Mobile-review.com HTC Desire HD - перший погляд

  1. зміст:
  2. Дизайн, матеріали корпусу
  3. управління
  4. екран
  5. Камера
  6. інтерфейс
  7. платформа
  8. враження
  9. опис:

Для тих читачів, які пильно стежать за світом Android, нічого нового в анонсі компанії HTC немає. Ще місяць тому будь-хто міг вбити в пошуковику поєднання «HTC Desire HD» і отримати фотографії цього смартфона. Звичайно, місяць тому ніхто не спростовував і не підтверджував інформацію про новий апараті тайванців, але факт, багато хто вже знали, що за флагман готує компанія, і як він буде виглядати. З дизайну HTC Desire HD я і почну цей невеличкий матеріал.

зміст:

  1. Дизайн, матеріали корпусу
  2. управління
  3. екран
  4. Камера
  5. інтерфейс
  6. платформа
  7. враження

Для тих читачів, які пильно стежать за світом Android, нічого нового в анонсі компанії HTC немає

Дизайн, матеріали корпусу

Як ви знаєте, найчастіше я хвалю продукти компанії HTC, і не з якихось особистих мотивів (хоча самі апарати мені, як правило, дуже подобаються), а через грамотного поєднання в смартфонах різних деталей: зовнішнього вигляду і матеріалів, зручною оболонки. Лаяти також є за що - низький час роботи, завищені ціни - це дві основні проблеми для продуктів HTC, а остання проблема особливо актуальна в Росії.

Що таке HTC Desire HD? За всіма параметрами (характеристики, планована вартість) - це новий Android флагман компанії. Як я і писав кілька місяців тому в короткому превью HTC EVO 4G - компанія зробила аналог цього апарата з підтримкою 3G мереж для Європи і Росії.

Цей смартфон можна називати як завгодно, використовуючи побиті кліше: флагман, топова модель - і далі за списком. Якщо ж коротко, то це самий технологічний серед продуктів HTC апарат, найдорожчий і функціональний, не рахуючи HTC EVO 4G.

Але ось його дизайн ... Мені здається, що недавній хід компанії з фарбування внутрішніх елементів корпусу (HTC HD mini, HTC EVO 4G) був вдалим, це весело, незвично, на цьому елементі компанія може загострити увагу користувачів, залучити їх, коли, здавалося б , і приводу немає. Але дизайн апаратів компанії до недавнього часу був все ж максимально універсальним, на мій погляд, що висувається блок в HTC Legend здавався радше винятком із загального правила практичних в цілому корпусів з мінімумом дизайнерських штучок. В HTC Desire HD компанія починає загравати з новими формами, на мій погляд, не дуже вдало. Не можу сказати, що дизайн цього апарата мені не подобається, але він викликає питання, він не так універсальний, як дизайн HTC HD2 або Desire, які можна назвати нудними, але не позбавленими смаку.

Задня сторона смартфона в «латках», ми бачимо латочку навколо вічка камери, латочку справа (це модуль акумулятора), латочку внизу (модуль для SIM-карти і карти пам'яті). Зрозуміло, що ці заплатки - не данина моді, а необхідність, апарат тонкий, з металевим корпусом (основний матеріал - метал), але виглядають заплатки на мій смак зухвало і ніяк не надають смартфону привабливості, скоріше навпаки.

Зрозуміло, що ці заплатки - не данина моді, а необхідність, апарат тонкий, з металевим корпусом (основний матеріал - метал), але виглядають заплатки на мій смак зухвало і ніяк не надають смартфону привабливості, скоріше навпаки

Смартфон тонкий, за габаритами (123 x 68 x 11,5 мм) це аналог HTC HD2 і EVO 4G, за формою корпусу - також. Згадані заплатки виконані з пластика з ефектом soft-touch, покриття екрану - скло, решті корпус з металу. Тут можна було б сказати, що Desire HD зроблений за аналогією з Legend, тобто, в апараті металевий, алюмінієвий каркас, але через латочок відчуття цілісності корпусу, на жаль, не виникає.

Тут можна було б сказати, що Desire HD зроблений за аналогією з Legend, тобто, в апараті металевий, алюмінієвий каркас, але через латочок відчуття цілісності корпусу, на жаль, не виникає

Оцінювати якість збірки, що стосуються інженерних зразків сенсу немає, так що про це поговоримо в повноцінному огляді смартфона. Короткий висновок по дизайну і матеріалами корпусу - на мій погляд, хороша ідея з металевим каркасом в HTC Desire HD реалізована майже вдало, але можна було зробити і краще. В апараті багато алюмінію і це добре, коли тримаєш його в руках, є відчуття справжньої речі. Але ось наявність «латок» на кришці акумулятора особисто для мене псує враження від зовнішнього вигляду. Природно, все це можна назвати смаківщиною і кожен буде оцінювати зовнішній вигляд смартфона для себе сам.

До змісту >>>

управління

В HTC Desire HD використовується та ж схема управління, що і в HTC EVO 4G - сенсорний блок клавіш під екраном. Кнопки рознесені між собою, підсвічуються, натискати їх зручно. Кнопка живлення розташовується на верхньому торці, кнопки регулювання гучності - на лівому ребрі.

Кнопка живлення розташовується на верхньому торці, кнопки регулювання гучності - на лівому ребрі

Клавіші камери немає, вона активується через меню. На нижньому торці розташовані роз'єм 3.5 мм для навушників і microUSB.

5 мм для навушників і microUSB

До змісту >>>

екран

У смартфоні використовується 4.3 "дисплей з підтримкою технології мультитач. Екран S-LCD від Sony такий же, який компанія з недавнього часу використовує в HTC Desire.

За відчуттями від інженерних зразків екран хороший, він не такий контрастний і соковитий, як Super AMOLED дисплеї в Samsung, але на мій смак це навіть краще. Кути огляду максимальні, є хороший запас яскравості. Захисне покриття дисплея - скло (точніше, спеціальний пластик), поверхня не дряпається, але брудниться.

До змісту >>>

Камера

В HTC Desire HD компанія використовує 8 мегапіксельний модуль камери і спалах з двох світлодіодів. Говорити про якість фото з інженерного зразком рано, нижче ви можете подивитися приклади фото, але не варто робити по них остаточні висновки про фотосоставляющей смартфона.

До змісту >>>

інтерфейс

Смартфон працює на базі Android 2.2 з останньою версією фірмового інтерфейсу HTC Sense. Говорити про всі нововведення інтерфейсу не можу, це буде зрозуміло по фінальній версії, але з приємних поліпшень вже зараз можна відзначити ось що. В меню та налаштування були зменшені розміри іконок, так що там, де в HTC Desire на WVGA екрані містилося 5-6 рядків з інформацією, на HTC Desire HD поміщається близько 10 рядків при аналогічному розмірі екрану.

До змісту >>>

платформа

Апарат побудований на платформі Qualcomm MSM 8255 з частотою процесора 1 ГГц. У смартфоні 768 МБ оперативної пам'яті і 1,2 ГБ пам'яті для зберігання призначених для користувача даних і встановленого софта, також в комплекті з Desire HD йде 8 ГБ microSD карта пам'яті. Об'єм оперативної пам'яті великий, думаю, його вистачить з запасом для всіх завдань. Набір бездротових інтерфейсів стандартний для сучасного смартфона на Android - Wi-Fi, Bluetooth і GPS.

Говорити про швидкість роботи, можливості по відтворенню відео будемо пізніше, коли з'явиться можливість випробувати все це на фінальному зразку.

З смачних штучок, які вказані в специфікаціях Desire HD, зазначу підтримку апаратом DLNA, SRS Dolby Surround звуку, вбудований 2D / 3D графічний прискорювач. Говорити про всі ці речі докладно буде в огляді смартфона.

До змісту >>>

враження

Смартфон HTC Desire HD надійде в продаж в Росії орієнтовно в середині жовтня, планована вартість складе близько 27 000 рублів, то є стільки ж, скільки коштував на старті продажів «простий Desire». Якщо дивитися на цінник, то HTC Desire HD якраз просте продовження Desire - навіть стартова ціна буде аналогічною. Але насправді, на мій погляд, перед нами інший смартфон, вище класом, рівня HTC EVO 4G. Таким чином, з випуском Desire HD компанія закриває останню нішу, в якій до недавнього часу був тільки Samsung Galaxy S - найбільш топових апаратів. Смартфон HTC Desire в світлі поточних змін зміщується в клас середньо-дорогих моделей (перепрошую за каламбур в описі класів, по-іншому ніяк).

Для кого зроблений HTC Desire HD? Як і HTC HD2, апарат майже напевно стане популярним, і висока вартість, а також габарити, нітрохи не завадять. Компанія HTC створила смартфон для тих, хто хоче отримати все і відразу, звичайно, я утрирую, але суть зрозуміла. Якщо HTC Desire став одним з найбільш збалансованих продуктів на Android, то Desire HD має стати одним із самих-самих, і у нього це повинно вийти.

опис:

  • Форм-фактор: моноблок
  • Операційна система: Android 2.2 + HTC Sense
  • Мережі: GSM / EDGE, UMTS / HSDPA
  • Процесор: 1 ГГц на платформі Qualcomm MSM 8255
  • Оперативна пам'ять: 768 МБ
  • Пам'ять для зберігання програм: 1.5 ГБ + роз'єм для карти пам'яті microSD
  • Інтерфейси: Wi-Fi (802.11 b / g / n), Bluetooth 2.1 + EDR, micro-USB. 3,5 мм роз'єм для навушників
  • Екран: ємнісний 4.3 "з роздільною здатністю 840 × 480 пікселів (WVGA)
  • Камера: 8 МП з автофокусом і спалахом
  • Навігація: GPS
  • Додатково: FM-радіо, акселерометр, датчик світла, сенсор наближення, цифровий компас
  • Акумулятор: Li-Ion 1230 мАг
  • Габарити: 123 x 68 x 11,5 мм

Обговорення на форумі >>>

До змісту >>>

Артем Лутфуллін ( [email protected] )
Артем Лутфуллін (   artem@mobile-review Twitter

Опубліковано - 15 вересень 2010 р



Є, що додати ?! Пишіть ... [email protected]

Що таке HTC Desire HD?
Для кого зроблений HTC Desire HD?

Новости