >>>


Сухий залишок - висновок по камері

Чи потрібна була революція в камері Galaxy S3? На мій погляд, важливо було не зіпсувати те, чого досягли в Galaxy S2, і з цим завданням в Samsung впоралися успішно. Камера відмінно справляється зі своїми функціями, вона універсальна і призначена для більшості користувачів (навів і зняв, якщо не хочеш мучитися з настройками, але є і вони). Камера в телефоні сьогодні - це необхідна частина, але аж ніяк не основна. Тих людей, хто вважає себе фотографами і знімає на телефон, вкрай небагато. Випускати для них продукти можуть дозволити собі тільки ті компанії, що не бачать і не відчувають ринку, наприклад, Nokia з її 41-мегапіксельним фотофлагманом. Відкритим залишається питання, навіщо потрібна хороша камера, якщо всі інші функції телефону погані, але відповідь на нього знають тільки в Nokia.

В якійсь мірі це фотосравненіе лукаве, так як більшість вибирає апарат під звичайні завдання, і людей цікавить, чи можна отримати гарні знімки в сонячну погоду або в приміщенні, як фотографувати текст. Тобто, цілком прикладні речі. Все інше вторинне.

Якщо говорити про камері в Galaxy S3, то у неї є ще один вимір, знімки на екрані телефону виглядають набагато краще, ніж на ПК. Причина в екрані і його діагоналі, цей трюк давно відомий, але тут він справляє більше враження (в порівнянні з тим же iPhone). Така собі фоторамка, яка у вашій кишені завжди.

PS Знімки наведені в початковому вигляді, ви завжди можете взяти на себе працю і порівняти їх додатково, зробити висновки, які можуть відрізнятися від тих, до яких прийшов я. Все у ваших руках.

До змісту >>>

Посилання по темі

Поділитися:

Ми в соціальних мережах:


Є, що додати ?! Пишіть ... [email protected]

Чи потрібно?
Чи потрібно це в галереї?

Новости