Mobile-review.com Огляд міні-ноутбука HP 2133

  1. зміст: позиціонування Комплектація Системні особливості Дизайн, габарити, елементи управління,...
  2. Комплектація
  3. Системні особливості
  4. Дизайн, габарити, елементи управління, якість збірки
  5. Система охолодження
  6. Екран і мультимедійні можливості
  7. клавіатура
  8. Мережеві можливості
  9. Час автономної роботи
  10. Досвід експлуатації та враження

зміст:
  1. позиціонування
  2. Комплектація
  3. Системні особливості
  4. Дизайн, габарити, елементи управління, якість збірки
  5. Система охолодження, тепловиділення
  6. Екран і мультимедійні можливості
  7. клавіатура
  8. Мережеві можливості
  9. Час автономної роботи
  10. досвід експлуатації

Після першого погляду на ноутбук HP Mini його так і тягне охрестити нетбуком, за аналогією з Asus 3E. Однак представники розробника спеціально підкреслили, що термін «нетбук» вже запатентований, і правильна назва пристрою - міні-ноутбук. На це вказує і логотип, розташований над екраном. Суті справи це не змінює. Девайс вийшов дуже легким і компактним. Він майже в два рази менше мого сабноутбука Asus S5200N, який теж не можна віднести до гігантам.

Він майже в два рази менше мого сабноутбука Asus S5200N, який теж не можна віднести до гігантам

позиціонування

Спочатку HP Mini позиціонувався як ноутбук для студентів, проте пізніше компанія переглянула цільову аудиторію і значно її розширила. Практично вийшло пристрій, проміжне між настільним ПК (або потужним ноутбуком) і комунікатором (смартфоном, інтернет-планшетом). HP Mini здатний повністю замінити ноутбук стандартного розміру при віддаленій (від розетки живлення) роботі і, на мій погляд, є ідеальним пристроєм для журналіста, студента або дизайнера. На думку про використання HP Mini в роботі дизайнера мене наштовхнув сусід, з яким доводиться часто демонструвати свою працю в офісі замовника. Першою його реакцією на цей девайс був питання: де можна купити це чудо і скільки воно коштує. На обидва ці питання відповіді найпростіше відшукати в мережі, так як ціна на пристрій може досить сильно відрізнятися в залежності від типу пристрою і точки продажу. Ціна на сайті (www.price.ru) на HP Mini коливається від 13900 до 21400 рублів. Напевно ви знайдете і інші ціни на цей гаджет.

Напевно ви знайдете і інші ціни на цей гаджет

До змісту >>>

Комплектація

У картонній коробці, в якій міні-ноутбук приїхав на тестування, знаходився лише сам ноутбук, кабель живлення і коротка інструкція на російській мові. Комплект, призначений для реалізації, додаткових компонентів не включає, тому комплектація є найвужчим місцем цього пристрою.

До змісту >>>

Системні особливості

Ноутбук HP Mini побудований на процесорі VIA C7-M з частотою 1.2 ГГц. Можливі варіанти - 1.0 ГГц або 1.6 ГГц. Має на борту 1 Гб оперативної пам'яті (варіант - 512 Мб і 2 Гб). Слот для планки пам'яті єдиний.

Як відеоадаптера використовується VIA Chrome 9, в корпусі встановлений жорсткий диск Hitachi HTS542512K9A300 ATA ємністю 120 Гб, який розбитий на два логічних розділу. На основному розділі об'ємом 102 Гб розташована система і призначені для користувача дані. На другому логічному розділі об'ємом в 9 Гб розташована інформація для відновлення системи. В якості операційної системи обрана Windows Vista Basic, індекс продуктивності становить 1.7. Сказати, що всі програми пурхають, я не можу, але і відвертих гальм і зависань я не виявив. Природно, якщо не вантажити ноутбук відео у високій роздільній здатності, з яким і настільний комп справляється далеко не завжди. Варіантом, серйозно навантажує систему, є відкриття пари десятків вікон в браузері або спроба оброблення різного рівня складності в Photoshop. Само собою, що міні-ноутбук не пристосований для важких сучасних іграшок хоча б тому, що DVD-привід в комплект поставки не входить. Тому для себе я визначив наступне коло завдань: серфінг, перевірка електронної пошти і аська (скайп) під час віддалених заходів, підготовка оглядів при роботі в домашніх умовах. Ситуативно - перегляд фільмів перед сном. З цими завданнями міні-ноут справляється на відмінно.

Особисто від себе додам, що якщо б цей міні-ноутбук отримав у мене постійну прописку, то на нього була б відразу встановлена ​​Windows XP, оскільки, на мій суто особистий погляд, Windows Vista в варіанті Basic - це виключно «понти» і непомірний витрата системних ресурсів.

До змісту >>>

Дизайн, габарити, елементи управління, якість збірки

Розміри ноутбука складають 255х165х27 мм, вага - 1.3 кг. При таких габаритах і вазі ноутбук прекрасно поміщається навіть в невелику сумку. Основною відмінністю HP Mini від китайських виробів є якісний корпус з магнієвого сплаву, який і надає міні-буку стильний вигляд. Власне, корпус - це якраз та фішка, по якій, як у приказці, «зустрічають». У складеному стані ми маємо невеликий прямокутний металевий бокс із закругленими краями. Стандартна батарея теж вписується в загальний дизайн і за периметр корпусу не виступає. Тут саме час пройтися по доступним роз'ємів і портів розширення. На передній грані розташовані повзунки включення ноутбука і активації бездротових мереж, поруч з повзунком включення знаходиться індикатор активності жорсткого диска.

На передній грані розташовані повзунки включення ноутбука і активації бездротових мереж, поруч з повзунком включення знаходиться індикатор активності жорсткого диска

На правій бічній грані розташований роз'єм для плат розширення Express Card / 54, під яким знаходиться закритий пластиковою заглушкою адаптер для підключення карт пам'яті формату SD. Трохи далі розташований USB-порт і роз'єм для підключення мережевого кабелю RJ-45. Ближче до торця розташований адаптер для підключення роз'єму живлення, забезпечений невеликим світлодіодним індикатором. У самому кутку знаходиться слот для установки замку безпеки.

У самому кутку знаходиться слот для установки замку безпеки

На лівій бічній грані знаходиться роз'єм VGA, USB-порт з додатковим роз'ємом живлення і два роз'єми для підключення зовнішніх навушників і мікрофону. У середній частині правої бічної панелі розташована вентиляційна решітка, додаткові вентиляційні знаходяться на нижній частині корпусу.

Збірка виконана дуже якісно. Всі деталі підігнані ідеально, нічого не скрипить і не бовтається. Матеріал корпусу охороняє ноутбук від випадкових подряпин. Принаймні за той місяць, який цей ноут супроводжував мене на всі заходи, слідів на корпусі від спілкування з іншими предметами в сумці не залишилося. Відповідно, сліди від пальців на корпусі ноутбука теж не видно. Матова металева поверхня добре приховує жирові сліди, а для видалення пилу досить провести по поверхні кришки долонею. Загалом, за зовнішній вигляд HP Mini отримує відмінну оцінку і може служити зразком для наслідування для аналогічних продуктів.

До змісту >>>

Система охолодження

Основою системи охолодження є металевий корпус, який вже сам по собі добре розсіює тепло. Тому вентиляційних отворів не багато - одне на лівій бічній грані і два на нижній панелі. Під час роботи ноутбук гріється несильно, принаймні при перегляді фільму тривалістю понад дві години особливого дискомфорту для колін, але яких стояв ноутбук, виявлено не було. Ноутбук впорався з двогодинним переглядом і при установці на м'яку поверхню дивана. При цьому тепловідвід через вентиляційні отвори на нижній межі практично був відсутній. Проте, ноутбук не завис, чи не перегрівся і продовжив роботу. Так що металевий корпус - це не тільки стильне, але і цілком функціональне рішення.

Так що металевий корпус - це не тільки стильне, але і цілком функціональне рішення

До змісту >>>

Екран і мультимедійні можливості

Діагональ екрану складає 8.9 дюйма при дозволі 1024х600. Екран має хороші кути огляду і високу контрастність матриці. Працювати з ноутбуком можна цілком комфортно при яскравому освітленні, під прямими сонячними променями екран помітно блякне, але залишається цілком читабельним. Дозвіл екрану дозволяє переглядати фільми практично без чорних смуг по краях, а хороші кути огляду не вимагають ретельного підбору розташування ноутбука при роботі з ним. Якість матриці знаходиться на високому рівні, і, чесно кажучи, я навіть не очікував зустріти екран з такими характеристиками в бюджетному, по суті, продукті.

Якість матриці знаходиться на високому рівні, і, чесно кажучи, я навіть не очікував зустріти екран з такими характеристиками в бюджетному, по суті, продукті

По краях екрану розташовані стереофонічні динаміки, що забезпечують досить якісний і гучний звук. Звичайно, чекати від міні-ноутбука об'ємних басів не доводиться, але для якісного звукового супроводу фільмів вбудованої акустичної системи цілком достатньо.

До мультимедійних можливостей ноутбука можна сміливо віднести і WEB-камеру, яка розташована в верхній частині над логотипом. Для пристрою з розширеними мережевими можливостями наявність вбудованої камери означає можливість відеодзвінків без додаткових пристосувань.

До змісту >>>

клавіатура

Клавіатурний блок є ще одним привабливим моментом даного міні-ноутбука. Незважаючи на невеликий розмір корпусу, розробники зуміли розташувати в ньому практично повноцінну клавіатуру з клавішами стандартного розміру. Практично всі літерні клавіші і цифрові клавіші мають однаковий розмір (17х17 мм), більш дрібними є функціональні клавіші. Само собою, відсутня додатковий цифровий блок. У правому нижньому куті розташований блок навігаційних клавіш, що дозволяють здійснювати вертикальний і горизонтальний скролінг. У правому верхньому куті клавіатури розташований індикатор включення Caps Lock.

У правому верхньому куті клавіатури розташований індикатор включення Caps Lock

На клавіатуру винесена можливість регулювання яскравості екрану і гучності звучання динаміків. Є кнопка повного відключення звуку. Клавіатура розташована на всю ширину корпусу. Сенсорний майданчик має з боків дві кнопки, адаптовані праву і ліву клавіші миші. У правій частині сенсорної панелі знаходиться смужка прокрутки, за допомогою якої можна здійснювати швидке переміщення курсора по екрану. Для відключення Touch Pad служить кнопка під клавішею пробілу. При невеликому навичці управління за допомогою Touch Pad ніяких труднощів не викликає, в якості альтернативи можна використовувати для управління будь-яку мишку невеликого розміру.

При невеликому навичці управління за допомогою Touch Pad ніяких труднощів не викликає, в якості альтернативи можна використовувати для управління будь-яку мишку невеликого розміру

Розмір кнопок клавіатури, рознесення клавіш і їх хід дозволяють комфортно набирати великі обсяги тексту, при цьому недоліком даної компоновки можна назвати лише малу поверхню для розташування кистей рук. Знову ж таки, це недолік лише для тих, хто звик спиратися кистями на жорстку поверхню, оскільки я набираю текст, тримаючи пензля рук у висячому положенні, то і недолік цей відзначений лише як чисто теоретичний.

Знову ж таки, це недолік лише для тих, хто звик спиратися кистями на жорстку поверхню, оскільки я набираю текст, тримаючи пензля рук у висячому положенні, то і недолік цей відзначений лише як чисто теоретичний

До змісту >>>

Мережеві можливості

Спочатку HP Mini має LAN-порт (100/1000 Мбіт), Wi-Fi-адаптер для роботи з бездротовими мережами. У версії міні-ноутбука, наданої на тестування, модуль Bluetooth відсутній. При наявності бездротової точки доступу користуватися кабельним з'єднанням для підключення до Інтернету не було необхідності. А ось адаптер Wi-Fi використовувався постійно, причому як вдома, так і під час зустрічей поза рідними стінами. Пошук бездротових мереж і підключення до них реалізовані традиційно, для будь-якої знайденої точки доступу можна запам'ятати конфігураційні налаштування.

Для перенесення даних з ПК на ноутбук можна використовувати мережеве з'єднання, традиційний флеш-накопичувач або вбудований адаптер для карт пам'яті формату SD.

До змісту >>>

Час автономної роботи

Повний заряд комплектної батареї (3 секції) досягається за дві години, при цьому в автономному режимі ноутбук протримався близько трьох годин. Під час тестування було включено Wi-Fi-адаптер, набір тексту супроводжувався активним серфінгом. Продуктивність системи була виставлена ​​на максимальний рівень. Другий спосіб тестування полягав у перегляді фільму тривалістю понад дві години. З ним ноутбук теж впорався без додаткової підзарядки батареї. Ноутбук постійно використовувався під час виїзних (з дому) заходів тривалістю до 3-4 годин. При цьому максимальний час роботи в режимі економії енергії було більше 3 годин. Так що для мене показник часу автономної роботи виявився цілком прийнятним. Якщо ж вам необхідно більш тривалий час для автономки, то має сенс подумати про додаткову більш ємною батареї.

До змісту >>>

Досвід експлуатації та враження

Відразу про те, що не сподобалося. Найголовніше - досить невеликий комплект поставки тестового екземпляра. Тобто відсутність фірмової сумки, дисків для відновлення системи і подібних важливих речей (зовнішній USB-привід, наприклад). І якщо відсутність приводу можна пояснити бажанням знизити вартість кінцевого пристрою, то відсутність сумки і дисків виглядає досить дивно. Принаймні для такого шикарного зовні гаджета. Але якщо вже бути зовсім чесним, то відсутність сумки я теж пережив абсолютно спокійно. Ноутбук виявився настільки малий, що без проблем помістився в мою невелику сумку разом з блоком зарядного пристрою. Всі інші враження я розіб'ю за категоріями (смайлик). Отже:

  • друк тексту - дуже добре. Зручна клавіатура, великі кнопки з м'яким ходом, мінімальний термін для звикання.
  • перегляд відео. Задовільно. Відео зі стандартною роздільною здатністю відтворюється без затримок, для перегляду відео у високій роздільній здатності HP Mini придатний мало. Позначається низька частота процесора і графічне ядро.
  • відтворення аудіо. Відмінна акустика для подібного роду пристроїв. Басов немає, але казки ніхто не обіцяв.
  • серфінг. Цілком комфортно. Якісний екран з хорошими кутами огляду, Wi-Fi-інтерфейс і можливість роботи з будь-якої точки в квартирі.
  • ігрові можливості в зародковому стані. Для казуальних ігор ноутбук підходить повніше, для ігор з нескладною графікою теж. Важкий ігровий контент явно не для цього пристрою.

Підводячи загальний підсумок, хочеться ще раз відзначити стильний і практичний зовнішній вигляд, хороший набір комунікаційних можливостей і зручну клавіатуру. HP Mini за якістю виконання на голову перевершує продукцію китайських виробників. Перешкодити йому стати хітом продажів може тільки завищена ціна.

Висловлюємо подяку компанії ТОВ "Комп'ютери та периферія" за наданий на тест міні-ноутбук.

До змісту >>>

Віктор Дашкевич ( [email protected] )
Опубліковано - 06 лютий 2009 р

Є, що додати ?! Пишіть ... [email protected]

Новини:

25.06.2019 MediaTek випустила новий процесор - Helio P65

25.06.2019 Mail.ru відмовляється від паролів

25.06.2019 Розумна колонка від LG з голосовим помічником Аліса від Яндекс надійшла в продаж в Росії

25.06.2019 У світ вийшла нова «Малинка» з підтримкою двох 4К моніторів

25.06.2019 З'явилися якісні рендери нового смартфона LG зі стилусом в комплекті

24.06.2019 Відео на каналі: ДУМКИ | Скільки магазинів електроніки на душу населення. Закриття магазинів у 2019-2020 роках

24.06.2019 Відео на каналі: БЛІЦ | Війна США проти Huawei, події тижня. Підбитий літак на ім'я Huawei

24.06.2019 Відео на каналі: ДУМКИ | Стерта грань і Honor 20 vs Xiaomi Mi 9T

24.06.2019 «М. Відео» відкриває авторизовані сервісні центри Apple в регіонах

24.06.2019 У новій версії Telegram з'явилися геочати і можливість додати контакти без номера телефону

24.06.2019 Відео на каналі: APPLE - ВСЕ! Про те, як горять батареї в MacBook

24.06.2019 OPPO збирається представити смартфон з подекранной камерою

24.06.2019 Ні хлібом смартфоном єдиним: OnePlus збирається зайнятися випуском телевізорів

24.06.2019 Xiaomi представила нову лінійку смартфонів - Mi CC

21.06.2019 Відео на каналі: БЛІЦ | Навушники Ausdom ANC8 з активним "шумодава" за 2 000 рублів

21.06.2019 VIVO Y12 - недорогий смартфон з потрійною камерою і акумулятором на 5000 мАг

21.06.2019 Відео на каналі: ДУМКИ | Про підтримку пристроїв Huawei - відповіді компанії! ВАЖЛИВО!

21.06.2019 Huawei представила нову лінійку смартфонів nova 5 Pro

21.06.2019 Apple відкликає MacBook Pro для заміни акумуляторів

21.06.2019 Google розкрила зовнішній вигляд і деякі деталі про новий смартфон від LG

21.06.2019 У мережі з'явився офіційний прес-рендер нового бюджетного смартфона Moto E6

20.06.2019 Відео на каналі: БЛІЦ | Дитяча портативна колонка JBL JR POP

20.06.2019 Відео на каналі: БЛІЦ | True Wireless навушники Huawei FreeBuds Lite

20.06.2019 Відео на каналі: ОГЛЯД | Sony Xperia L3

20.06.2019 VIVO розкрила вигляд свого нового смартфона iQOO Neo

Підписка

Новости