Mobile-review.com Блокнот і ручка Montblanc Augmented Paper

  1. Посилання по темі

Компанія Montblanc відома звичайній людині своїми авторучками, а також шкіряними виробами, в тому числі чохлами для мобільних телефонів. Цей німецький виробник випускає безліч аксесуарів з італійської шкіри, яка приємна в усіх відношеннях і радує око, так само як і вартість речей під цією маркою. Непомітне наступ цифрового століття поступово змушує виробників аналогових пристроїв переглядати своє ставлення до життя, комбінувати старі технології з новими, і в Montblanc хочуть бути чимось більшим, ніж компанія, яка шиє чохли і створює дорогі ручки, ринок таких аксесуарів буде неминуче звужуватися, треба йти в ногу з часом. Компанія Montblanc відома звичайній людині своїми авторучками, а також шкіряними виробами, в тому числі чохлами для мобільних телефонів

У Montblanc вирішили випустити перший цифровий аксесуар, який називається Augmented Paper, це блокнот, записи з якого переносяться в пам'ять вашого телефону або планшета (Android / iOS). За відсутності власного R & D для такого роду продуктів за основу була взята модель Wacom Bamboo Spark, про яку я якийсь час назад розповідав.

За відсутності власного R & D для такого роду продуктів за основу була взята модель Wacom Bamboo Spark, про яку я якийсь час назад розповідав

Технічно в пристрої Bamboo Spark нічого не змінилося, це рівно та ж начинка і можливості, збігається розташування елементів управління, то, як працює додаток, нехай воно і перелицьований під Montblanc.

Але тепер блокнот з італійської шкіри, це лінійка Urban Spirit. Ручка, яка має вбудовану електроніку для розпізнавання в спинці блокнота з серії StarWalker. Тобто, в Montblanc взяли знайомі продукти і на їх основі "створили" нову якість. Нагадаю, що софт розпізнає рукописний ввід на 12 мовах, в тому числі і російською. Якість розпізнавання, як на мене, залишає бажати кращого (у мене почерк схоже на те, як курка пише лапою), але в Wacom і Montblanc кажуть, що це найкраща програма в своєму класі. У те, що інші програми ще гірше, повірю з легкістю.

Під час презентації, яка проходила в знаковому місці, SoHo Berlin, показували, як можна малювати і тут же переносити малюнки в пам'ять смартфона. На руках у співробітників Montblanc були планшети від Samsung, а також смартфони компанії, так як вони тісно співпрацюють в області аксесуарів.

На руках у співробітників Montblanc були планшети від Samsung, а також смартфони компанії, так як вони тісно співпрацюють в області аксесуарів

Перед тим, як писати, вам потрібно натиснути на кнопку в обкладинці, загоряється синій індикатор, він позначає, що ручка виявлена, акумулятор заряджений. Одним словом, ви можете починати писати. Стартує книжка моментально, ніякого довгого очікування.

З появою стилусів стало популярним писати, скільки ступенів натискання обробляється, тут пишуть про 1024 ступені. Але це звичайна ручка, і, відповідно, розглянути відмінності в натисканнях складно, тільки якщо ви не будете використовувати її для малювання, та й тут все дуже просто, в софті відображаються лінії, і тільки.

Час зарядки книжки - близько 30-40 хвилин, цього вистачає на день, щоб списати пару десятків сторінок. Заряджати можна від комп'ютера або від мережі, але в комплекті тільки звичайний USB-кабель.

На смартфоні або планшеті ви можете встановити програму Bamboo Spark в варіанті від Montblanc, в якій буде з'являтися вся ваша писанина. Так як немає автоматичного розпізнавання, що ви змінили сторінку, для цього потрібно натискати на клавішу в обкладинці. Але! Якщо раптом ви хочете, щоб всі записи були на одній електронній сторінці, то просто пишіть скільки влізе. І це зручно.

На мій погляд, ці продукти абсолютно ідентичні, різниці у функціональності між Bamboo Spark і Montblanc Augmented Paper немає ніякої, за винятком матеріалів, з яких вони виконані. Звичайно, шкіряний блокнот приємніше і престижніше, так само як і сам блокнот всередині набагато краще виконаний, а ручка дуже і дуже хороша. Але якщо Bamboo Spark коштує близько 160 доларів / євро, то ціна Augmented Paper - 650 євро!

Але якщо Bamboo Spark коштує близько 160 доларів / євро, то ціна Augmented Paper - 650 євро

За люкс треба платити, і в даному випадку ціна не виглядає недосяжною, але вона ж стане обмеженням для того, щоб продажі були помітними, це нішевий продукт з усіма наслідками, що випливають плюсами і мінусами. Хочете виділитися? Тоді для вас ось такий блокнот і ручка, а хочете заощадити, тоді варто подивитися на оригінал, який помітно дешевше. На мій погляд, добре, коли є вибір і кожен може вибрати пристрій виходячи зі свого гаманця і поглядів на життя.

Мій досвід з Bamboo Spark показав, що така зошит для мене майже марна, і я закинув її зовсім, не користуюся. Як показує практика, більшість людей міркує приблизно так само, подібні речі купують ті, хто звик багато писати і продовжує це робити, ігноруючи комп'ютери.

Посилання по темі

Поділитися:

Ми в соціальних мережах:


Є, що додати ?! Пишіть ... [email protected]

Хочете виділитися?

Новости