Mobile-review.com Гід покупця: електронні книги

  1. Sony PRS-T2
  2. Amazon Kindle Paperwhite
  3. Pocketbook 515
  4. Barnes & Noble Nook Simple Touch with GlowLight
  5. Onyx Boox C63ML Magellan
  6. Pocketbook Touch 2
  7. YotaPhone
  8. Pocketbook Color Lux
  9. iPad mini 16 ГБ Wi-Fi
  10. Посилання по темі

Перед святами попит на електронні книги традиційно зростає, це один з найбільш затребуваних подарунків. Саме тому я і вирішив скласти добірку найкращих пристроїв з тих, що вдалося спробувати в році, що минає - втім, тут знайшлося місце не тільки для новинок.

Sony PRS-T2

Ніяк не можна пройти повз продуктів Sony, T2 мені дуже сподобалася, в магазинах зараз можна знайти за ціною близько 4 400 рублів (є і дешевше, і дорожче). На жаль, тут немає підсвічування, але мені дуже подобається папір, управління, дизайн, час роботи (30 000 сторінок), є цілком нормальний інтернет-браузер.

Їй на зміну прийшла наступна модель, T3, на сайті Sony при покупці такої книги дарують дисконтну карту в «Кофе Хауз», дрібниця, але приємна, побільше б таких акцій. Дійсно, в будь-якій кав'ярні можна зустріти людей з книгами, в тому числі і з електронними. Я і сам частенько на годину-півтора зависаю в кафе недалеко від офісу, щоб прочистити мізки - за останні місяці щось захопився циклом про Штірліца, зараз закінчую останню частину.

В цілому, що T2, що T3 - це розумний вибір, гарне співвідношення ціни і якості. Але хочеться вірити, що в наступному році у Sony з'явиться книга з підсвічуванням - якщо вона вам потрібна, є фірмовий аксесуар, ліхтарик.

Але хочеться вірити, що в наступному році у Sony з'явиться книга з підсвічуванням - якщо вона вам потрібна, є фірмовий аксесуар, ліхтарик

Amazon Kindle Paperwhite

Одна з моїх улюблених книг, відносно недорога (краще попросіть кого-небудь привезти з США або замовте на E-bay), лаконічний дизайн, підсвічування, доводиться заздалегідь конвертувати файли, але це справжня знахідка для тих, хто купує книги на Amazon. У нас Amazon Kindle Paperwhite коштує близько 5 700 рублів, конкуренти типу Pocketbook, Onyx пропонують більшу функціональність за порівнянні гроші. На стороні Amazon дизайн, дуже часто Kindle вибирають користувачі техніки Apple - цілком можу їх зрозуміти. До плюсів можна віднести і хороший дисплей, час роботи, зручність управління, непоганий інтернет-браузер.

До плюсів можна віднести і хороший дисплей, час роботи, зручність управління, непоганий інтернет-браузер

Pocketbook 515

Дуже хороша електронна книга за 3 500 рублів, п'ятидюймовий дисплей, час роботи - тридцять днів, встановлені словники, підтримує всі основні книжкові формати. Немає підсвічування, немає браузера, немає багато чого - ну а воно вам треба? У всіх оглядах пишу про те, що функціональність багатьох сучасних книг надлишкова, головне завдання - комфортне читання, все інше вторинне або взагалі не потрібно. Як правило, у багатьох є планшети, і ось вони якраз повинні бути функціональними, а для електронної книги важливо працювати місяцями і не втомлювати очі. Тому і люблю Amazon, тому і рекомендую Pocketbook 515 - тут немає нічого зайвого, і коштує вона недорого.

Тому і люблю Amazon, тому і рекомендую Pocketbook 515 - тут немає нічого зайвого, і коштує вона недорого

Barnes & Noble Nook Simple Touch with GlowLight

На початку січня Артем написав досвід експлуатації цієї книги - завжди і всім рекомендую купувати ту техніку, що у редакторів MR викликає бажання витратити свій час і розповісти окремо про всі подробиці використання.

Зауважу, що зараз ця книга коштує близько 4 400 рублів, а ось, що писав Артем: «Після покупки« Нука »я вперше за довгий час, як не дивно, випробував відчуття непідробної радості нової електронної іграшці в своїх руках. І справа навіть не в тому, що я купив цей пристрій за свої гроші, а більшість подібних залозок просто отримую на час для підготовки оглядів. Справа саме в тому, що «нук» вразив мене, це неймовірно красива, на мій смак, книжка, зручна, з приголомшливим екраном з якісним підсвічуванням і найпростішим інтерфейсом, який абсолютно не перевантажений, але в той же час надає власникові книжки всі необхідні для комфортного читання зручності та установки ».

І хоч цей пристрій, як і книги Amazon, заточене на використання в зв'язці з фірмовим магазином, я все одно рекомендую спробувати - тільки купуйте варіант з підсвічуванням і сенсорним дисплеєм (управляти набагато зручніше).

І хоч цей пристрій, як і книги Amazon, заточене на використання в зв'язці з фірмовим магазином, я все одно рекомендую спробувати - тільки купуйте варіант з підсвічуванням і сенсорним дисплеєм (управляти набагато зручніше)

Onyx Boox C63ML Magellan

Одна з останніх новинок Onyx, є версія з дисплеєм без підсвічування, але я б рекомендував вибирати саме C63ML - підтримка всіх поширених форматів, тривалий час роботи, Wi-Fi і браузер, якісний чохол в комплекті. Від зарядки працює близько місяця, є слот для карт пам'яті microSD, коштує ця книга близько 7 000 рублів. Ще тут є попередньо встановлений словник, ну і для любителів поколупатися це знахідка, Magellan працює на базі Android, є магазин Google Play, при бажанні можна завантажити іншу програму для читання. Подробиці - в огляді.

Подробиці - в огляді

Pocketbook Touch 2

Мені дуже подобається робота, виконана компанією в цьому році, якщо говорити про Touch 2, то це, може, і не найшвидший гаджет, але недоліки з лишком компенсують опрацювання інтерфейсу, функціональність, якість дисплея. За сім тисяч ви отримуєте цілком універсальний пристрій для читання з усіма новітніми можливостями, такими як сенсорний дисплей, підсвічування, інтернет-браузер, є навіть музичний плеєр. Хоча в більшості сучасних пристроїв його не використовують. А ще хочу сказати, що мені не терпиться спробувати самостійно обкладинку Pocketbook для смартфонів з електронним папером - її анонсували на CES, може, з'явиться в наступному році? Ця затія вже всяко цікавіше, ніж наступний пристрій.

Ця затія вже всяко цікавіше, ніж наступний пристрій

YotaPhone

Я не дуже добре ставлюся до цього пристрою - ідея викликає сумніву, дуже довго робили, вийшло дорого і дивно. І до кращих смартфонів, що минає YotaPhone ніяк не відноситься. Зате його можна зарахувати до електронних книг, не забувайте, на задній частині апарату e-Ink дисплей, встановлена ​​програма для читання. Якщо вам потрібен компактний прилад для читання і смартфон на додачу, не шкода 20 000 рублів, то можете сміливо купувати.

Якщо вам потрібен компактний прилад для читання і смартфон на додачу, не шкода 20 000 рублів, то можете сміливо купувати

Pocketbook Color Lux

В огляді Артем в одному абзаці визначив суть пристрою: «Вартість Pocketbook Color Lux в роздробі - 10 000 рублів. Це, звичайно, чимало за електронну книгу, навіть дуже, але тут потрібно брати до уваги ось який момент. Електронна книга Color Lux цікава не своїми характеристиками, набором можливостей в плані софта або ціною, а кольоровим e-ink екраном. Можна сказати, що це перший крок компаній до освоєння нового сегмента, і Pocketbook з цією книгою стали тут першими - ось, ніж важлива Color Lux ». Для кого ця річ? Важко сказати, якщо вам потрібно пристрій з тривалим часом роботи і можливістю перегляду документів в кольорі - це воно. Або якщо вам не шкода заплатити десятку за екзотичну іграшку. Нішевий гаджет, але і не згадати тут не можна.

Нішевий гаджет, але і не згадати тут не можна

iPad mini 16 ГБ Wi-Fi

Так, iPad mini першого покоління ніяк не можна назвати електронною книгою в прямому сенсі слова, з іншого боку, багато його і використовують як планшет в цій якості. Зручно носити з собою, з часом роботи все в порядку, самих різних програм для читання десятки (і способів отримання контенту теж). Мало того, найдешевша версія коштує близько 13 000 рублів, можна знайти і дешевше. І якщо звичайну електронну книгу ніяк не можна назвати універсальним пристроєм, то у iPad з функціональністю повний порядок - читання, відео, спілкування, ігри. Так що подумайте двічі, перш ніж платити десять тисяч за Pocketbook Color Lux, можна трохи додати і отримати пристрій зовсім іншого класу.

Так що подумайте двічі, перш ніж платити десять тисяч за Pocketbook Color Lux, можна трохи додати і отримати пристрій зовсім іншого класу

Посилання по темі

Сергій Кузьмін ( [email protected] )
Сергій Кузьмін (   skuzmin@mobile-review Twitter Livejournal Instagram
Опубліковано - 18 січень 2013 р

Поділитися:

Ми в соціальних мережах:


Є, що додати ?! Пишіть ... [email protected]

Немає підсвічування, немає браузера, немає багато чого - ну а воно вам треба?
А ще хочу сказати, що мені не терпиться спробувати самостійно обкладинку Pocketbook для смартфонів з електронним папером - її анонсували на CES, може, з'явиться в наступному році?
Для кого ця річ?

Новости