Mobile-review.com Огляд розумного шагомера FitBit Charge 2

  1. Live-фотографії зміст
  2. Комплект поставки
  3. Налаштування браслета, підрахунок кроків і синхронізація даних
  4. враження
  5. Посилання по темі

Live-фотографії

зміст

  1. Комплект поставки
  2. Налаштування браслета, підрахунок кроків і синхронізація даних
  3. враження

Комплект поставки

  • Браслет з вибором розміру ремінця - S, L, XL (XL продається тільки онлайн)
  • USB-кабель для зарядки
  • Інструкція

Півтора роки тому на прилавках з'явився Charge HR, фітнес-браслет з можливістю вимірювання пульсу і вартістю в 150 доларів. В огляді я нарікав, що точність вимірювання пульсу не надто висока, що характерно для всіх наречених пристроїв, вони сильно програють нагрудним датчикам. З іншого боку, з'ясувалося, що багато людей вважають за краще саме такі пристрої, тому що не займаються спортом настільки серйозно, їм вистачає вимірювань з невеликою похибкою. Це пристрій для фітнесу і просто повсякденного виміру того, наскільки ви були активні. Традиційно підкреслю, що світ ділиться на тих, хто розуміє, навіщо їм такий трекер потрібен, і тих, хто вважає їх абсолютно непотрібними. Обидві точки зору мають право на життя, все залежить від способу життя людини і того, чого він хоче добитися і дізнатися про себе.

Обидві точки зору мають право на життя, все залежить від способу життя людини і того, чого він хоче добитися і дізнатися про себе

FitBit Charge HR

Оновлення Charge HR отримало назву Charge 2, тепер немає звичайного браслета Charge без датчика пульсу, його заміна це FitBit Alta.

Але давайте подивимося на те, що вміє Charge 2, почнемо з вибору розміру браслета. У 2016 році компанія змінює розміри ремінців для своїх браслетів, тепер розмір S - це обхват руки в 5.5-6.7 дюйма (139.7-170.2 мм), L - 6.7-8.1 дюйма (170.2-205.7 мм), а XL - 8.1-9.3 дюйма (205.7-236.2 мм). Як і раніше, розмір XL доступний тільки в онлайн-магазині, але необхідність у ньому для більшості людей відпадає. Раніше мені L-ка була тіснувата, останній отвір, і в жарку погоду браслет врізався в руку, тепер вона комфортна, з'явилося 3-4 ділення. Судячи з цього, браслет підійде переважній більшості чоловіків з великими руками.

Судячи з цього, браслет підійде переважній більшості чоловіків з великими руками

Модель доступна в різноманітних кольорах, ви можете вибрати як один зі стандартних кольорів, так і обмежені серії.

Модель доступна в різноманітних кольорах, ви можете вибрати як один зі стандартних кольорів, так і обмежені серії

Відрізняється не тільки колір, але візерунок на ремінці. Так як це аксесуар, то можна купити ремінці різного кольору, їх легко змінити. Ремінець відщіпає від корпусу.

Ремінець відщіпає від корпусу

Пряжка зручна, причому можна відрегулювати браслет по руці так, щоб він не врізався. Нагадаю, що чим щільніше браслет сидить і не елозіт, тим краще вимірювання пульсу.

У багатьох користувачів браслетів FitBit вони можуть викликати подразнення шкіри, особливо в перший тиждень використання. Компанія змінювала матеріал ремінця, але факт залишається фактом, роздратування з'являється. Мій досвід говорить про те, що необхідно до першого використання помити ремінець (не саме корпус!) Теплою водою, тоді роздратування не буде. Також в перші дні краще всього мити ремінець в кінці дня і давати руці відпочити від нього. Після першого тижня мити браслет можна раз в пару тижнів, цього буде достатньо. Мило для миття краще не використовувати, виробник не радить цього.

У FitBit так і не зробили Charge 2 захищеним від води, підтримки IP67 / 68 тут немає, тільки захист від бризок і поту. Це один з найсерйозніших мінусів браслета, так як плавати в ньому не можна, так само як і опускати руки в воду. Більшість конкуруючих рішень від інших виробників пропонують повний захист від води. У лінійці FitBit таким захистом оснащений Flex 2, цей браслет при цьому позбавлений екрану.

Крокомір можна використовувати не тільки на руці, але і в кишені брюк, по аналогії з тим же FitBit One, потрібно тільки зняти ремінець.

Універсальність шагомера сподобається всім, добре отримати пристрій два в одному, яке можна носити як на руці, так і в кишенях одягу. Тільки слід пам'ятати, що на руці точність вимірювань вище, ніж в кишені джинсів, різниця може досягати 5-7%.

На відміну від того ж Alta, тут дуже зручна застібка.

Зарядний кабель в черговий раз унікальний, його не варто втрачати. Найпростіше підключити зарядку до комп'ютера, повне час зарядки - близько півтора-двох годин. На екрані видно значок батареї, він поступово заповнюється. Цікаво, що подивитися заряд батареї під час використання браслета неможливо, ви можете це зробити тільки на смартфоні, з яким Charge синхронізований. Як на мене, так це велике упущення. З іншого боку, браслет спокійно працює до тижня, при інтенсивних тренуваннях час роботи незначно скоротиться, так само як і при постійному підключенні до смартфону і відображенні всіх вхідних викликів, повідомлень SMS та інших месенджерів.

З іншого боку, браслет спокійно працює до тижня, при інтенсивних тренуваннях час роботи незначно скоротиться, так само як і при постійному підключенні до смартфону і відображенні всіх вхідних викликів, повідомлень SMS та інших месенджерів

Налаштування браслета, підрахунок кроків і синхронізація даних

При першому налаштуванні вам пропонують ввести свої дані (зріст, вага, вік), вибрати руку, на якій ви будете носити браслет, а також завести аккаунт в FitBit, з яким всі дані і будуть синхронізуватися.

Ви можете налаштувати ваш Android / iPhone смартфон для синхронізації всіх даних, а також можете це зробити на ПК. Вибір за вами, так як ніяких серйозних відмінностей в софті ви не побачите, за винятком того, що ПК версія (браузерна версія) відрізняється більшою барвистістю, дає трохи більше графіків і красивих малюнків, їй приємніше користуватися. До того ж на великому екрані комп'ютера ви можете відразу побачити безліч розділів. На відміну від попередніх моделей, в комплекті немає окремого Bluetooth-адаптера для ПК, так як в усі сучасні ноутбуки він вбудований і так.

Носити браслет можна на будь-який руці, а екран відмінний для того, щоб бачити всю інформацію. Ви можете вибрати в настройках варіант екрану з різною інформацією, також можна налаштувати, які параметри і в якому порядку будуть відображатися при перегляді.

Ви можете вибрати в настройках варіант екрану з різною інформацією, також можна налаштувати, які параметри і в якому порядку будуть відображатися при перегляді

Зліва є клавіша, яка може включити екран, він не працює весь час. Також активувати екран можна рухом руки або постукавши по ньому два рази. Перегортування екранів з інформацією є додатковими натисканнями на екран (він не сенсорний, датчик руху реагує на постукування). На ходу не завжди вдається швидко перегорнути екран до потрібного розділу, в софті ви можете встановити черговість відображення даних, наприклад, зробити кроки не першими за черговістю, а винести туди щось інше. Нагадаю, що крокомір показує такі дані, як час, кількість кроків, пройдену відстань, поверхи, витрачені калорії.

Нагадаю, що крокомір показує такі дані, як час, кількість кроків, пройдену відстань, поверхи, витрачені калорії

Кнопка потрібна для того, щоб активувати режим тренування, перегортуєте меню до позиції Run їй же. Натискаєте, і ваша тренування починається. Але також є автоматичне визначення різної активності, наприклад, прогулянки, бігу або велосипеда. В браслеті немає GPS, але координати можуть бути отримані з підключеного смартфона, тоді точність вимірювання пройденої дистанції збільшується.

В браслеті немає GPS, але координати можуть бути отримані з підключеного смартфона, тоді точність вимірювання пройденої дистанції збільшується

Є безшумні будильники, коли ви можете налаштувати браслет на вібрацію, він дуже м'яко вас розбудить. Відключити його можна, натиснувши на кнопку. Всі настройки відбуваються тільки на комп'ютері або смартфоні.

З непотрібних опцій зазначу, що при підключенні до смартфону браслет здатний показувати номер або ім'я абонента (вони прокручуються на екранчику, так як він невеликий і все не поміщається). Наскільки це потрібно, не знаю, опція, на мій погляд, досить марна і витрачає багато енергії, так як постійно включено бездротове з'єднання з телефоном. Версія Bluetooth - 4.0.

Відстеження сну набагато цікавіше, тим більше що браслет на руці зовсім не заважає, навіть уві сні. Ніякої активації режиму не потрібно, браслет починає працювати автоматично.

Ніякої активації режиму не потрібно, браслет починає працювати автоматично

На сайті Fitbit ви можете переглянути всю інформацію про вашої активності протягом дня (і за інші періоди часу). З додаткових опцій - можливість вводити дані про їжу, а також вашу вагу. І перша, і друга опція для мене зайві, я не використовую їх. Можливо, що хтось знайде їх корисними.

І тепер найголовніше, це соціальна складова. Ви можете додавати інших людей в друзі, бачити, скільки вони пройшли, багатьох це мотивує на маленькі подвиги, особливо коли це хороші знайомі. Точність вимірювання у шагомеров FitBit одна з кращих на ринку, їх можна вважати еталоном, майже немає помилкових спрацьовувань.

Нової функцією у трекерів FitBit в 2016 році стало нагадування про необхідність рухатися, воно повсякчасне. Якщо ви нерухомі протягом 50 хвилин, то трекер м'яко вібрує і пропонує пройти 250 кроків. В софт враховується, наскільки ви дотримувалися ці рекомендації, для доби наводиться 9 годин. Вважається, що нерухомість більше години безпосередньо впливає на метаболізм, організм переходить в режим збереження енергії.

Нова опція називається Relax, ви можете вибрати спокійне дихання на 2 або 5 хвилин. В цей час вимірюється ваш пульс, ви спокійно дихайте і заспокоюється. Штука корисна для тих, хто хоче контролювати свій настрій, а браслет тут просто допомагає зосередитися на найважливішому.

Ось так виглядають скріншоти програми на смартфоні, деякі меню переробили, вони стали наочніше.


враження

До середини жовтня браслет працював не дуже точно, розбіжність в даних по кроках з попередніми моделями FitBit становило 6-8% в середньому за день, потім вийшло оновлення, і ця проблема зникла. Мені браслет подобається, і в першу чергу тим, що він постійно вимірює пульс, що дозволяє точно розраховувати вашу активність в будь-який момент часу і те, скільки ви витрачаєте калорій. Браслети без датчика пульсу виглядають менш цікавими, якщо носити на собі браслет, то тоді з максимальними можливостями. Традиційним нарікання стала відсутність повного захисту від води, смішно, що в FitBit до сих пір не можуть цього зробити для своїх пристроїв, це велике упущення.

Великий, яскравий екран, він добре помітний в різних умовах. Модель з ще більшим екраном - це Blaze або Surge, але там ми бачимо вже годинник, а не браслет. Як фітнес-браслета саме Charge 2 виглядає відмінно.

У мене цей браслет викликає виключно позитивні емоції, це хороше оновлення модельного ряду. У ньому є все, що тільки потрібно. Нещодавно оновили додаток для смартфонів, воно стало більш наочним. Також з'явилися інтерактивні настройки при першому знайомстві з пристроєм, що непогано.

Відображення повідомлень зі смартфона - це баловство, вони прокручуються на екрані. З мінусів відзначу, що повідомлення російською не відображаються зовсім, перед вами просто порожній екран. Те ж саме при дзвінку, якщо контакт записаний російською мовою. Але за винятком цього, все інше працює на відмінно.

Ціна FitBit Charge 2 становить 150 доларів, що цілком типово для такого продукту. У Росії сірі постачальники продають його по 14-15 тисяч рублів. На мій погляд, за свої гроші це пристрій з майже максимальним набором функцій, і воно підійде практично всім.

До змісту >>>

Посилання по темі

Поділитися:

Ми в соціальних мережах:


Є, що додати ?! Пишіть ... [email protected]

Новости